Neznam uopće kak da počnem pisati, pa bum zdravo-seljački napisal dojmove oko prezentacije novog V40
Dakle ovo kaj bum napisal je isključivo moje subjektivno mišljenje, i sveopći dojam oko prezentacije dotičnog Volva
Odprilike sam znao, unaprijed, kaj me očekuje, ali sam sa veseljem bez ikakvih predrasuda otišao, sa zanimanjem i poštivanjem Volva kao marke.
Prvi dojam, hm

auto na prvu izgleda kao v60 koji se stisnul u pranju
Prišavši autu, u oko mi upadne prednja maska sa ogromnim logom "VOLVO" i opet ok...nekom se sviđa, nekom ne...
..a slijedeće su bile 3 "hrge" na haubi koje ne da nisu dobro sjele nego ono, nisu

a to bi bile šprice za šajbu

. Mislim kae sa komadima plastike???
...slijedeća stvar koju sam primjetio su kotači, koji su po meni dobro sjeli na auto, crna klešta

poveći diskovi, predimenzionirane "šlape"...
...ofrlje pogledam bok auta i krećem prema zadnjem djelu auta koji je bilo nemoguće pogledati kak spada, jer su ga "zabili" u "zid" šatora, al ok
Slijedi unutrašnjost, koja je u biti vizualno najbolji dio auta uopće...čukice, središnji greben, funkcije (kojih je pregršt) za sve i svašta, vezano za audio, alarme i ostale potrebne i nepotrebne stvari
Volan mi je bezveze, koža je tanka i uopće mi ne odaje dojam dugovječnosti....pokrov airbaga sa logom izgleda jeftino..
Armatura je gumirana, i završna obrada je ok.
..slijedi multi-funkcionalni ekran koji sam ranije spomenuo, i koji je za čistu 5-icu...kožni sicevi crne kože su možda podnicom prekratki za više osobe, naravno pomicanje u svim smjerovima je klasika...filing kože na dodir je zadovoljavajući...
Na zadnjoj klupi i nema baš mjesta kao i u većem bratu v60, al opet ok...
Krov, 2/3 je tamno staklo, po meni bezveza, al opet to sam samo ja...
Gepek, koliko sam mogel pogledat, je na razini c30, sa duplom podnicom...nema mjesta s obzirom da je auto "dost" dugačak...nije mi jasno, gdje su izgubili prostor
Zadnja šajba je klasika, crna sa malim brisačem, zadnja svijetla dobro izdizajnirana, lijepo prate liniju "dupeta"... dve kromirane "rore" koje solidno izgledaju

...
Vratim se malo opet do prednjeg kraja.
Dižem haubu i imam kaj videt...
..pjenasti poklopac (zaštitni pokrov) motora, ok valjda zbog buke, sa logom volva... sve se blesiće od kokpit spreja....
i onda gledam malo spojeve "karoce"...ko da su ga u Indiji slagali....zazor lijeve i desne strane, samog spoja blatobrana i haube je različit, plastika fara sa vozačeve strane je brijem, nekaj ljepljena (možda to tak mora bit)... i onda se sagnem malo kod kotača da pogledam amortizer, a kad ono nema one unutrašnje plastike samog blatobrana, vidi se izolacija koja dijeli motorni prostor i kotač

...ajd dobro...sve u svemu izgleda ko da je nabrzaka sklepan za danas...
Druga stvar, auto je po meni u bezveze boji, nemogu definirati od lošeg osvjetljenja samog prostora ogromnim reflektorima..neka metalik bijelo-siva...
Očekivao sam možda previše, ali ipak su mogli dofurat "full" opremu barem što se aerodinamičkih dodataka tiče, al opet dobro...
Sve slike i filmiće kaj sam pogledal prije samog, uživo "suočavanja", su pale u vodu, jer to nije taj auto kaj se prezentiral...
Vjerojatno je do mene, ali auto nije ispunio moja očekivanja... za auto koji košta 30ak hiljki ojra u Švedskoj, očekivao sam puno-puno više
Nadam se da se nebu nitko naljutil, i išta mi zameril....žao bi mi bilo da ga nisam išel pogledat, a sad mi je žao kaj nisam vrijeme i novac, koji sam potrošil na parking, mogao ipak kvalitetnije potrošiti...
Kao što sam napisao ranije, to je moje subjektivno viđenje prezentiranog auta, i nije mi bila namjera nikoga prozivati i sl. od gospode u RIS-u i Baotiću, već obavijestiti drage kolege u klubu, koji su me zamolili da podjelim dojmove viđenog.
Lijep pozz svima, ja