Citat:
Ne bi znao koje je boje dim ali predpostavljam da je crni.Moguce je da bi mogao biti mjerac protoka zraka to mi je i moj sogor natuknuo ali taj dio dojde preko 200 eur pa mi se bas neda kupovati bez veze ako ne trabam
A pak ako on ne valja onda bi se trebala i povecati potrosnja i to drasticno zar ne?
Meni trosi jednako od prvog dana
Zar nebi trebao i kompjuter reci gresku motora,bar taj motor ima pun ku... elektronike i osjetnika!?
Za 850 TDI dojde 3650 kn
Ali i to nije tak stravicno - za BMW-e dode oko 6000 kn, a cak i za nove Seat Ibize tdi, RN Clio dizel i slicne dode oko 5000 kn...
Ne bi se nuzno trebala povecati potrosnja. I meni od prvog dana trosi isto, a prije 20 mj sam dozivio vec kraj MAF-a i stavio drugi rabljeni koji sad polako odlazi.
MAF odlazi polako i salje krive inf u ECU. U tom periodu prije kraja te inf su ocito unutar toleriranih vrijednosti, ali ubrizgavanje daje vise goriva koje skroz ne sagori i eto crnog dima kod malo jaceg stiskanja gasa, a snage fali...
Prvu gresku ce baciti tek kad bude skroz pri kraju...
Evo meni neki dan 3. put uz drastican gubitak snage. I evo sad zadnja 3-4 dana sve OK.
Dakle, ako su elementi unutar MAF-a prljavi, ciscenje bi pomoglo. Ti elementi su uzasno krhki i ciscenje treba izvesti krajnje pazljivo - cista neurokirurgija. Nemam detalje - ima ih na webu...
A, evo kolega spominje i ciscenje EGR-a... Ja sam provjeravao EGR sustav i usisnu granu , ali kod mene nije bio problematican...