Ajde stručnjaci, neču biti rastrošan i otvarati novu temu, jer mislim da ču ovdje dobiti dobre smjernice. Kako sam čvrsto odlučio kupiti bicikl sa namjerom rekreacije, tražim preporuku i savjet što gledati, kako, zašto i sl. Isključivo trebam bicikl za rekreaciju, malo nabiit kondiciju, i čisto zbog zdravstv. razloga početi pedalirati. Imam 87 kg i 188 cm,
Trebam bajk:
-za vožnju asfaltom (kako kondicija je slaba počeo bih sa malim rutama a onda postepeno pojačavao domet, s time opet bih se bazirao na max u jednoj turi 1-2 h pedaliranja i to kako bih uhvatio vremena, ja sam zamislio 3* tjedno ali čini mi se da če to više biti 1* tjedno zbog svakojakih obaveza)
-gledam treking bicikl, mada ni klasičan mtb nije isključen, one specijalke sa tankim gumicama me ne zanimaju, onak iskreno, gledam da mi je udoban sic (debeli i široki), i da mi neče tipa puknut lanc ili zdrobit se pogon na ruti od od cca 20 km
-cijena je ajmo reč bitna jer nemam u planu davati velike pare za bajk - 2-3000 kn možda ako se za to da kupiti treking.
dakle eto po napisanom vidljivo je da trebam samo bic za razonodu, niš posebno, i nije mi bitna ni marka ni niš, niti one pedale sa posebne cipele, disk kočnice, amortizeri bla bla samo da je udoban i da mogu ugradit svjetlo i to je to.
naletio sam na ovaj :
http://cms.dinamic.hr/index.php?option= ... Itemid=523" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;