Citat:
Evo da se javim i zaključim ovu temu:
Na vaš nagovor otišao sam kod boschiste, ali ne kod Baloga (čuo sam da je stari majstor pokojni i da je posao preuzeo sin), već u Samobor kod Purića.
Pa, kaj - sin je učio od njega valjda i nema 14 godina
Citat:
Primili me ljudi prekrasno, usluga na nivou, prostor k'o apoteka.
Je pa zato je i duplo skuplje, ali ne znači da je bolje.
Citat:
Nakon njihove dijagnostike bosch pumpe, dizi i motora utvrđeno je sljedeće:
1. Na bosch pumpi otišla neka membrana i nešto za podešavanje kuta (oprostite na laičnosti ali stvarno nije moje područje)
2. Dize totalno u komi, a ona prva, najskuplja, sa koje ide elektronika, najgora od svih
3. Motor-UŽAS: kompresija 1 - 24; 2 - 0; 3 - 25; 4 - 27
Da zaključim: popravak Bosch pumpe i izmjena dizi 7700kn (A motor još uvijek u banani)
Emotivno totalno pokisnuo. Ubio me čovjek u pojam!
E, ovo već zvuči očekivano. Upravo su se kod Purića stvari značajno promijenile na gore od kad je mlađi naraštaj preuzeo stvari u svoje ruke.
Citat:
Izjadam se ja kolegi, starom mehaničaru i dogovorim kod njega pregled auta:
Doktor veli:
1. Šprungirala glava na drugom cilindru
2. Dize ne treba komplet mijenjati već samo promjeniti uloške
3. Treba pobrusiti i poštelati ventile
4. Na bosch pumpi otišao 'indikator paljenja'(to je onaj dio koji kad date kontakt škljoca)
Dogovorim se ja s njim za posao i čovjek mi sve u fušu odradi za 3500kn (600kn ruke, varenje, brušenje glave, štelanje ventila 1200kn, 'indikator paljenja 1200kn, 500kn set dihtunga).
Auto sad moram 1000km lagano odvoziti, promjeniti ulje i filter ulja i onda peri. Auto pali kad vidi ključ, ide ko zmajček, jedino se javlja jedan problem koji ču otvoriti u novoj temi.
Pozdrav svima i hvala na pomoći i savjetu
Nije loše onda ispalo na kraju. Al' si trebo Balogu odmah
Sretno!