Sada je: sub svi 10, 2025 3:23 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. 850 2.4, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 13 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet lis 01, 2009 8:13 am 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
Priije par dana počelo je pomalo curiti sa strane, nekih 10-15 cm ispod cijevi kojom voda ulazi u hladnjak. Posuda, sve cijevi i spojevi su suhi.
Kako izgleda da originalni košta preko 3.000 kn, tražim alternativno rješenje. Ima li tko hladnjak viška ili zna gdje se stari može popraviti?

Vrh

PostPostano: čet lis 01, 2009 8:44 am 

Citat:
Priije par dana počelo je pomalo curiti sa strane, nekih 10-15 cm ispod cijevi kojom voda ulazi u hladnjak. Posuda, sve cijevi i spojevi su suhi.
Kako izgleda da originalni košta preko 3.000 kn, tražim alternativno rješenje. Ima li tko hladnjak viška ili zna gdje se stari može popraviti?

zamjenski novi: velas 01/637 99 88, a-net 01/343 64 44, repariranje i popravak g.Kuhar Zlatko 01/3395-165

pozdrav

Vrh

PostPostano: čet lis 01, 2009 8:41 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850 T-5
Kako sam imao isti problem, kupio sam rabljeni originalni međutim problem je kod kilera što kada dugo stoji van upotrebe, rasuše se spojevi / gumene brtve između plastičnog i metalnog dijela. Naravno, kad sam sve montirao, curio je pa sam ga dao na popravak. Gume se izmjenjene i nakon toga kiler ide u prešu, ali opet je curilo pa sam reklamirao popravak. Ponovo skidaj sve dolje, :evil: nosi na popravak gdje su našli da je napuknuo i gornji ulaz gdje se natakne crijevo što su sve povarili. Naravno da je curio opet, ovaj put još više nego prije pa sam na kraju naručio novi zamjenski (Danska) koji sam dobio za 1.200 kn umjesto da sam ga kupio odmah (kada je koštao 900 kn) :evil: Firma je Autokatarin, Kustošijanska cesta 19, 01/3776803.

Zadnja izmjena: olle, dana/u čet lis 08, 2009 11:21 am, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

PostPostano: čet lis 01, 2009 9:03 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 960 aka Plavi Grom
Citat:
Kako sam imao isti problem, kupio sam rabljeni originalni međutim problem je kod kilera što kada dugo stoji van upotrebe, rasuše se spojevi / gumene brtve između plastičnog i metalnog dijela. Naravno, kad sam sve montirao, curio je pa sam ga dao na popravak. Gume se izmjenjene i nakon toga kiler ide u prešu, ali opet je curilo pa sam reklamirao popravak. Ponovo skidaj sve dolje, :evil: nosi na popravak gdje su našli da je napuknuo i gornji ulaz gdje se natakne crijevo što su sve povarili. Naravno da je curio opet, ovaj put još više nego prije pa sam na kraju naručio novi zamjenski (Njemačka) koji sam dobio za 1.200 kn umjesto da sam ga kupio odmah (kada je koštao 900 kn) :evil: Firma je Autokatarin, Kustošijanska cesta 19, 01/3776803.
0lle uzel si mi riječ iz usta :lol: :lol:
Ja sam kod katarina naručio za svoj T-5,došel je i čeka me,zvao sam sve žive al katarin
ima najbržu isporuku i najeftiniji je :dance: :dance:

940 2.0 Turbać
960 3.0 Šalta sam :-))
Martiauto2017 j.d.o.o
Automehanika-Autoplin

Vrh

PostPostano: čet lis 01, 2009 11:04 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Made in Japan
Meni su nudili zamjenski za cca.1500 na vise ali na kraju je pala odluka na otpad i komplet kilera skupa sa ventilatorom za smijesnu cijenu od 400 kuna.
Ako ima novi zamjenski hladnjak za T5 za manje od 1000 kuna nemozes bolje.... :dance:

Ako sam sisao vesla, ne znaci da sam pusio gliser...

Vrh

PostPostano: pet lis 02, 2009 8:06 am 
Veteran
Veteran

Hvala svima, idem u akciju pa ću javiti što je na kraju ispalo.

Vrh

PostPostano: pet lis 02, 2009 10:52 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
Kako sam imao isti problem, kupio sam rabljeni originalni međutim problem je kod kilera što kada dugo stoji van upotrebe, rasuše se spojevi / gumene brtve između plastičnog i metalnog dijela. Naravno, kad sam sve montirao, curio je pa sam ga dao na popravak. Gume se izmjenjene i nakon toga kiler ide u prešu, ali opet je curilo pa sam reklamirao popravak. Ponovo skidaj sve dolje, :evil: nosi na popravak gdje su našli da je napuknuo i gornji ulaz gdje se natakne crijevo što su sve povarili. Naravno da je curio opet, ovaj put još više nego prije pa sam na kraju naručio novi zamjenski (Njemačka) koji sam dobio za 1.200 kn umjesto da sam ga kupio odmah (kada je koštao 900 kn) :evil: Firma je Autokatarin, Kustošijanska cesta 19, 01/3776803.
Ja sam kod katarina naručio za svoj T-5,došel je i čeka me,zvao sam sve žive al katarin
Marty, a koliko si ga ti platio :?:

Vrh

PostPostano: ned lis 04, 2009 3:19 pm 
Veteran
Veteran

Evo ja sam jučer montirao taj novi zamjenski. Izgleda ko original, sve radi ok, nigdje niš ne curi.

Vrh

PostPostano: ned lis 04, 2009 8:29 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 960 aka Plavi Grom
Citat:
Citat:
Citat:
Marty, a koliko si ga ti platio :?:
Ispast če me s popustom oko 1150kn cca jer ide prek frenda,za novi hladnjak i to za t-5 nije puno

940 2.0 Turbać
960 3.0 Šalta sam :-))
Martiauto2017 j.d.o.o
Automehanika-Autoplin

Vrh

PostPostano: sri lis 07, 2009 9:19 am 
Veteran
Veteran

Citat:
... zvao sam sve žive al katarin ima najbržu isporuku i najeftiniji je :dance: :dance:
Živa istina 8)

Ukratko:
a) komercijalni dio
Od one tri gore navedene firme, Auto-Katarin i još jedna prodaju hladnjake Nissens (Danska), dok ona treća ima robu s dalekog Istoka (Kina/Taiwan). Uz to je Auto-Katarin najjeftinija i jedina ima hladnjak na skladištu, dok je kod druge dvije isporuka do 2-3 tjedna. Konkretno, u petak sam dobio predračun, u subotu uplatio, u ponedjeljak su poslali hladnjak (HP Express), a u utorak ujutro sam ga već imao.
b) tehnički dio
Auto-Katarin drži dva modela hladnjaka za Volvo 850: jedan ima samo ulaz/izlaz za vodu, dok drugi ima još po dva ulaza/izlaza na lijevoj i desnoj strani za automatski mjenjač i turbo punjač - oni koji nisu potrebni jednostavno se ne koriste. Barem su tako meni rekli u Auto-Katarin.
Za one koje zanima, na http://www.nissens.com" onclick="window.open(this.href);return false; se može pročitati više o proizvođaču, a na https://webshop.nissens.com/?Language=2" onclick="window.open(this.href);return false; je online katalog (potrebna registracija) gdje možete pronaći hladnjak za svoje vozilo.

Vrh

PostPostano: sri lis 07, 2009 8:29 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
... zvao sam sve žive al katarin ima najbržu isporuku i najeftiniji je :dance: :dance:
Živa istina 8)

Ukratko:
a) komercijalni dio
Od one tri gore navedene firme, Auto-Katarin i još jedna prodaju hladnjake Nissens (Danska), dok ona treća ima robu s dalekog Istoka (Kina/Taiwan). Uz to je Auto-Katarin najjeftinija i jedina ima hladnjak na skladištu, dok je kod druge dvije isporuka do 2-3 tjedna. Konkretno, u petak sam dobio predračun, u subotu uplatio, u ponedjeljak su poslali hladnjak (HP Express), a u utorak ujutro sam ga već imao.
b) tehnički dio
Auto-Katarin drži dva modela hladnjaka za Volvo 850: jedan ima samo ulaz/izlaz za vodu, dok drugi ima još po dva ulaza/izlaza na lijevoj i desnoj strani za automatski mjenjač i turbo punjač - oni koji nisu potrebni jednostavno se ne koriste. Barem su tako meni rekli u Auto-Katarin.
Za one koje zanima, na http://www.nissens.com" onclick="window.open(this.href);return false; se može pročitati više o proizvođaču, a na https://webshop.nissens.com/?Language=2" onclick="window.open(this.href);return false; je online katalog (potrebna registracija) gdje možete pronaći hladnjak za svoje vozilo.
:naughty: pogrešno, hladnjaka za 850 ima 3, a možda i 4 tipa. Npr. moj hladi i ulje motora pa ima s lijeve strane (ako gledaš od naprijed) ulaz i izlaz / crijeva ulja. Postoji vjerujem i model koji je samo za coolant jer su mene pitali trebam li model koji hladi i ulje ili bez toga :wink: .

Vrh

PostPostano: sri lis 07, 2009 11:53 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Stvarnosti ima 4 tipa.Bez hlađenaj ulja,sa hlađenjem ulja kod turbo motora,hlađenje ulja u getribi automatskoj ili u kombinaciji turbo i automatska getriba.Ali uvoznici da smanje zajebanciju nude samo bez hlađenja ulja i hlađenje ulja za turbo i automatsku getribu :wink:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: čet lis 08, 2009 6:13 pm 
Veteran
Veteran

Točno, tako su i meni rekli u Auto-Katarin ali nisam sve napisao da ne kompliciram.

Znači, osim hladnjaka koji hladi samo vodu postoje i hladnjaci koji hlade još i ulje getribe (automatic, cijevi lijevo promatrano iz kabine), ili ulje motora (turbo, cijevi desno promatrano iz kabine) ili oboje (cijevi s obje strane).
Sve je fino nacrtano na https://webshop.nissens.com/?Language=2" onclick="window.open(this.href);return false; :wink:

Auto-Katarin uvozi samo prvi i zadnji model, jer na taj način smanjuje zajebaciju, ali smanjuje i kapital koji mora angažirati za držanje zalihe. Da radi po narudžbi - kao oni drugi - mogao bi uvoziti sva četiri modela, ali onda isporuka ne bi bila odmah.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 13 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: