Citat:
Ja kad natočim Staropramen ili Budvar pjena pada jako, jako sporo. Čak kad potrošiš sve iz posude ostane još pjene. Jel to normalno

I skužil sam isto da kad u tu posudu, hm recimo mali rezervoar, natočim cijelu bocu, da zapravo ima mjesta za još malo iz druge. Kak to objasnit

Naravno moraš pazit kak utačeš prvu radi te jebene pjene. Mada ni ta pjena zapravo ne smeta nego djeluje prlično estetski, dodaje onak, rekli bi kao neki štih. Jel to od aditiva

Kaj je najvažnije ista stvar mi se događa i s Velebitskim pa ponekad i s Karlovačkom jedino za Žuju ne znam jer to već dugo nisam točio

1.gorivo-
kao sto sam vam napisao pjenjenje je zbog pritiska u tankovima jer obzirom na brzinu istakanja sasvim je normalno da pjeni jer je i benzin i dizel laksi od vode i kad uzmete brzinu x tezinu x udar dobivate pjenu
nema nikakvih dodatnih aditiva jer sam radio u rafineriji urinj 6 godina i znam cijeli postupak proizvodnje
2.pivo-
vjerovatno ti je problem taj kad otvoris pivo ono full zapjeni i kad je otvaras izlazi velika kolicina co2
to se desava zbog loseg skladistenja piva sto bi znacilo da je bilo negdije na suncu jer mi prilikom punjenja isto kao i karlovacko dodajemo co2 zbog toga sto je pivo dosta mlado i nije odlezalo onih svojih 45 dana svijetlo ili 60 dana tamno i zbog svoje mladosti nema dovoljno vrenja
kod ozujske je druga stvar jer oni imaju drugaciji princip proizvodnje za razliku od karlovacke ili velebitske
i pripazi kad kupujes pivu dali im je skladisteno pivo u tamnom prostoru ili je negdije vani na suncu