Sada je: ned lip 22, 2025 6:31 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 14 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet ruj 24, 2009 10:31 am 

Predpostavljam da ova lambda znaci lambdu?

Salim se.Recite mi dali mozda postoji jos neki uzrok zbog cega se moze palit ova lampica osim da je to da je lambda sonda riknula.
Ako nije riknula mozda je bar jednom nogom u grobu.

Stvar je sto mi je u voznji se upalila ta lampica, namjerno nisma stao, dok nisam doso do odredista, ugasio auto, upalio i lampica vise ne gori. U cemu je stvar?

Privitak/ci:
DSC00129.JPG
DSC00129.JPG [ 52.92 KiB | Pogledano 2139 puta. ]

PostPostano: čet ruj 24, 2009 5:26 pm 

meni se je palila kad mi je riknuo akumulator,promijenio aku i sve ok

Vrh

PostPostano: čet ruj 24, 2009 6:16 pm 

Nemoj kupovati akumulator. To nije lampica lambde ni akumulatora nego chek engine i kad se upali znači da je kompjutor prepoznao pogrešku . Trebaš otići na dijagnostiku kad ti se ponovo upali da ti očita pogrešku.

Vrh

PostPostano: čet ruj 24, 2009 6:20 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Brijem da bi se na dijagnostici skužilo i bez da čeka da se poovo upali.
A i ako je lambda rikavela, trebao bi osjetiti i na potrošnji.

Vrh

PostPostano: čet ruj 24, 2009 6:29 pm 

Mislim da neće uspjeti očitati jer stariji modeli sami poništavaju pogrešku kad ugasi i ponovo upali auto ,a lampica se ponovo upali u onom trenutku kad učita pogrešku . Mislim da tako funkcionira ali pričekajmo savjete ostalih koji više znaju .

Vrh

PostPostano: čet ruj 24, 2009 9:26 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Očitati če grešku,ostaju memorirane dok ih se ne obriše kad se spoji dijagnostika.Jedino ako ih je tako puno pa u memoriji nema više mjesta ali tada bi prvu obrisao sam comp onu najstariju :wink:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: sub srp 31, 2010 11:44 pm 

Vozi: s40
I kod mene je isti problem. U toku voznje se upali, a kad ugasim auto ugasi se i nakon nekog vremena pri voznji opet se pali... Inace je S40 1,6 u pitanju sa ugradjenim plinom..
Ima li sta novo u vezi problema, jesi otkrio u cemu je stvar?

Po komentarima vidim da bi trebao na diagnostiku, ali posto zivim u Banjaluci izgleda da mi je prvi ovlasteni servis za to u Mostaru ili Zagrebu. Ako neko zna da li postoji nesto blize moje lokacije neka javi...

Vrh

PostPostano: uto kol 03, 2010 5:20 pm 

provjeri katalizator,kod mog 1.8 16v 96,nakon punih 14godina i prjeđenih 200000t/km upalila se ista lampica,posumnja u lamdu(ali nije ona!) otiša na dijagnostiku rekli da je slab spoj na compu,na drugu dijagnostiku,....i sve tako dok se prije par dana nije katalizator sasuo cijeli,i sad šuška ko zvečka,bija mi se začepija skroz,auto nije išlo nikako i lampica gorila! neki dan jedan komad katalizatora što mi je začepija auspuh,proletija je u srednji lonac a to se dogodilo u vožnji i auto kao da je poletilo,od tada lampica se više ne ali katalizator još klapa posebno na ler gasu,uskoro mjenjanje

Vrh

PostPostano: sri kol 11, 2010 8:02 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
Citat:
Predpostavljam da ova lambda znaci lambdu?

Salim se.Recite mi dali mozda postoji jos neki uzrok zbog cega se moze palit ova lampica osim da je to da je lambda sonda riknula.
Ako nije riknula mozda je bar jednom nogom u grobu.

Stvar je sto mi je u voznji se upalila ta lampica, namjerno nisma stao, dok nisam doso do odredista, ugasio auto, upalio i lampica vise ne gori. U cemu je stvar?

trk kod ovlaštenog servisera na tester,jer ovak do sztra možete nagađat do čega je greška.

Vrh

PostPostano: sri kol 11, 2010 8:04 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
I kod mene je isti problem. U toku voznje se upali, a kad ugasim auto ugasi se i nakon nekog vremena pri voznji opet se pali... Inace je S40 1,6 u pitanju sa ugradjenim plinom..
Ima li sta novo u vezi problema, jesi otkrio u cemu je stvar?

Po komentarima vidim da bi trebao na diagnostiku, ali posto zivim u Banjaluci izgleda da mi je prvi ovlasteni servis za to u Mostaru ili Zagrebu. Ako neko zna da li postoji nesto blize moje lokacije neka javi...
vjerovatno loše podešen plin,probaj jedno vrijeme vozit na bengu pa vidi imali razlike.

Vrh

PostPostano: pet kol 13, 2010 10:24 pm 

mislim da čovjek netreba ić na forum,ako ćemo mu reć "idi kod ovlaštenog servisera pa će ti on reć štaje" mislim da to svi znamo! moje viđenje ovog foruma je to da iz svojih iskustava pomognemo drugima,da lakše riješe svoje probleme. jer svi znamo kakvi sve "mehaničara" ima,a nismo svi u mogućnosti ići kod ovlaštenog servisera,prije svega financiski a poslje blizinom istog!! osobno sam našao dosta materijala na forumu koji me je mučio,nešto sam u par javljanja i napisao. stoga molim sve koji znaju nešto o problemu nekom neka napišu,a uvjek ostaje mogućnost servisa! hvala!! :)

Vrh

PostPostano: sub kol 14, 2010 10:31 am 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Istina.No jelo je teško otkriti problem kad se upali lampica "chek engine"ovako na daljinu bez dijagnostike :wink: A i nju baš nema svatko kod kuče pa u pravilu ne preostaje drugo osim servisa

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: sub kol 14, 2010 10:39 am 
Veteran
Veteran

Citat:
mislim da čovjek netreba ić na forum,ako ćemo mu reć "idi kod ovlaštenog servisera pa će ti on reć štaje" mislim da to svi znamo! moje viđenje ovog foruma je to da iz svojih iskustava pomognemo drugima,da lakše riješe svoje probleme. jer svi znamo kakvi sve "mehaničara" ima,a nismo svi u mogućnosti ići kod ovlaštenog servisera,prije svega financiski a poslje blizinom istog!! osobno sam našao dosta materijala na forumu koji me je mučio,nešto sam u par javljanja i napisao. stoga molim sve koji znaju nešto o problemu nekom neka napišu,a uvjek ostaje mogućnost servisa! hvala!! :)
budi sretan da ti je se uopće upalila lampica,jer tako se najlakše putem dijagnostike otkrije kvar.
zna se dogodit da auto ima problem a nijedna lampica ne gori pa se potroši brdo love dok se ne otkrije kvar.
uglavnom kad se upali chek lampica može bit 100 problema zašto, pa ti pogađaj šta je ili mjenjaj dio po dio dok ne naletiš metodom slučajnosti na kvar i tako ga otkloniš.
tu na forumu možemo naklapati danima šta je i šta bi moglo biti.
lp

Vrh

PostPostano: ned kol 15, 2010 3:36 pm 

Citat:
Citat:
budi sretan da ti je se uopće upalila lampica,jer tako se najlakše putem dijagnostike otkrije kvar.
zna se dogodit da auto ima problem a nijedna lampica ne gori pa se potroši brdo love dok se ne otkrije kvar.
uglavnom kad se upali chek lampica može bit 100 problema zašto, pa ti pogađaj šta je ili mjenjaj dio po dio dok ne naletiš metodom slučajnosti na kvar i tako ga otkloniš.
tu na forumu možemo naklapati danima šta je i šta bi moglo biti.
lp
[youtube][/youtube]slažem se s vama,ali ni dijagnostika nije uvjek u pravu,i kad ode katalizator neznam baš da ona kaže da je on otišao,nego je na mehaničaru da otkrije kvar,a ona samo kaže,može bit ovo,ili ono... bar u mom slučaju pozzz... nadam se da je kolega riješija stvar!!! :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 14 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: