Pozdrav svima.
Radi se o S80 1999 T6 predstavljenom
ovdje.
Za sada imam samo dva problema. Prvi je što radi indikator upozorenja za lambda sondu:
Vrlo vjerojatno vezano uz to je i sljedeća poruka:
Potrošio sam sat vremena čitajući različite dostupne informacije, hrpa ljudi se žali na ovu poruku i zaključak je da bez čitanja kodova nema smisla ništa raditi jer je popis mogućih uzroka poduži. Međutim nitko ne spominje i lambda lampicu, pa je vjerojatno kod mene uzrok problema jednostavan. Auto inače vozi bez problema pa ću s obzirom na cijenu te sonde ignorirati to upozorenje. Mišljenja, savjeti?
Drugo pitanje, nakon prve vožnje kada sam parkirao čuo sam glogotanje vode iz rashladne posude. Kada se spustila temperatura, nivo tekućine je bio nizak, dolio sam koliko je potrebno i sada se sve doima u redu, jedino pokazivač radne temperature izgleda ovako:
Upute kažu da bi trebao biti na srediti. Je li ovo u redu ili je previsoko? Nakon pokretanja dostigne radnu tempareturu u roku od par minuta i stoji ovako, ali ga držim na oku. Kako je kod vas?
Treće pitanje, kako nemam nikakve informacije o prethodnim servisima promijenit ću remenje, zatezače i pumpu vode. Možete li mi preporučiti trgovinu u Hrvatskoj gdje sve potrebno mogu nabaviti po normalnoj cijeni, jedino želim da je pumpa kvalitetna a ne neko jeftino smeće.
Hvala svima!