Sada je: sri tra 30, 2025 7:00 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 17 postova ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: DLR
PostPostano: ned tra 07, 2013 11:35 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Dakle, to je to, a i sam zakon, odnosno članak 101. ZSPCA-a kaže da, kad je u pitanju automobil, moraju biti upaljena najmanje dva svijetla bijele ili žute boje na prednjoj strani vozila, i koliko sam pročitao, nigdje se ne spominje nikakav atest ili poseban postupak.

E, sad, gdje montirati, to je stvar tvog izbora i pitanje tehničke izvedivosti. :D
:D
Pusti ZSPC, on je opčenit a na njega se veže još brdo pravilnika i sl. Izguglaj "Pravilnik o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama" tam ti sve piše ili nazovi Centar za vozila Hrvatske.
Ukratko u EU kupiš svjetla (ili bilo koji dio za naknadnu ugradnju) s homologacijom za koju imaš potvrdu proizvođača, ugradiš i imaš u vozilu homologacijski karton (ili ti upišu u prometnu). Kod nas ta svetla moraju imati nekakav E broj i sve što nije tvorničko podliježe naknadnom atestu, a u gore pomenutom pravilniku između ostaloga imaš i točan opis gdje i na koji način se pojedina svjetla smiju ugrađivati na vozila.
Uglavnom ako ugradiš neka kineska DLR, teoretski riskiraš da te svaka patrola koja te zatekne u prometu pošalje na vanredni tehnički pregled a onda si lagano :angry-extinguishflame:

Znam da u Sloveniji najjeftinija DLR koja imaju taj homologacijski list koštaju od 50€ na više.

Vrh

Naslov: Re: DLR
PostPostano: ned tra 07, 2013 11:47 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 2.4/125
Eto, znači da ipak ima "kvaka" i u tome... Znam da inače postoje dodatni komentari zakona ili pravilnici koji dodatno uređuju pojmove, poput onih što propisuju kakva zaštitna kaciga na motoru se smije koristiti i slično, no nisam znao za ovo. Djogra, eto ti preciznog odgovora :clap:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 17 postova ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: