nakon prijašnjih problema (bijeli/plavi dim) koji se više nisu manifestirali niti su ikako utjecali na vožnju (tekučine u autu su ok) auto je sada počeo trokirati oko 3500-4000 okretaja. auto jednostavno ne vuče, kao da ga nešto guši, ne trza, ne cuka, jednostavno se okretaji ne dižu a auto se muči ili se okretaji dižu sasvim polako uz nenormalan rad motora. ne "cuka" kao da je u pitanju bobina ili kablovi. promijenio sam napuknutu bobinu, problem je i dalje ostao, pregledao sam drugu bobinu i svječice, čine se u redu, kablovi također. nakon dužeg (2-3 sekunde) manifestiranja čudnog ponašanja počne blinkati CEL lampica i onda ostane goriti. sljedeći dan lampica više ne gori.
auto dok je hladan radi, čini mi se, bolje. iako, ponekad i ugrijan radi normalno, ubrzava do koliko želim okretaja bez "trokiranja", često ako polako dodajem gas uspijem proći granicu od 4000 okretaja bez trzanja. auto se inače do 3500 okretaja vozi normalo jedino što ponekad trzne na dvije, dvije i pol tisuće okretaja. ler gas normalan.
ponaša se jednako na plin i benzin.
koji bi mogao biti uzrok? nemam baš kamo blizu otići na dijagnostiku u rijeci. volvo draga mi nije omiljena :s
nenad se velikodušno ponudio da će pokušati otkriti u čemu je problem ali mi je jaska malo daleko da bih tamo odlazio svako malo pa me zanima da li je već netko imao sličnih problema i u čemu bi mogao biti uzrok?
hvala unaprijed