Sada je: pon lip 23, 2025 2:53 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto srp 13, 2010 11:12 pm 

Vozi: S40 1.6 2000 B4614S2
Imam par poteškoća sa autom pa bih molio za pomoć.

Simptom br. 1: Vrlo često kad upalim klimu obrtaji skoče do 3-4 rpm i spuste se do najniže 2,5 i tako ostane

Simptom br. 2:(opet kad upalim klimu ali u vožnji) u vožnji motor (obrtaji) poskakuje, kao da sam od sebe diže i spušta gas u kratim intervalima, a posljedica je trzanje auta kao u filmovima kad pokušavaju dočarati ženu koja je sjela prvi put za volan (bez uvrede cure)

Simptom br. 3: Potrošnja je nenormalna, ne spušta se ispod 10 litara kako god vozio, dijagnostika ništa ne pokazuje, očišćen je hmmm, mislim da se zove leptir ili nešto slično za što sam čuo da utječe na potrošnju a i bio je prljav... ne znam što da radim

Simptom br. 4: S vremena na vrijeme auto jednostavno izgubi gas i reagira samo ako ga puknem do daske što rezultira nenormalnim trzajem, ne događa se tako često al nekad imam osjećaj da ću istrest motor ispod haube kako trzne

Unaprijed hvala na odgovorima

P.S. Nije da sam vozač koji vozi polako, ali kako sam promijenio već par autića mislim da vožnja do 3000 rpm ne bi trebala previše utjecati na potrošnju ili??? Chrysler Voyager 2.4 mi je istim načinom vožnje trošio 11-12 litara.

Vrh

PostPostano: sri srp 14, 2010 11:11 am 
..
..

1. i meni se to desava isto - ja sam dobio objasnjenje da im je to mana :think: nije neko .....
2. isto i meni ..ali kolko sam skuzio to se desava samo kada je vani jako vruce i sparno znaci tipa kad je hladnije razdoblje a klima upaljena puno bolje radi
3.meni je potrosnja 9,2 trenutno i po mojoj procjeni to je jednostavno takva potrosnja...sve zavisi di vozis kako i ostalo...naravno ja sam poceo tociti na OMV i potrosnja mi se smanjila prije kao i tebi nisam mogao ispod 10 litara nikako ..zimi je znalo biti i do 12 litara
4.isti problem imam i pomirio sam se s time....stisnes a on kao neprima nego tek kasnije

tnt.com

volvo s40

Vrh

PostPostano: sri srp 14, 2010 12:35 pm 

Citat:
1. i meni se to desava isto - ja sam dobio objasnjenje da im je to mana :think: nije neko .....
2. isto i meni ..ali kolko sam skuzio to se desava samo kada je vani jako vruce i sparno znaci tipa kad je hladnije razdoblje a klima upaljena puno bolje radi
3.meni je potrosnja 9,2 trenutno i po mojoj procjeni to je jednostavno takva potrosnja...sve zavisi di vozis kako i ostalo...naravno ja sam poceo tociti na OMV i potrosnja mi se smanjila prije kao i tebi nisam mogao ispod 10 litara nikako ..zimi je znalo biti i do 12 litara
4.isti problem imam i pomirio sam se s time....stisnes a on kao neprima nego tek kasnije
Nemoj me pogrešno shvatiti ali to i nije neko objašnjenje, ja ću i dalje kopati i tražiti dok ne nađem što je uzrok. A što se potrošnje tiče, kad sam ga tek kupio nije trošio preko 9 litara ljeti tako da... istina ja sipam gorivo u BiH, vozim na zimskim gumama, imam upaljena svjetla, radio je stalno upaljen ali svejedno sve preko 9 litara za motor od 110 konja je previše.

Vrh

PostPostano: čet srp 15, 2010 7:22 am 
Veteran
Veteran

Vozi: tečetri
ocito je taj 1.6 pun promašaj!!!!!!!! :(

Vrh

PostPostano: sub srp 17, 2010 2:15 am 

Citat:
ocito je taj 1.6 pun promašaj!!!!!!!! :(
Ako je tako onda je to slučaj samo sa volvom, prijatelj ima isti motor u laguni i nema nikakvih problema, pa ni sa potrošnjom.

Vrh

PostPostano: sub srp 17, 2010 9:54 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Što se potrošnje tiče, o tome smo drvili bezbroj puta i tu ima jako puno faktora koji utječu na to.
Meni osobno ta potrošnja nije alarmantna, npr prije volva sam imao megane 1.6e 90ks i trošio mi je po gradu oko 10 L, a volvo sa 160 ks 11-12 L i to me jako začudilo kako je mala razlika u potrošnji, a velika u snazi.

Vrh

PostPostano: čet srp 22, 2010 3:04 pm 
..
..

Citat:
Citat:
Nemoj me pogrešno shvatiti ali to i nije neko objašnjenje, ja ću i dalje kopati i tražiti dok ne nađem što je uzrok. A što se potrošnje tiče, kad sam ga tek kupio nije trošio preko 9 litara ljeti tako da... istina ja sipam gorivo u BiH, vozim na zimskim gumama, imam upaljena svjetla, radio je stalno upaljen ali svejedno sve preko 9 litara za motor od 110 konja je previše.

necu te pogresno shvatiti htio sam ti samo reci da su ti problemi ocito boljke s40 sa tim motorom jer imam identicne probleme.Ja neznam kakvu ti potrosnju ocekujes za taj motor ?

tnt.com

volvo s40

Vrh

PostPostano: uto vel 26, 2013 5:37 pm 

Vozi: s40
sve te simptome imam i ja na svom volvu...al bas sve. jesi rijesio ovo sto ti gubi gas? i kako??? s klimom sam se pomirio iako bi navodno mogao bit maf

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: