Dakle, našao sam u oglasniku jedan volvo v40 t4 sa 150000 km za 7.000€ i nemam pojma da li se to isplati s obzirom da se ne kužim previše u automobile i do sad nisam razmišljao o volvu.
Auto mi je potreban jer dolazi beba, a već imamo pse pa trebam neki karavan. Iako v40 i nije tako velik opet ne želim preveliki auto jer će mi trebati za grad, a iskreno v70 mi se ne sviđa i preozbiljan mi je nekako.
Zašto baš t4? Jer sam prije bebe razmišlajo o civic typeR, a sad je žena to zabranila :s
Auto je 2000. godište, čini mi se, nakon svibnja.
Auto sam pogledao i probao, izvana je odličan, bez ikakvih oštećenja. Iznutra i ne toliko očuvan ali ni ja svoj auto ne pazim previše pa mi to i nije toliko bitno. Prilikom kratke vožnje čini mi se da je sve u redu ali ja nikad nisam vozio auto s 200 ks i turbom pa zapravo ne znam da li auto vuče kako treba ili ne. Po meni vuče dobro, ali ne znam procijeniti. Ništa ne rošće, ne škripi, ne trese ni pri jakom kočenju sa 160km/h, a do te brzine dođe s lakoćom. Osjećaj unutra super
Pitanja su sljedeća:
Kako se taj motor slaže s plinom i kakva bi bila potrošnja plina. Zapravo, koliko da očekujem da će trošiti benzina?
Što još trebam pogledati prije nego čovjeku odnesem pare (Pregled u servisu bi htio izbjeći jer mislim da neću dobiti objektivnu informaciju.)?
Koliki su godišnji troškovi vlasništva takvog auta (servis, gume...)?
Kakv je t4 motor? Pouzdan/kvarljiv, žedan, prejak/taman?
Nadam se da nisam previše toga nadrobio.
Unaprijed hvala na odgovorima