Sada je: sub lip 21, 2025 11:08 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 18 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet ožu 14, 2008 12:44 am 

Kad ubacim atomobil (V40 2001 DIZEL)u rikvaerc,dolazi taj neugodan smrad, jedan mi majstor kaze katalizator a drugi, lamela.................pojma nemam , volvo servis u sarajevu je ocajan ,samo uzimju novac a nista ne znaju.............
pa bi molio ljubitelje volva da mi pomognu jer su sigurno imali takva iskustva............

Hvala i pozdrav i sarajeva

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet ožu 14, 2008 7:38 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
ja sam vozio baš takav i nikad mi se to nije desilo...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet ožu 14, 2008 8:07 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
nesto mi govori da bi cak bosanski diesel mogao imat ogroman udio sumpora pa zato da smrdi po pokvarenim jajima.

dobro dosao na nas forum i molio bih te da se predstavis u rubrici za predstavljanje jer smo to svi prosli i takva su pravila.
pozdrav :D :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet ožu 14, 2008 8:36 am 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
Tako je i moj kolega danima vozio smrdljivi auto, a meštri su govorili: katalizator, lamela, pakne...

Na koncu je ispalo da u prtljažniku ima PVC vrećicu kućnog smeća koju je tu stavila žena i rekla mu da je baci. Naravno, on kao i obično uopće nije slušao što žena govori već je samo rekao "da draga"... :lol:

Zadnja izmjena: Mrky, dana/u pet ožu 14, 2008 9:08 am, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet ožu 14, 2008 8:45 am 
Veteran
Veteran

Vozi: tečetri
Citat:
Tako je i moj kolega danima vozio smrdljivi auto, a meštri su govorili: katalizator, lamela, pakne...

Na koncu ispalo da u prtljažniku ima PVC vrećicu kućnog smeća koju tu stavila žena i rekla mu da je baci. Naravno, on kao i obično uopće nije slušao što žena govori već je samo rekao "da draga"... :lol:

hahahaha, nemogu virovat!!!!!

u mom slucaju je bilo par ogrizaka od jabuka koje je moja famozna draga bacila u one velike džepove straga na sjedalima dok smo isli na put!!!!

bilo ciscenja ventilacije, tepiha mirisi, ma kakvi, gusia bi se, dok igrom slucaja, kad smo isli u sloveniju, ja se izvalim iza na klupu a da dragoj nek tira auto putem.

i nako ja masem rukama i napipam nesto u ton dzepu, pogledam i :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil:

Vrh

PostPostano: pet ožu 14, 2008 9:34 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Kad ubacim atomobil (V40 2001 DIZEL)u rikvaerc,dolazi taj neugodan smrad, jedan mi majstor kaze katalizator a drugi, lamela.................pojma nemam , volvo servis u sarajevu je ocajan ,samo uzimju novac a nista ne znaju.............
pa bi molio ljubitelje volva da mi pomognu jer su sigurno imali takva iskustva............

jesi li siguran da samo kad ubaciš u rikverc :!: :!: :!: Ili kad ga voziš u rikverc :?: Naime, ako ga voziš u rikverc onda bi se mogli lakše osjetiti ispušni plinovi koji su možda bogati sumporom. Inaće imam isti takav auto i nikad nisam nešto takvo osjetio. Moh otac je svojedobo u Švicrskoj vozio 850 koji dok se nije zagrijao katalizator na radnu temperaturu ispuštao takav miris. Po trulim jajima. Osim toga ne mogu se sjetiti nekog razloga takvog smrada, osim možda neke zaboravljene životinjice ili ploda neke biljke :wink:

Vrh

PostPostano: pet ožu 14, 2008 11:08 am 
član VKH
član VKH

Citat:
Citat:

jesi li siguran da samo kad ubaciš u rikverc :!: :!: :!: Ili kad ga voziš u rikverc :?: Naime, ako ga voziš u rikverc onda bi se mogli lakše osjetiti ispušni plinovi koji su možda bogati sumporom. Inaće imam isti takav auto i nikad nisam nešto takvo osjetio. Moh otac je svojedobo u Švicrskoj vozio 850 koji dok se nije zagrijao katalizator na radnu temperaturu ispuštao takav miris. Po trulim jajima. Osim toga ne mogu se sjetiti nekog razloga takvog smrada, osim možda neke zaboravljene životinjice ili ploda neke biljke :wink:
Moje iskustvo je da samo katalizatori na nekim benzincima smrde po sumporu dok se ne zgriju...

Meni moji ispušni plinovi mirišu u odnosu na dizel bez katalizatora koji sam prije imao.

A, iz starog kombi mercedesa kojeg mi frend zna voziti na ulje iz friteze, fino miriši na pomfrit :-)

Vrh

PostPostano: pet ožu 14, 2008 11:17 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
A, iz starog kombi mercedesa kojeg mi frend zna voziti na ulje iz friteze, fino miriši na pomfrit :-)
Jel znaš možda kak to funkcionira s tim starim uljem? jel se tu dodaje nešto ili samo sipaj i vozi?

Vrh

PostPostano: pet ožu 14, 2008 6:17 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Citat:
Citat:
Jel znaš možda kak to funkcionira s tim starim uljem? jel se tu dodaje nešto ili samo sipaj i vozi?
Gledao sam na Top Gearu prilog o tome, baš su koristili Volvo 240 karavan. Koliko se sjećam, dodali su malo (ne znam koji postotak) alkohola u staro ulje i tutač je vozio.
Jedan prijatelj je sad nedavno nešto uradio sa Corsom, pa može voziti na ulje iz friteze. Nisam ga dugo vidio, ali ću ga pitati u čem je kvaka, pa vam (dizelašima) javim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub ožu 15, 2008 12:34 am 

Citat:
ja sam vozio baš takav i nikad mi se to nije desilo...

ti si onda sretan....................covjek!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub ožu 15, 2008 12:35 am 

Citat:
nesto mi govori da bi cak bosanski diesel mogao imat ogroman udio sumpora pa zato da smrdi po pokvarenim jajima.

dobro dosao na nas forum i molio bih te da se predstavis u rubrici za predstavljanje jer smo to svi prosli i takva su pravila.
pozdrav :D :D

jebi ga buraz sipam samo na OMV, pumpama............pojma nemam!

Vrh

PostPostano: sub ožu 15, 2008 12:39 am 

Citat:
Citat:

jedno je sigurno to mi se desava kad idem u rikverc i motor je hladan, danas sam vrsio neke testove(?),lamela je po tim testovima OK, ostaje jedino taj katalizator, jer mi se to desava na poslu gdje ima mala uzbrdica(pa i nije bas mala uzbrdica) u bacim u rikverc i krenem izlaziti i onda taj miris...........................strasno..............usvakom slucaju hvala............

Zadnja izmjena: achtung_071, dana/u sub ožu 15, 2008 12:42 am, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub ožu 15, 2008 12:41 am 

Citat:

Na koncu je ispalo da u prtljažniku ima PVC vrećicu kućnog smeća koju je tu stavila žena i rekla mu da je baci. Naravno, on kao i obično uopće nije slušao što žena govori već je samo rekao "da draga"... :lol:

Duhovit ti je taj kolega"da draga"! :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub ožu 15, 2008 8:04 am 
Veteran
Veteran

Ne radi se o nikakvom tehničkom problemu nego čisto o jako lošem dizel gorivu. Naime intezivan miris pokvarenih jaja (rotten eggs) kojeg osječaš prilikom vožnje u rikverc je zaista dio OPASANIH ispušnih plinova koji je zove HYDROGEN SULPHIDE (H2S). Toliko je opasan da čak u jako malim kocetracijama možeš ostat bez osjetila njuha... :shock: a da ne nabrajam dalje koliko je opasan...Obavezno nađi kvalitetnije gorivo...OMV nije garant kvalitete :roll:
http://www.safetydirectory.com/hazardou ... _sheet.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub ožu 15, 2008 9:54 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S80
Citat:
OMV nije garant kvalitete :roll:
Ne znam za dizel al svaki put kad sam točil na OMV benzin (eurosuper 95 i 100-tku) auto je bil mrvicu življi i možda se varam al i malo 'mekši' gas. Možda i ne bi primijetil inače al kad idem za VŽ pa se cijelo vrijeme vozim pa onda kad projdem ZG natočim na OMV i primijetim razliku... Il je možda 80-tki drago kaj je nazaj v Zagorju pa živne malo... :lol:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 18 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: