Sada je: sub lip 21, 2025 4:35 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sub lip 06, 2009 8:17 pm 

Kupio sam neki dan u Velasu zamjenske clearglas farove za s40. Pošto su stari farovi bili H4 a ovi su H7 treba prebrikat žice sto cu prepustiti nekom auto elektricaru. No uz farove nisam dobio kabal koji se treba uštekati u konektor na novi far (slika ispod). Gdje bi se mogao naci taj konektor i da li je preporucljivo spajanje bez njega te da li je potrebno mijenjati releje pri prijelazu sa h4 na h7 farove? hvala unaprijed :wink:

Privitak/ci:
jack.JPG
jack.JPG [ 93.17 KiB | Pogledano 1487 puta. ]
Vrh

PostPostano: sub lip 06, 2009 8:33 pm 
.
.

Vozi: S40 1.8 `98 PH I
Citat:
Našao sam dobar link vezan za promjenu farova na Mk1:
http://lmvolvo.free.fr/headlamps.html" onclick="window.open(this.href);return false;
evo link, jedina razlika je u tome sto ti imas 5 "konektora" a na linku je far sa 4

ovaj jedan "višak" ti je masa od pozicije ali mozes se posluziti sa shemom, meni je pomoglo

kada uspijem naci odgovarajuce konektore zamjeniti cu ih ali za sada sam to napravio sa stopicama i dobro izolirao

Vrh

PostPostano: pon lip 08, 2009 11:34 am 

e kolko je to koštalo?

Vrh

PostPostano: pon lip 08, 2009 5:20 pm 

Farovi 2*800 + žmigavci 2*200 = 2000 kn

Vrh

PostPostano: uto lip 09, 2009 3:48 pm 

bio sam kod par majstora i svaki mi kaze kao da nije pametno spajat instalacije na onaj konektor na faru sa stopicama posto bi bile preblizu i moglo bi doci do svega ako se spoje a i grijale bi se.
Drugo rijesenje je bilo busenje fara i provlacenje zica iznutra sto isto nije preporucljivo jer bi ulazila vlaga u far itd tj trebalo bi ga nekako zatvorit onda...
trece i najbolje rijesenje je nabavit taj 5-pinski konektor, ali neznam gdje? da li pase s necega drugog...bio sam kod baotica i jos u brdo trgovina ali su me svud blijedo gledali, neznam kolika je vjerojatnost da ga nađem na nekom auto otpadu i to bas taj 5 pinski koji je bio na modelima 98-00.

bio bih zahvalan kada bi m netko dao neki koristan savjet sta je najbolje rijesenje?
:roll:

Vrh

PostPostano: uto lip 09, 2009 11:06 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mercedes e550
Mislim da ti je najbolje nazvat DraženP on je to isto radija a ja bih spojio direktno i kablove izvukao na gumene poklopce, naravno ako ne bih uspio pronaći utičnicu origigi. Ja sam radio suprotno i nisam ima nekih probl.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: