Sada je: uto lip 17, 2025 2:59 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 15 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sub lis 11, 2008 4:37 pm 

evo opet mi se dešava da kad npr parkiram(kad krenem pa odmah zakočim) da mi se stilta ler gas-pada a nekada i zgasi-samo na plinu-već tri puta išao to reklamirati pa kažu da je to "normalno" jer je plin slabije vrijednosti a neki kažu da na t5 motorima to zna biti i na benzinu i da je to normalno-ali mene živcira pa ako netko možda ima kakav savijet ili slično iskustvo? :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lis 11, 2008 4:45 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: XC60
meni je znao padati na leru, prvo je bio MAF senzor, pa neujednačenost na potenciometrima kod pedale gasa i sada zadnji put je klapna bila zmazana, možda bi trebao baciti pogeld na neke od ovih stvari :roll:
ovo za gašenje na plinu ne drži vodu :!: :!: :!: :!:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lis 11, 2008 7:41 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Ajd u servis i provjeri dali imaš zadnji update ETM-a, to zna biti problem

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 13, 2008 12:13 pm 

maf senzor je senzor ler gasa?
...inace sam pocistio trotl i instaliran je novi program i vec su podesavali u risu ali i dalje se trokira
kad ga turiram u mjestu ne trukira-cim je kuplung i kretanje i brzo zaustavljanje ler gas padne-tak da ste mozda u pravu da nema veze s plinom nego mozda senzor

Vrh

PostPostano: pon lis 13, 2008 6:13 pm 

Citat:
evo opet mi se dešava da kad npr parkiram(kad krenem pa odmah zakočim) da mi se stilta ler gas-pada a nekada i zgasi-samo na plinu-već tri puta išao to reklamirati pa kažu da je to "normalno" jer je plin slabije vrijednosti a neki kažu da na t5 motorima to zna biti i na benzinu i da je to normalno-ali mene živcira pa ako netko možda ima kakav savijet ili slično iskustvo? :)
Ja imam isti taj problem, bio sam u servisu oficijelnom u Sarajevu, zamjenjen mi je mjerac protoga zraka medjutim problem je i dalje isti. Kad stojim u mjestu ler - gas auto varira i podize - smanjuje obrtomijer.. Pocesto se i ugasi. Inace, nisam zadovoljan uslugom u Volvo F - auto centru u Sarajevu, cak sta vise smijesan je! Potrebna mi je pomoc ?!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 13, 2008 7:07 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
ostrman, neki vakuum ti lagano pušta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 13, 2008 7:10 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
ostrman, neki vakuum ti lagano pušta.
Lako moguće, to je uvijek problem s MAF senzorima.

Ja na svom autu odpojim kompletno cijev s IC-a do zaklopke gasa i auto najnormalnije radi 8). MAP rules :lol:

Vrh

PostPostano: pon lis 13, 2008 7:39 pm 
.
.

Citat:
Citat:
Ja imam isti taj problem, bio sam u servisu oficijelnom u Sarajevu, zamjenjen mi je mjerac protoga zraka medjutim problem je i dalje isti. Kad stojim u mjestu ler - gas auto varira i podize - smanjuje obrtomijer.. Pocesto se i ugasi. Inace, nisam zadovoljan uslugom u Volvo F - auto centru u Sarajevu, cak sta vise smijesan je! Potrebna mi je pomoc ?!
Imao sam sličan problem (nije se gasio u takvim situacijama ali su obrtaji padali ispod 400 o/min) dok mi Kiki nije rekao da trebam uraditi update software-a za ETM (electronic throttle module). Najgore od svega je što, kada dođeš u F-AC i to kažeš onim prepotentnim tipovima na recepciji, gledaju te sa podmijehom i tvrde ti da to nije nikakav poseban postupak nego se to "automatski uradi svaki put kada se auto spoji na dijagnostiku" pa te samim time ubjeđuje da ti već imaš najnoviji software. Jedini lijek ti je da pričaš direktno sa mehaničarem za elektroniku u tom servisu (i njemu je smiješno šta ovi majmuni sa recepcije pričaju) i on će razumjeti šta treba napraviti. Ja sam to uradio prije nekih mjesec dana i ne mogu vjerovati kakvu razliku napravi tih stotinjak ili više kilobajta programa. Uglavnom, motor se više ne guši, a imam dojam da i jače povuče prilikom preticanja.

