Sada je: sub svi 10, 2025 2:06 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. 850 2.4, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 10 postova ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: senzor brzine
PostPostano: ned tra 20, 2008 9:35 pm 
..
..

pozdrav svima

nakon nekoliko tjedana provedenih uglavnom na moru i teškom radu našao sam vremena i za par pitanja...
zadnjih par dana kad upalim auto ostane goriti lampica od ABS-a i istovremeno mi ne radi brzinomjer i žmigavci (rade samo sva 4)...dogodilo se tri puta od recimo 20 paljenja, inače je sve u redu... malo čudno... ima li senzor brzine veze sa ABS-om i jeli možda u pitanju neki kontakt na senzoru?

i pitanje za HALa (a možda i nekog drugog) di se mogu nabaviti crijeva zraka od turbine do usisne grane (naravno zamjenska/jeftinija)?

živili...

Vrh

PostPostano: ned tra 20, 2008 10:21 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
inače je sve u redu... malo čudno... ima li senzor brzine veze sa ABS-om i jeli možda u pitanju neki kontakt na senzoru?
Ima. Brzina se računa na temelju podataka koje daje ABS. Za početak pregledaj si žice na kontaktima senzora. Nedavno sam bio svjedok puknutoj žici na samom konektoru prednjeg ABS senzora. Nakon najobičnijeg popravka žice sve je proradilo :-)

Osim toga može biti da imaš problema s hladnim lemovima unutar samog ABS modula. To je već malo teže srediti, jer moraš skinuti modul i otvoriti ga, što ide malo teže, ali ide :-) Onda treba obnoviti lemove na modulu. Ne znam detalje - ima ih na webu. Kolega Nenad je majstor za to - možda ima fotki u DIY rubrici ?
Citat:
i pitanje za HALa (a možda i nekog drugog) di se mogu nabaviti crijeva zraka od turbine do usisne grane (naravno zamjenska/jeftinija)?
Ufff... Za to nemam pojma. Volio bih i jaznati mogu li se negdje nabaviti neoriginalne da budem spreman ako me to počne zezati...

Pozdrav,

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto tra 22, 2008 10:12 am 
..
..

hvala Saša, uvik si od pomoći

znaš i sam da mi auto malo dimi, sad još i više a jedan od razloga su vjer ta crijeva, u volvu je komplet od 4 kom 2400 kn
možda nisu sva u k.... ali to je i dalje skupo

Kiki, imaš li ti možda kakvu ideju?

pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto tra 22, 2008 10:33 am 
član VKH
član VKH

Citat:
znaš i sam da mi auto malo dimi, sad još i više a jedan od razloga su vjer ta crijeva, u volvu je komplet od 4 kom 2400 kn
možda nisu sva u k.... ali to je i dalje skupo
Nema na čemu.

Ovak - ajde fotkaj te cijevi ako možeš... sjetio sam se table u kvartu na kojoj piše "Cijevi Pasarić". Izgleda da oni mogu takve stvari napravit po uzorku.

i evo ih: http://www.pasaric.hr/

Zvao sam ih i pitao. Kažu da vjerojatno to mogu napraviti. Kad staviš fotke, mogu ja otić, to mi je blizu, pa na osnovu mojih cijevi, saznaš cijenu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto tra 22, 2008 6:52 pm 
..
..

cuj, nisu cijevi nego gumena crijeva, armirana, ako rade gumu možda bi mogli to napraviti, samo slike mogu napraviti dok su još na autu jer ih imam namjeru skidati tek kad nabavim druga... poslikaću to pa ti pošaljem mailom...ako upali onda ćemo ih dilati jer zamjenskih baš i nema

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto tra 22, 2008 7:30 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
cuj, nisu cijevi nego gumena crijeva, armirana, ako rade gumu možda bi mogli to napraviti, samo slike mogu napraviti dok su još na autu jer ih imam namjeru skidati tek kad nabavim druga... poslikaću to pa ti pošaljem mailom...ako upali onda ćemo ih dilati jer zamjenskih baš i nema

Da, krivo sam napisao. Izrađuju armirana gumena crijeva/cijevi. Fotkaj i označi točno koja su, pa ću im ja pokazati na svojem autu.

Pa, ćemo vidit mogu li ih napravit i koja bi bila cijena...

Vrh

Naslov: lampica ABS-a
PostPostano: pon lis 20, 2008 9:12 am 
..
..

jedan mali dodatak nečemu što me mučilo prije nekoliko mjeseci...

lampica od ABS-a bi ponekad ostala goriti, pa sam počeo tražiti po netu kako da to rješim...
kao uobičajeni razlog svi su navidili loše spojeve-lemove u samom komp ABS-a, ali negdi se pojavilo jedno rješenje koje nije uključivalo nikakve radove...
kad lampica ostane svitliti, potrebno je samo ključ u kontakt bravi vratiti nazad kao kad se gasi auto ali samo stupanj ili dva da se auto ne ugasi,zbilja samo mrvicu, i lampica se odmah gasi. sigurno je većina problema ipak sa hladnim lemom, ali meni se itekako isplatilo probati
nedavno sam jeftino nabavija još jedan TDI za djelove, kod njega je bilo potpuno isto i ovo sa ključem je isto šljakalo

živili

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 20, 2008 2:04 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Ako budeš prolazio kraj Jaske javi se(već smo bili skupa na pivi)imam več povarenih modula ABS-a.Jel imaš tracs :?:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 20, 2008 5:35 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Made in Japan
Sto se tice brzinomjera i zmigavaca cini mi se da imamo isti problem koji je u kontakt bravi na volanu. Kad se to meni desi samo malo pomaknem kljuc prema nazad ( pazeci da ne ugasim auto) i sve proradi.... :lol: Isto to je i sa svjetlima radi pozicija ali oborena ne.... :wink:

A ABS meni ne radi pa ti ne mogu rec :lol: :lol: 8)

Ako sam sisao vesla, ne znaci da sam pusio gliser...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lis 20, 2008 6:00 pm 
..
..

nemam tracs ali ni ne treba mi, možda da živim negdi di je zimi led, a dok radi ABS neću ništa ni dirati, ni kontakt bravu...
trenutno planiram promjenu kompl motora i mjenjača koji su bolji nego kod mene, manje stvari sam već sredio,
što se tiče pive, javiću se čim budem ponovo u ZG

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 10 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: