Citat:
Citat:
a jel može utjecati na potrošnju AIT? senzor ulaznog zraka? trebao bi barem po AutoData imati otpor od 2-3kOhma! naravno na temp 20oC!
kad ga odspojim svijetli mi lampica od lamda sonde. Šta bi bilo kad bi se vozio a da je otpojena??? Auto ionak radi normalno (barem mi se čini)!
Neznam mislimo li na isto, meni se kada je auto hladan cuje jedno 2 min u zimi neko zujanje, iz nečega što se nalazi kod kutije za filter zraka, ispod osigurača, to je navodno nekekav senzor količine protoka zraka nešto, i to prestaje čim se auto zagrije (tj. kad otpusti čok)
A ne-ne nije ti to nikakav senzor u pitanju! To ti je zračna turbina koja se nalazi s lijeve strane filtera zraka, ali ispod nje; kraj kutije osiguraća! Znaći ta turbina ti daje kad je motor hladan, više zraka; tj upuhuje zrak kroz filter da motor bolje radi a kad se zagrije ugasi (cca 2min). Uglavnom otišo' ti ležaj na turbini i pa probaj podmazat mada neće pomoć. Savjet: Na turbini imaš jedan đek, fino ga iskopčaj i riješena stvar! Nećeš se više nervirat i uostalom to ti nije potrebno! Ak otvoriš filter zraka ispod ćeš vidjet na podnožju gdje taj dodatni zrak ulazi, kroz onu klapnu!!!! BTW turbina ti je jako skupa; čak i kod velje!