Citat:
jbpsmtr , u sred zagreba riknulo mi kvačilo, pedala samo propala i klati se ko muda od bika...Zovem jednog frenda majstora da pitam kako da do kuce stignem, kaze anlasujes u drugoj, pa kad upali lagano i tralala..
Na kraju zovem treceg i on mi kaze: Otisla ti je gumica na cilindru, treba stavit novi, i sad ono najbitnije sto nisam znao: Dotoči UKA4 ulja, napumpaj malo kvačilo i odvojit ce da možeš krenuti...i zbilja, spasilo me to doljevanje ulja. Morao sam svako malo doliti al stvar funkcionira.
branimir
Meni je davno na stojadinu (a na čem drugom) kad sam išao za Ljubljanu malo poslije Brežica pukla sajla i ostao sam bez kvačila. Nisam htio odustati od puta i nastavio do Novog Mesta, jer tamo je bio servis i očekivao sam da će imat drugu sajlu, ali od x različitih duljina baš nije bilo za mene
Kako bez kvačila? Sjetio sam se priče kako "ibermajstori" mogu navodno vozit bez i odlučio probat. Palio sam ga kako si rekao. A, mijenjanje je išlo bez ikakvih problema iz 1 u 2, iz 2 u 4 i obrnuto, ali 3 je bila jako problematična, pa sam od nje odustao i ubacivao iz 2 u 4
To je išlo ovako npr. iz 2 u 4. Dao bih gasa u 2 do negdje 60 ili malo više i onda pustio gas i lagano pritisnuo mjenjač ko da hoću izbacit iz 2 u ler i čekao da sam izleti i onda brzo stisnuo mjenjač, ali ne prejako prema 4 i on je sam uletio bez ikakvih zvukova i problema. Iz 4 u 2 je bilo jos lakše. Uglavnom išao sam do LJ i natrag bez kvačila bez velikih problema, samo sam mogo zaboravit na rikverc, a približavanje crvenom na semaforu je bilo veselo odmjeravanje - hoće-neće zeleno
Išao sam na koncert i sve se odigravalo u noćnim satima, pa nije bilo gužve inače bi gradska vožnja bila neizvediva :neutral:
Probao sam to isto na svom prvom Volvu, ali mi nije uspijevalo, a na ovom se ne usudim. Jel' ima neko da ovo kuži do yaya, pa da objasni? Bilo bi fora to izvježbati i ne trošit lamelu