Vrh

PostPostano: pon lis 13, 2008 10:14 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Citat:
Daj mi pošalji broj šasije na PM da nekaj provjerim---

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 14, 2008 3:01 pm 

ZNAČI IPAK JE TO BOLJKA NA SVIMA --MORAT ĆU SKUPIT KOJU HILJADARKU OPET ZA SERVIS :(

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 14, 2008 7:20 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
da se nadovežem na priču :lol: jer sam imao isti problemčić,istina da se auto nije gasio ali je jako nemirno radio na leru i drndao kao traktorić :shock:

ovo je meni riješilo stvar;
čišćenje etm klapne gasa ( ja sam svoju skinuo i očistio temeljno i potrošio pola dana,vrlo nepristupačno :lol: :lol: :lol: )
kao što je kikić rekao ETM update (nije pomoglo)
ponovna adaptacija ETM-a (nije pomoglo)
gledanje u motor i ispijanje gemišta (nije pomoglo)
igrom slučajnosti nakon nekoliko gemištića došao sam na ideju da bi trebao provjerit dali je zubčasti remen pravilno ugrađen i poštelan u fazu jer je prije par tisućica bio mjenjan kod no name muystora.
kad vidi zeca(nije od gemišta) remen fulan na radilici i na bregastim osovinama.
nakon stručnog štelanja od strane AK Biškup(Dr.Nikola) auto radi ko sat i više nije trom.(ja mislio vrućina sparina +35-40 pa je trom zbog toga)
ZATO ljudi dragi provjerite ZUBČASTI remen dali jeu fazi i napravite sve ovo što sam i ja napravio i ako to ne pomogne onda je etm u KVARU i to onda košta pun K: :shock: :shock:

pozdrav i puno sreće :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 14, 2008 7:47 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
da se nadovežem na priču :lol: jer sam imao isti problemčić,istina da se auto nije gasio ali je jako nemirno radio na leru i drndao kao traktorić :shock:

ovo je meni riješilo stvar;
čišćenje etm klapne gasa ( ja sam svoju skinuo i očistio temeljno i potrošio pola dana,vrlo nepristupačno :lol: :lol: :lol: )
kao što je kikić rekao ETM update (nije pomoglo)
ponovna adaptacija ETM-a (nije pomoglo)
gledanje u motor i ispijanje gemišta (nije pomoglo)
igrom slučajnosti nakon nekoliko gemištića došao sam na ideju da bi trebao provjerit dali je zubčasti remen pravilno ugrađen i poštelan u fazu jer je prije par tisućica bio mjenjan kod no name muystora.
kad vidi zeca(nije od gemišta) remen fulan na radilici i na bregastim osovinama.
nakon stručnog štelanja od strane AK Biškup(Dr.Nikola) auto radi ko sat i više nije trom.(ja mislio vrućina sparina +35-40 pa je trom zbog toga)
ZATO ljudi dragi provjerite ZUBČASTI remen dali jeu fazi i napravite sve ovo što sam i ja napravio i ako to ne pomogne onda je etm u KVARU i to onda košta pun K: :shock: :shock:

pozdrav i puno sreće :wink:

ono što je kolegao htio reći da si popite koji gemišt pri svakom rješavanju problema jer onda to ide nekak glađe :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 14, 2008 7:49 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
tako je ,bar se manje čovjek živcira :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 15, 2008 1:59 pm 

ovo s gemistom mislim da bi islo :)))

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 15, 2008 8:32 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
ovo s gemistom mislim da bi islo :)))
još ako pozoveš ispomoć ide još i lakše :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 15 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: