Citat:
Citat:
Deck meni sa 2,5T nerijetko piše 50+ trenutne potrošnje pri vožnji u prvoj i drugoj po gradu.
Pitanje je vise dali se hoces vozit i koji je buđet, jer nije isto dali sa 600kn radis 500km ili 1200 km.
Zeljac, tvoj 2.5T je 90ks snazniji, "mrvicu" tezi i jos mora gurat 2 dodatna kotaca. Tako da je primjetno zedniji od civilnog 2.5T
I da ne bi bilo zabune, i s80 D5 185 zna vrlo cesto projecnu pokazat iznad 10L

U uvjetima gdje je prosjek na 2.4 atmo bio 8.8, na D5 je 7.5. Nek 2.5T potrosi jos pol litre iznad atmosferca, opet nije bas duplo razlika. Inace, 2.5T ima toliko momenta od podruma da je vrlo slican D5ici u voznji. Mrvicu slabije povuce od dna, no zato D5 kao da ga je netko ugasio iznad 4000. Meni osobno 2.4T i 2.5T najbolje odgovaraju svim modelima u koje su ugradjeni.
Grim, sa druge strane, AWD na volvima je prilicno dobro koncepiran. Ako kreces stvarno polako on neće prenijeti vise od 10 - 20% snage iza i da se vozit prilicno ekonomicno. Ono sto ja zelim reci je da izuzev svega t5 motori imaju velike injektore, mogu potegnut puno benzina u starih i kada tu igračka masu automobila, vrlo malu brzinu kojom se kreces po gradu i ieto te na puno litara momentne potrošnje.
D5 je po mojem mišljenju neusporedivo ekonomicniji.
No da predstavim svoja uvjerenja svijetu; Audi s6 optic, quattro, 2003, 3.0FSI 250ks, PLIN, 19", 4 ordasle osobe od čega dva para cica, 4 putne torbe u bunkeru i magistralom od Šibenika do Rijeke za 165kn.
To je po meni pobjeda u vožnji ekonomicne pile. Veliki atmosverac + plin. Naravno da ga Rozica skida po akceleraciji, ali ovjer je na Su puno bolji od Rozicinog stoga je u zavojima vrlo vjerojatno da nadoknadjuje vrijeme.
Da je ozivio S60RR projekt sa 350hp V8 motorom to bi bio auto kojeg bi vozio dokle god ima plina na planeti.