Sada je: čet svi 01, 2025 11:21 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 118 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 3 4 5 6 7 8 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet sij 27, 2012 6:47 am 
.
.

Vozi: Volvo XC60 T5 R-Design
Još par pitanja...

bio sam opet pogledati auto i još sam ga malo detaljnije pregledao... slike u prilogu.
Kod motora sam našao par masnih mrlja... poslikao sam pa da čujem vaše komentare. Da li je to normalno ili?!

Na prednjem braniku sam primjetio da se i boja odn lak počeo kidati i ima par poštenih rupa od kamenčića. Straga je isto uspio nešto okinuti unatoč parking senzorima. Koliko bi me došlo kada bi se odlučio polakirati i popraviti te stvarčice?!

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 8:23 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Ova zadnja mi se slika nimalo ne sviđa, njušim da je taj dio bio lakiran i to loše. Može biti da je lakiran zato što je štosdemfer bio napuknut, dakle neko manje i beznačajno oštećenje. A može biti i da je bilo nešto veće. Dobro otvoriti oči.
Ovo ulje oko nosaća motora bi moglo značiti kupovinu novog.

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 9:22 am 
.
.

provjerio sam što se tiče lakiranja i na auto nije nikad bio lakiran... mislim da je to prije od kamenčića pa se počelo guliti.

Ovo sa nosačem motora... koliko dođe zamjena?

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 9:32 am 
..
..

Vozi: s60 d5
Sto se tice prve slike i ovog ulja na prednjem nosacu motora, mislim da ti to nije neki problem. U svakom slucaju nije ga problem ni zamjeniti, ali u svakom slucaju treba ga odvesti na dijagnostiku gdje ce oni pomocu dijagnostike ispitati rad ovog nosaca (ovo sam gledao kod mene kda je lik radio).

Na drugoj slici ovo malo nesto masno na poklopcu je vjerovatno od ulja sa posude za servo volan. Pogledaj malo da li ti negjde curi ili na cepu ili doljena posudi malo ulje od servo uprvljaca. U svakom slucaju i ovo ti je minorno i ne trebas se sikirati. (bar ja tako mislim)

Na trecoj slici ova "čukanja" su normalna stvar i vjeruj mi da ces i sam napraviti nekoliko ovakvih parnica bez obzira sto imas senzore! Po meni takodje nije vrijedno pomena.

Na cetvrtoj slici ovo guljenje laka moze biti svasta! Ovo bi trebao neko da pogleda malo bolje da nije sta isprvljano i udarano pa lakirano lose. A opet moze biti i standardna boljka. U svakom slucaju ako su samo ovo problemi koje si uspio uociti, neka te ne sikiraju.

Ja bih ti predlozio jos da sledeci puta kada budes isao uradis sledece. Skini poklopac motora (samo ga povuces na gore-lako se skida i vraca) i pogledaj u kakvom su stanju brizgaljke i da li kod njih sta curi (kod mene je bio taj problem). Ako negdje sta i curi nije problem popraviti i jeftin je popravak, a mozes traziti poprilicno snizenje cijene.
Pored toga podviri se malo ispod rezervara goriva i provjeri da li je suv!

U svakom slucaju uvjeren sam da ce ovo biti uskoro tvoj bibi i neka ti bude sa srecom!

Edit: Nesto nisam siguran da je ovo ulje iz nosaca motora. Nisam siguran ni da li ima ulja uopste u nosacu. Ovo ce prije biti da ga je zalilo nesto drugo sa strane. Ovi donji nosaci bas i ne crkavaju tako lako i cudilo bi me da je on skikno. Sam originalan dio nov kosta oko 50EURa i lako se mijenja.

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 11:58 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
Ulje nije iz nosača,nego iznad je crijevo od ic-a,pa vjerojatno od njega ili se cijedi niz blok od poklopca motora/usisne grane.

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 12:14 pm 
.
.

Evo... ako netko može provjeriti da li je auto bio karamboliran odn. da je koristio kasko neka mi obavezno javi, bio bih vam stvarno zahvalan... VOLVO S60 D5 A/T SUMMUM 2006. BROJ ŠASIJE YV1...

Zadnja izmjena: wannabe, dana/u ned vel 19, 2012 11:02 am, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 12:48 pm 
..
..

Vozi: s60 d5
Po ovom VIN-u to auto je iz 2007 godine a ne 2006.

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 12:50 pm 
.
.

Citat:
Po ovom VIN-u to auto je iz 2007 godine a ne 2006.
u prometnoj piše 2006 godina proizvodnje, prva rega 6 mjesec 2006.

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 1:43 pm 
član VKH
član VKH

modelna 07 valjda onda

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 2:48 pm 
Veteran
Veteran

Ljušti se bezbojni lak, vodeni, i to im je izgleda rak rana.
Ljušti se i na mom, ljušti se i na bratovom, i na još nekoliko, doduše na različitim mjestima.
Moj je doduše evo 9 godina, bratov je prve piknjice dobio sa 10, ovo je malo prebrzo.
Iskoristi to za skidanje cijene.

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 7:39 pm 
član VKH
član VKH

bok kolega, koliko si dobio za priusa ako nije tajna ???

ovo kaj si naveo za s60 nije to ništa osim one mrlje jako masne na nosaču motora, lak je normalna pojava da se ljušti nažalost, treba kod limara sanirati to gde se guli, ovo na poklopcu zupčastog čini mise da nije nego do posude od serva ali treba provjeriti, ali ovaj dolje nosač bi mogao biti fini trošak.

e sad, zakaj kad već vide da ge nemogu prodati što mi je zapravo jako čudno takav auto s tom opremom da se nije prodao :whistle: dobro ti to pregledaj da kasnije ne požališ zbog nečega, traži ih da odvezeš auto u moto ris ili baotića na pregled i nek ti naprave troškovnik kaj treba delati na autu i onda češ sve znati, dakle koliko češ dati za auto i koliko para trebaš još ukucati u njega, jbga jedino češ tako biti najsigurniji u ono kaj kupuješ.

lp

Bela

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 8:14 pm 
.
.

Javio sam se danas u RIS i kad mi potvrde da mogu doći s autom pitat ću ove iz Bericara dal mogu s autom na provjeru... dobro da sam išao njuškati pod haubu zadnji put... neka stručni ljudi to pregledaju pa ako ću još brdo toga trebati promijeniti ponudit ću im za toliko umanjenu cijenu ili dignut ruke ako neće htjeti pristati... dovoljno što moram platiti servis za 2tkm, ne treba mi još ekstra troškovi... ne žuri mi se s novim autom, glavno da sam se svog riješio, a nešto će već naletjeti ako ne bude ovaj.

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 9:01 pm 
član VKH
član VKH

Da... i taj sam servis smetnuo sa uma koji dolazi za 2 tis km, moraš dobro si sve iskalkulirati da se kasnije nebi neugodno iznendadio, ako im je u interesu prodati auto, trebali bi ti omogućiti da si ga prije kupnje provjeriš u servisu tako da stavrno znaš 1/1 na čemu si sa kupovinom i naravno sa dogovaranje cijene.

Vrh

PostPostano: pet sij 27, 2012 10:01 pm 
..
..

Vozi: Volvo V 70 2.5 T
Ljuštenje laka na prednjem braniku kod brizgalice nipošto nije normalna pojava. Volvo novije generacije nema bogznakaj lak, ali ovo se oljuštilo zato kaj je branik ili djelomično ili cijeli farban , a priprema lakiranja nije bila dobra. Zašto je lakiran, e to je drugo pitanje. Možda izgreban a možda...U svakom slučaju oprezno s kupovinom. Volvo je odličan auto ali nipošto jeftin za održavanje. Curenja ulja ne smije biti nigdje , to može značiti svašta,od ozbiljnog do banalnog nedostatka. Diesel je sigurno kompliciraniji i skuplji za održavanje od benzinca,ali potrošnja mu je naravno nešto manja. Kažem nešto, jer pri žešćoj vožnji itekako potroši, provjereno.
Ne žuri s odlukom kod ovog konkretnog auta , ima toga dosta na tržištu i preporuka je uzeti od poznatog vlasnika. Ako i je u startu skuplji, poslije će ispasti jeftiniji.Pogotovo ako misliš voziti na duge staze. Pozdrav!

Volvo XC 60 2.4 d
Volvo V 70 2.5 t

Vrh

PostPostano: pon sij 30, 2012 8:02 am 
.
.

Ono što sam uspio saznati...

Na autu ugrađeni senzori za parkiranje u 7 mj. 2011 (5 godina se vozio bez senzora ?!?)... i promjenjen ležaj prednjeg lijevog kotača 8 mj. 2011. Da li netko zna koliko inače dođe takav popravak?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 118 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 3 4 5 6 7 8 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: