Sada je: sub srp 05, 2025 8:06 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 76 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto kol 23, 2011 10:00 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V70
ma nema uopce razgovora o kvaliteti i lijepoti
hvala sto si mi uljepsao vecer :D

V70 2.5T AWD 04'-2020-2024
740 2.0i 91'-2022-2024
740 2.3 turbo 90'-2022-...
XC90 4.4. V8 09'-2024-...

Vrh

PostPostano: uto kol 23, 2011 11:48 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 2.0T i V 70 D5
A jeste ga nadrobili :doh: Dakle,ne Ford,ne Opel već VOLVO S60 D5 novijeg datuma ili eventualno C70 D5...

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 1:42 am 
Veteran
Veteran

E kad su svi, rekao bih i ja koju pametnu.
Fluktacija i stalne rošade dizajnera davno su dovele do toga da više ne postoji prepoznatljiv dizajn kada je u pitanju bilo koja marka. Još gore je to što su dizajneri u auto industriji postali sve bliži onima u modnoj industriji, tj. pretvaraju se u metroseksualce, i stalno se čudim kako su neki modeli uopće prošli sve te upravene odbore i dogurali do proizvodnje. Kako Astra, tako i Insignija, i Mondeo a pogotovo ovaj novi Focus, pa aktualni modeli mazde 6, honde accord, detalji na novim audijima, citroeni koji se besramno pretvaraju u Audije, zadnje dvije generacije Laguna..... po meni - strašno.
Zašto bi onda Volvo bio pošteđen. Da kažem da je dizajnerski uspio samo zato što vozim stari S60, i zato što volim tu marku - neću.
Pa čak i za svoju najdražu marku, a to je BMW, nikad neću reć da im je uspio dizajn za interijer modela e60. Kako bi mogao kad igleda kao kredenac.
I onda Volvo od svega iskopira baš taj interijer (tj. određeni detalj).
Uglavnom, evo par primjera:

slika

Prekrasno,

a šta je ovo!!
slika

Doduše ima jedna malo blaža za srce:
slika

Na šta to liči.
Prva asocijacija mi je..

slika

Ali dobro, moglo je i gore, jel da.
slika

Ajmo dalje, primjer br. 2:

slika

Baš zgodno.
A ovo:
slika

kao da gledam ET-ja.

Uglavnom, ne vidim zašto se toliko inzistira da se svakom zaljubljeniku u Volvo mora svidjeti svaki novi volvo, pogotovo kad uzmemo u obzir odmak od volvo tradicije, pogotovo po pitanju dizajna. A pogotovo kad jednostavno nije lijepši i gotovo. Za mene je aktualni S80 zadnji Volvo koji liči na auto i koji me zanima kao moguća kupnja. Ali ne i modelska godina 2012. ŠTa zanči ona grba za satelitsku navigaciju, tako besramno iskopirana od BMW-a. Baš me zanima kome se to sviđa? Taj ineterijer u S80 bio stvarno je po svojoj jednostavnosti odskakao od svega viđenog u posljednje vrijeme, pogotovo ostalih limuzina tipa C5, C6, mondeo, i mnogi drugi. A ovo sad...
onda mi je najgore kad auto treba biti sve u jednom. Dizajneri odgovorni za novi S60 objašnjavaju dizajn novog modela kao najsportskiji volvo ikad, koji je limuzina ali je ustvari dušom kupe.
Znači, žena zarobljena u muškom tjelu? Ili obrnuto? Ima krizu identiteta?
Pa vidi se!
Strašno je to koliko su novi modeli općenito nedorečeni i nezavršeni.
Pa ne može dizajn biti sportski, a da auto bude praktičan, ovjes mekan i udoban, da leti a da troši 3 litre na sto kilometara. Još da daje 10 litara mlijeka dnevno, di bi mu bio kraj.
Evo moj S60. Meni je njegov dizajn sijeo na prvi sliku.oduvjek mi se sviđao.
Čak mu i opraštam što je tako mal iznutra, jer je sportska limuzina.
Zato mu je i ovjes tako tvrd. I interijer je napravljen da imaš osječaj kako sjediš u kokpitu. Osječaj usmjerenosti prema vozaču je puno izraženiji nego kod svih zadnjih BMW modela, a koji je poznat po tome. Ali.
Najružniji dio njegove estetske pojave je to, što ima prednji pogon.
Kad god parkiram svoj auto kraj bilo kakvog 316 ili 318, jebi ga, BMW je prava sportka limuzina sa zadnjim pogonom, a ovo je Volvo.
Jednostavno, prednji pogon sa sobom neizostavno povlači prevelike prednje prevjerse, i čak iako nitko drugi ne vidi i ne zna da moj auto ima prednji pogon ja znam, i to mi smeta.

Malo sam se raspisao a kasno je, ali mislim da sam najvažnije rekao/natipkao.

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 3:49 am 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Sory Vili ali najbolji mi je dio ono BMW je prava sportska limuzina sa zadnjim pogonom 8-) Kao da ti ili 99% normalnih vozača u današnje vrijeme uopče zna ili vidi razliku između zadnjeg i prednjeg pogona uz svu silnu elektroniku na na autima u zadnjih 10-15g.
Nek mi več jednom neko razjasni prednosti zadnjeg pogona nad prednjim.Ja za sada vidim samo mane(povečana potrošnja goriva,više sklopova koji se mogu pokvariti,veća potrošnja guma jer se troše i prednje koje vode vozilo i zadnje koje su pogonske,u slučaju kad isključite tu elektroniku sa iole snažnijim autom je nemoguče krenuti itd )i nekak mi se čini da bude morali jako puno argumenta iznjeti da me razuvjerite :D

Eto tak malo da vas izbacim s teme o dizajnu :lol: Ionak smo ovu temu zabrljali do kraja :mrgreen:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 8:17 am 
Veteran
Veteran

Sve je to istina.
Ali ako ćeš tako razmišljat (veće potrošnja veći troškovi), onda stvano nema potrebe kupovat Volvo pored Forda.

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 9:05 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Odlično, poruka većine članova VKH foruma svima onima koji se pitaju kupiti Volvo ili ne i ako da zašto, je NE :!:, kupite Opel ili Ford. Ružniji je od istih, ima iste ili lošije materijale, kopira BMW-e, od njega lošije ide i još gore leži na cesti. Pitam se zašto uopće vozite Volvo :?: Pitam se i zašto smo još tu, zatvorimo forum i otiđimo na onaj od Opela ili Forda. Ili ako se ima dovoljno para na onaj od BMW-a. Ak vas uopće prime kad čuju od kud ste došli. S foruma marke automobila koja kopira njihove interijere. I za to dobije još međunarodne nagrade dizajnera.

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 9:52 am 
član VKH
član VKH

Citat:
Ali ako ćeš tako razmišljat (veće potrošnja veći troškovi), onda stvano nema potrebe kupovat Volvo pored Forda.
Na to ti dajem odgovor kao i neki dan Ruki(koji me izgleda nije skužio):Nije sve u lovi :!:

WG-tjuner

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 9:55 am 
Veteran
Veteran

Nije poruka da se ne kupuje volvo, nego da se ne kupuju novi modeli.
Ali isto vrijedi i za ostale marke, tako da ne vidim u čemu je problem.
Evo npr mene još nitko nije izbacio ni sa jednog BMW foruma, a lijepo piše da vozim Volvo. Tamo su isto bile rasprave da li su novi modeli bolji od starih, da li su pravi BMW-i itd.

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 9:57 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
Na to ti dajem odgovor kao i neki dan Ruki(koji me izgleda nije skužio):Nije sve u lovi :!:
Pa onda se valjda slažemo.
Nije sve u lovi i gušte se treba platit.

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 9:59 am 
član VKH
član VKH

Za desetak godina bude došla nova generacija ljudi koja bude vodila iste ove rasprave.I oni če uredno vikati da ovi novi modeli koji se nama trenutačno ne sviđaju bolji od novih koji čem tek nastati.
E sad da bi oni to mogli pričati mi sad moramo ove nove kupovati da bi postali stari modeli :D

WG-tjuner

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 10:41 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
Odlično, poruka većine članova VKH foruma svima onima koji se pitaju kupiti Volvo ili ne i ako da zašto, je NE :!:, kupite Opel ili Ford. Ružniji je od istih, ima iste ili lošije materijale, kopira BMW-e, od njega lošije ide i još gore leži na cesti. Pitam se zašto uopće vozite Volvo :?: Pitam se i zašto smo još tu, zatvorimo forum i otiđimo na onaj od Opela ili Forda. Ili ako se ima dovoljno para na onaj od BMW-a. Ak vas uopće prime kad čuju od kud ste došli. S foruma marke automobila koja kopira njihove interijere. I za to dobije još međunarodne nagrade dizajnera.
Sad si ko malo dijete. Samo da ti skrenem pažnju da sam ja usporedio novu astru i stari v70 ili s60. Ne novi. Jer je ta astra otprilike u cjenovnom rangu tih starih modela.
Još samo sitna opaska, tko vlada svijetom dizajna? Gay populacija?

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 10:48 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Zanimljivo. I meni se tak čini. Pogotovo ak trebam nekom nekaj. Al je zanimljivo kak lova( ili vrijeme, što je isto jer vrijeme je novac u zapadnim demokracijama) ulazi u varijablu kad meni nešto treba.

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 10:53 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Za desetak godina bude došla nova generacija ljudi koja bude vodila iste ove rasprave.I oni če uredno vikati da ovi novi modeli koji se nama trenutačno ne sviđaju bolji od novih koji čem tek nastati.
E sad da bi oni to mogli pričati mi sad moramo ove nove kupovati da bi postali stari modeli :D
Pa kupi ko ti brani. Nije u novcima sve. Plati ga dobrom voljom.

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 11:11 am 
član VKH
član VKH

Citat:
Citat:
Zanimljivo. I meni se tak čini. Pogotovo ak trebam nekom nekaj. Al je zanimljivo kak lova( ili vrijeme, što je isto jer vrijeme je novac u zapadnim demokracijama) ulazi u varijablu kad meni nešto treba.
E sad ga hebi ak sam te kaj skužil :shock:

WG-tjuner

Vrh

PostPostano: sri kol 24, 2011 12:00 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Još samo sitna opaska, tko vlada svijetom dizajna? Gay populacija?
Apsolutno, sve što ne obrezuje ruže motornom pilom, gasi svijeću kuburom a pere prozore lopatom je gay. :gay-imgay:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 76 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: