Sada je: sri tra 30, 2025 9:06 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 06g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 4 posta ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned lis 30, 2011 11:40 am 
.
.

Vozi: V50 2.0D 2004g.
Imam V50 2.0D 2004. Molim pomoć (objašnjenje), gdje se ispušta antifriz na tome autu (osim na najnižoj crijevnoj obujmici)? Nisam ni u Vadisu mogao naći. Ako ima kakav predviđeni ispust glupo mi je rastavljati crijeva.
Ima li tko kakvih iskustava s antifrizom koji na sebi ima oznaku OAT (Organic Acid Tehnology)? Navodno da se ne smije miješati s onima na bazi monoetilenglikola jer se mješavina jako pjeni. Zar se onda prije promjene kompletnog sadržaja, tj. nakon ispuštanja jedne vrste antifriza sustav mora isprati s npr. destiliranom vodom?

Vrh

PostPostano: čet stu 10, 2011 2:46 pm 
.
.

Zar nitko nema odgovor?

Da barem znam kakav se originalni antifriz ulijevao u to godište i taj tip motora kad je izlazio na tržište.

Vrh

PostPostano: pon stu 28, 2011 11:59 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 D5
ako do sad nisi riješio misteri sagni se ili pogledaj iz kanala ispod dizalice.... dole na hladnjaku bliže rubovima hladnjaka desno ili lijevo možda ima jedan plastični pipak za ispuštanje pa možda možeš na njemu ispustiti (inače ti to ne preporučavam zna puknit a drugi za kupit nema(ima u USA košta 2,5$) manje štete možeš napraviti skidanjem donjeg crijeva. Ispereš hladnjak vodom (pustiš ga da otvori termostat provrti vodu po sistemu zatim nju ispustiš i naliješ mješavinu antifriz destilirana i zagriješ ga otvori termostat povuče još antifriza doliješ ako je potrebno. Pratiš stanje par dana da nepušta i to je po meni to.

Antifriz za aluminijske glave ja sam sipao od pene plavi, unutra mi je bio zeleni koji je od valvolina za alu glave vw grupacije ti je onaj crveni (G12) inače mislim da možeš pitati MOTO-RIS-STOCK za orginal volvo mislim da je litra oko 50kn oni ti mogu naručiti i poslati na kućnu adresu ako si daleko od ZG.

Drži se omjera antifriz voda inače ljudi znaju dodati više antifriza pa zna procuriti na vodenoj pumpi.

Vrh

PostPostano: uto stu 29, 2011 11:22 pm 
.
.

Eh, hvala djogra83.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 4 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: