Hm, biturbo sigurno nije.
Kataloski se prodaje ispod cijene, ali ima puno kilometara sto jako skida cijenu na autu.
Takvih auti ima najviše 5-6 komada, izuzev uvoza.
Tko je zainteresiran za takav auto, mislim da je to jedini dobar primjerak koji bi se dalo kupiti i urediti. Nemojmo zaboraviti da se od 2005 u P2R ugradjivao haldex 3će generacije i auto ima brži CAN bus. Mislim da je to bitno!
Trebalo bi napraviti par tekstova na autu kojima bi se SIGURNO skinula cijena.
1. Bodywork, prednji i zadnji branik ne stoje dobro. Trebalo bi ih skinuti i provijeriti da nije bilo karambola. Mislim da je auto bio u najmanju ruku nasađen na kakav čunj ili gljive na parkingu. Mozda bude trebalo kupiti nove nosače branika. Svijetla, svaka žarulja košta 1200kn, balaste u farovima nemožeš mijenjati, dakle ako je do balasta onda je novi far najmanje 5000 kn. Branik prednji oko 8000kn...
2. Ovjes, treba vidjeti dali rade amortizeri i svi senzori ovjesa, puštaju li amortizeri?. Ležajevi kotača.
3. AWD, treba provjeriti funkcionalnost pogona, dakle; colargear, anglegear, rear dif, haldex; pressure/temperature senzor, proporcionalni ventil, DEM, količinu ulja i kakvoču ulja u AOCu (haldexu).
Senzor "rikverc" i njegov pripadajući konektor često ne radi. Sinhroni druge brzine.
4. Kočnice, znaju zablokirati klipići a popravak nije jeftin. 4 diska i pločice koštaju 9000kn. Dakle dobar argument za spuštaju cijene. Senzor od ručne kočnice često ne radi.
5. Motor; količina ulja. Treba napraviti zamjenu ulja te iscijediti filter ulja i provjeriti dali postoji tragova metala u njemu.
Povijest održavanja. Kilometara kvačila, kada je bio zamijenjen zamasnjak (koji se treba mijenjati na svakoj drugoj lameli a vjerujem da zamašnjak, korpa, lamela i potisni nisu ispod 10000 kn).
6. Unutrašnjost; ako me sječanje ne vara siceve su malo izlizani. Postoji boja za atakama kožu koju ima taj auto, trebalo bi provijeriti u Volvu. Treba provjeriti lumbardne natezače u sicevima, popravak istih može biti i do 1000 kn u dijelovima. Ručica mjenjača se zna trusiti. Funkcionalnost radia i pojčala / zvučnika. Potrošenost volana.
Da osobno kupujem takav auto, cijenu bi mu u jedno popodne skinuo za barem 2000 - 3000€, jer auto nije baš besprijekoran. Siguran sam da po kupnji auta, isti trazi dosta ulaganja.
Eto, ako je netko stvarno jako, jako zainteresiran za taj auto, rado se pojavom sa dijagnostikom i pomognem u zaključivanju pravog stanja automobila. Naravno, trebala bi nam i radiona sa dizalicom i nešto osnovnog alata.
Lp