Citat:
Dakle, to je to, a i sam zakon, odnosno članak 101. ZSPCA-a kaže da, kad je u pitanju automobil, moraju biti upaljena najmanje dva svijetla bijele ili žute boje na prednjoj strani vozila, i koliko sam pročitao, nigdje se ne spominje nikakav atest ili poseban postupak.
E, sad, gdje montirati, to je stvar tvog izbora i pitanje tehničke izvedivosti.

Pusti ZSPC, on je opčenit a na njega se veže još brdo pravilnika i sl. Izguglaj "Pravilnik o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama" tam ti sve piše ili nazovi Centar za vozila Hrvatske.
Ukratko u EU kupiš svjetla (ili bilo koji dio za naknadnu ugradnju) s homologacijom za koju imaš potvrdu proizvođača, ugradiš i imaš u vozilu homologacijski karton (ili ti upišu u prometnu). Kod nas ta svetla moraju imati nekakav E broj i sve što nije tvorničko podliježe naknadnom atestu, a u gore pomenutom pravilniku između ostaloga imaš i točan opis gdje i na koji način se pojedina svjetla smiju ugrađivati na vozila.
Uglavnom ako ugradiš neka kineska DLR, teoretski riskiraš da te svaka patrola koja te zatekne u prometu pošalje na vanredni tehnički pregled a onda si lagano
Znam da u Sloveniji najjeftinija DLR koja imaju taj homologacijski list koštaju od 50€ na više.