To može proći samo u Nemačku, gdje se ljudi znaju ponašati na cesti, imaju vozačku kulturu (uglavnom). Nemaš potrebu blicati (kažnjivo) ako si brži, sam se miče, ne vozi se 100 u lijevoj traci, ne pokazuje se srednji prst (također kažnjivo) i td.
Također je bitan faktor i kvaliteta ceste, mislim da su rekli da je dole beton, a onda 30-tak cm asfalta. A kod nas ... smijeh. Možda je dobro i zamišljeno, ali nije izvedeno. Šta mislite koliko znači kad se ukrade samo 0,5 cm asfalta na jednoj dionici?
Vozio sam se uglavnom po A3 i A9, Minken, Nurnberg, Frankfurt na majci i dalje prema NL i samo jednom sam išao, mislim prema Stutgartu i Luxemburgu. Pa to je milina, osim kad upadneš u gužvu, jer kolone znaju biti desetcima kilometara.
Samo jednom sam imao bliski susret sa Cobrom 11. Pretekli smo ih desnom stranom jer je frajer guslao 60 km/h u zoni radova gdje je ograničenje 80 km/h i to lijevom trakom i nije se htio balkancima maknuti, bez obzira koliko mu blicali i trubili. Kad smo izgubili živce, prešli smo ga desnom trakom

a frajer je samo upalio plava svjetla

i HALT BITTE.
Mislio sam da ćemo ostaviti gaće na štapu

, ali samo se derao na nas kao na malu djecu i poslije kontrole putovnica nas pustio bez kazne. NA kraju je samo rekao da se moramo pristojno ponašati. Nemreš belivit.