Sada je: sub svi 10, 2025 10:11 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. 850 2.4, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 11 postova ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Senzor ABS-a
PostPostano: čet lip 28, 2007 5:21 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Več mi se nekoliko dana pali pa gasi lampica ABS-a.Otiđem do lokalnog servisera on spoji auto na komp i očita grešku zadnjeg desnog kotača, i niti pet niti šest kupi novi senzor i onda dođi.Ali neda meni vrag mira pa ja sam doma skinem senzor a ono pun metalne strugotine tak da se uopče ne vidi tijelo senzora.Očistim i operem ja to sve lijepo i stavim senzor na svoje mjesto i na probu.Nakon par metara smješak na mom licu ,lampica ABS-a se ugasila i sve je kao prije :lol: :lol: :lol: A jedno 500 kunića ostanlo u mom đepu.Pouka:Sam svoj majstor :P najbolji majstor :wink:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet lip 28, 2007 5:38 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S80
Uf, kak mi takvi idu na živce. 'Kupi pa bumo zamenili...' Samo kupi, kupi. Pa hebate veli: Ak voziš S80 (u mojem slučaju) znači da imaš penez! Koja izjava (al tak većina misli) a ustvari zato kaj sam 'riskiral' za malo skuplji auto (i puno bolji i sigurniji i kaj mi je najvažnije po mojem ukusu) zato sad i nemam penez - bar dok ne splatim zajam kaj mi je ostalo - još samo jedna leta. :wink: 8)
Dobro zboriš Nenade: Rađe budem pogledal sam kak to izgleda pa ak mi ne bude kaj jasno (a vjerojatno i ne bude kaj se mene tiće), pitam naše majstore na forumu. :wink:

U svakom slučaju, baš dobro kaj si išel pogledat. :wink: :wink: Sad imaš više penez za meso za Gacku. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon srp 02, 2007 11:10 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Made in Japan
Isti problem i kod mene... Sva sreca pa ste tu.
:wink:
Kamo se nalaze ti senzori jer nema smisla radit samo jedan kotac.Kaj ne? Ako je to tako jednostavno.... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon srp 02, 2007 11:25 pm 
član VKH
član VKH

Kad pogledaš sa unutarnje strane kotača u pravilu imaš (ajmo to nazvati dva kabla) jedan je tlačni vod od kočionog cilindra a drugi je električni kabel od senzora ABS-a.Pored njega ti je mali šarafić mislim imbus neznam točno koji na pamet i njega odvineš i izvučeš senzor te ga očistiš.E sad ima još jedna caka kolio znam senzor si očistio ali u unutrašnjosti postoji jedna ploča sa rupicama preko koje senzor dobiva impulse.Ako su te rupice zaštopane senzor ne dobiva prave informacije te bi i njih trebalo očistiti.Senzor djeluje na foru elektromagnetizma te stoga jako dobro privlači metal.E sad pitanje odakle metal :?: To su najviše krive disk pločice ili još više pakne unutar diska od stražnje ručne kočnice koje u sebi imaju dio metala koji otpada njihovim trošenjem a senzor to lijepo sakuplja.BTW meni je ponovo počela ponekad svijetliti lampica ABS-a najvjerojatnije iz gore navedenog razloga što znači ponovo podvlačenje pod auto :?

WG-tjuner

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon srp 02, 2007 11:28 pm 
Veteran
Veteran

znaci kompresorom bi se to dalo detaojno ocistit? To je u pravilo i normalno sve ovisi sto kazes o kocnicama.. Samo neka se trose i bolje da se trose :D Ajde i nije to neki problem, svaka cast!!!!
Hvala!!! :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon srp 09, 2007 8:16 pm 
član VKH
član VKH

Opet ja imao pizdarije sa senzorom ABS-a.Sad sam promjenio senzor polovnim sa one 850-ke iz Slo ali i dalje ne želi ugasiti signal od ABS-a niti isi radi.Da li treba resetirati ECU :?:

WG-tjuner

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon srp 09, 2007 8:28 pm 
Veteran
Veteran

danas su mi to radili i nije bilo promjena.. Provjeri kontakte senzora na prednjim kotacima. Kontakt sprej i udri.... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon srp 09, 2007 11:53 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Citat:
Opet ja imao pizdarije sa senzorom ABS-a.Sad sam promjenio senzor polovnim sa one 850-ke iz Slo ali i dalje ne želi ugasiti signal od ABS-a niti isi radi.Da li treba resetirati ECU :?:

nema kod ABS-a resetiranja, ako je sve ispravno sam se resetira
koje ti je godište auto?

Ako je 98 moguče da ti je brake control modul oštišel u k.., ali pravi elektroničar može ti to riješiti

Ako imaš još kakvih pitanja javi mi se na mob.. jer sad budem tjedan dana bez interneta....to vrijedi i za sve druge članove :idea: bit ču dostupan za bilo kakva pitanja...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 10, 2007 12:15 pm 
član VKH
član VKH

Kontakt sprej pomogao za sada ali kod control unita.Skinu jack malo pošpricao sa wd i radi.Moj modul abs-a ima traction control i novije je generacuij :)

WG-tjuner

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 10, 2007 4:50 pm 
Veteran
Veteran

ne vjeruj puno wd-u, ako je ikako moguce bas kontakt sprej jer stvara neprovodljjiv sloj oko kontakta a wd je sam po sebi masan i voli skupljat smece.... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned srp 15, 2007 6:20 pm 

Tako su mene zeznuli,ja kupio senzor za zadnji desni tocak i promenio kad ono nista i dalje isto.Vec sam napisao u volvo servisi sta je problem.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 11 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: