@zlaya
cek, jel su ti ASIAN japanski menjaci?
kako to da nemaju filter..?
ja recimo imam u porodici daewoo nubiru koja ima sad oko 100kKm za americko trziste sa GM 4T-40E hydramatic menjacem sa 4 brzine (znaci najprostiji i najjeftiniji elektronski kontrolisan menjac sa konvertorom) ...auto je 100kkm gazen ali najstrasnije, samo je jednom na 60kkm promenjeno ulje i filter menjaca i do dan danas radi kako treba, bez i jedne greske ili cimanja.. zar je moguce da jedno ime kakav je volvo ima tako problematicne menjace posebno sto su oni japanski i trebalo bi po defaultu da budu pouzdani.
vidjao sam po mobile.de V70 D5 automatike sa preko 300.000km iz taxija i ne pise da imaju kvar menjaca. nije valjda da ne moze da izdrzi bar stage 1-software upgrade 210KS i 310nm, vise mi i ne treba..
znam da je mnogo zanimljivije voziti manuelni, recimo pored nubire imam i civic type-R u porodici (2.0, 200ks/ 8200rpm) sa 6-stepenim manuelnim i to mi je auto za gazenje, i stvarno je poseban osecaj voziti tako na visokoj turazi..
ovaj volvo S60/S80 koji cu dao bog kupiti u zamenu za nubiru, trebalo bi da nasledi to sto je nubira do sad, a to je da je porodicni auto za putovanja i uzivanje, u prevodu limuzina

a posebno sto ce povremeno voziti i moj otac koji vise ne seda u manuelni. jbg
@nenad
jel ima neko na forumu iskustva sa tim ASIAN automaticima, losa ili dobra?