tek da se nadovežem sa dvostrukim komentarom iz svog iskustva pa tko želi nek izvlači zaključke. Znači nije pametovanje već sličica iz mojih druženja sa Volvo benzincima. Kao što sam u svom predstavljanju svojevremeno napisao bio sam ponosni vlasnik izuzetnog Volva 960 Turbo 1991 godište u vrijeme dok je to bio aktualan model i taman je izašao S80. Dakle bio sam stvarni 2. vlasnik ne u RH,gradu ili ulicui nego kupio od gospođe koja ga je kupila novog, imao je cca 115.000 km i situacija je bila slijedeća, tražio sam nekih nadobudnih 16 ili 17.000 DEM tada, zvali su me od Slavonije do Dalmacija al para nigdje...
I došao trenutak da razmislim o zamjeni... došao mi lik sa BMW 318 vulgaris, 1991, stvarni 2. vlasnik i 200.000 km i nudio mi svoj i tadašnjih 2.000 DEM, od bijesa sam ga htio sterat znate već...al rekoh ok, nitko me ne zove, kupujem kombi i treba m lova... i kažem ajde daj svoj i 7.000pa spustio na doplatu od 5.000 dem al on ni makac sa 2.000...

Tržišna vrijednost jest bila bmw-a nekih 15.000 tada al trebalo je platit prepis i vidjet se u cijeloj prići a ne popušit još na prodaji bmw-a
Stizali razni šverceri, nudili razbijanih kanti pred velika servisiranja...al nisam želio ništa uzet.. Ostale nemoralne ponude gdje ti šverceri ruše u startu 1/3 cijene neću ni navodit il nude precijenjenu kantu i premalo para uvjeravajući kako je to super, a ja bih kao trebao bit bedak i vjerovat ??
Da ne duljim ,na kraju sam ga prodao za 10.000 dem i bio sretan...pametnom dosta...
Kod prodaje 850 SW benzinca je stvar bila nešto bolja jer je bio zgodan model na koji se tržište palilo al isto je bilo van svake komparacije sa razvikanom njemakom konkurencijom.
Moj savjet je ozbiljno razmisliti o tržišnoj vrijednosti, pokuipiti odokativno približnu cifru od prvog ozbiljnog kupca i to je to...jer u konačnici vrijednost ionako samo pada iz mjeseca u mjesec... a ljudi kupuju aute (oni koji si to mogui dozvolit u ova vremena) ionako na leasing ili kredu ,unovčit nešto preko 10k za cash mislim da je već umjestnost i treba bit osjetno ispod cijene...
Osobno tražim s60 ili v70 d5 ali treba biti do 7-8 .000 od stvarnog vlasnika i sa stvarnim kilometrima i pričom od početka koja nije šuplja tipa servisna kod majstora, rekao prethodni vlasnik da je mjenjao i sl bedastoće... Benzinac ne razmatram jer je daljnja prodaja u slučaju potrebe problematična.