Sada je: ned srp 13, 2025 2:08 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 33 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon kol 15, 2011 7:33 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Ti modeli između ostalog imaju problema na zglobu tj njegovom uzubljenju na ležaj.Izgleda da je tvornički malo previše dano tolerancije u srazmjeru odnosa zubi na ležaju i zglobu.Prva pomoč je locktite,no problem je kasnije to rastaviti po potrebi.
Ne tvrdim da je to več da je to samo još jedan u nizu mogučih problema :D

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: uto kol 16, 2011 3:31 pm 
..
..

Citat:
Citat:
kladionica (mislim nije za salit se kolega ima problem ali mogli bi uvesti zabave malo tko pogodi dobije nešto prva nagrada stari akumulator, druga izgoriti lonac ....) :P
Pa da, to... Zbog te kladionice bi se mogao i lakše riješiti problem, više bi nas davalo ideje, neko bi pitao komšiju mehaničara (nije varanje - cilj opravdava sredstvo, a tko ne bi htio 4, ili još bolje, 3 stara diska! Šalu na stranu, ideja simbolične nagrade - trofeja je super.), neko bi pogledao temu prije nego da nema toga, jer sama ideja natjdcanja je stimulirajuća. A nemam dvojbe da će sve ostati u pozitivnoj, drugarskoj atmosferi.

Digni auto, ako imaš mogućnosti, pa pogledaj imaju li poluosovine lufta, ako imaju, to je to.
Otud i zvuk, i to samo pri kretanju: poluosovina ima lufta, tako da ne zavrti točak direktno, nego se prvo ona krene naprazno vrtiti (jako malo, koji cm maksimalno, no dovoljno da dobije neku brzinu i onda "lupi" točak i pokrene ga i tu dobiješ "tup" pri kretanju.)...
pa čovjek vam je već sve rekao, koeficijenti su na te dvije stvari vrlo mali, kladioničarskimm rječnikom rečeno :D

Vrh

PostPostano: uto kol 16, 2011 5:24 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 740GT VTR Evolution, 760 V6
Bitno je da se pomogne čovjeku da riješi problem, a ako se uz to još i zabavimo - dodatni plus. :)

Kvarimo pošten svijet.

Vrh

PostPostano: uto kol 16, 2011 11:01 pm 

Vozi: Volvo S60
Citat:
Bitno je da se pomogne čovjeku da riješi problem, a ako se uz to još i zabavimo - dodatni plus. :)
eh to, to :D
nego ako bude ova osovina il sta vec ... jel se to mjenja, prepravlja ili ... posto sam laik oko toga ... koliko bi ti radovi izasli u parama ??

Vrh

PostPostano: sri kol 17, 2011 12:56 am 
Veteran
Veteran

Poluosovine su ti cca 3-3,5 kkn, ne popravljaju se, bar su meni tako rekli.
Samo, poluosovina ne lupi jednom, već više puta.
Ja ne vjerujem da je poluosovina.

Vrh

PostPostano: sri kol 17, 2011 1:52 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Ti modeli između ostalog imaju problema na zglobu tj njegovom uzubljenju na ležaj.Izgleda da je tvornički malo previše dano tolerancije u srazmjeru odnosa zubi na ležaju i zglobu.Prva pomoč je locktite,no problem je kasnije to rastaviti po potrebi.
Ne tvrdim da je to več da je to samo još jedan u nizu mogučih problema :D
Da, to bi moglo biti to. Čuje se prilikom davanja i oduzimanja gasa, kao "krc krc", ništa strašno niti opasno ali nervira. Servisi to rješavaju da naguraju unutra guste masti pa se ne čuje, ali ima ograničeno trajanje (par mjeseci). Kvaka je u trokutastom ozubljenju između poluosovina i ležaja pogonskih kotača, jer su zupci tak izvedeni da prije ili kasnije nastane luft.

Vrh

PostPostano: čet kol 18, 2011 11:13 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
Ako promenim poluosovinu, da li će ostati taj luft koji je napravljen sa prethodnom osovinom, ili treba menjati i poluosovinu i ležaj?

Vrh

PostPostano: čet kol 18, 2011 2:29 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Citat:
Ako promenim poluosovinu, da li će ostati taj luft koji je napravljen sa prethodnom osovinom, ili treba menjati i poluosovinu i ležaj?
Nema pravila.Kako se pogodi

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: čet ruj 01, 2011 9:44 pm 

isao sam na dijagnostiku u ovlasteni servis i receno mi je da je otisla ........ KUGLA :D
kugla desnog tocka je toliko otisla da je stvarala nesnosnu buku .... i to ce biti sutra sve popravljeno ...
hvala vam na prijedlozima sta bi moglo biti, medjutim niko nije pogodio, tako da 4 ofucana diska ne idu nikome ... :lol: :D :clap:

Vrh

PostPostano: pet ruj 02, 2011 9:11 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
hvala vam na prijedlozima sta bi moglo biti, medjutim niko nije pogodio, tako da 4 ofucana diska ne idu nikome ... :lol: :D :clap:
Čitanje sudbine putem bacanja graha i sličnih metoda jednako je efikasno kao i popravljanje auta putem telefona ili interneta :-) Mi nabacujemo ideje pa možda pogodimo. Neki s iskustvom uspješnije ostali malo manje uspješno. No dok majstor stvar ne primi u svoje ruke sve je to u domeni čitanja sudbine iz graha prebranca ;-)

Vrh

PostPostano: pet ruj 02, 2011 10:01 am 
član VKH
član VKH

Vozi: V90 1997. opet i još uvijek
Citat:
Citat:
Čitanje sudbine putem bacanja graha i sličnih metoda jednako je efikasno kao i popravljanje auta putem telefona ili interneta :-) Mi nabacujemo ideje pa možda pogodimo. Neki s iskustvom uspješnije ostali malo manje uspješno. No dok majstor stvar ne primi u svoje ruke sve je to u domeni čitanja sudbine iz graha prebranca ;-)
:cry: samo jos jedna potvrda kak sam najebal..uzas.. :cry:

Vrh

PostPostano: pet ruj 02, 2011 4:12 pm 

Imam jos jedno pitanje ... tipka za STC ... kada je upaljeno svjetlo(zeleno) na njoj onda STC nije ukljucen, a kada ugasimo onda je STC aktiviran ??? ovako mi rece jedan majstor, pa je li to istina ??

Vrh

PostPostano: pet ruj 02, 2011 4:31 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Imam jos jedno pitanje ... tipka za STC ... kada je upaljeno svjetlo(zeleno) na njoj onda STC nije ukljucen, a kada ugasimo onda je STC aktiviran ??? ovako mi rece jedan majstor, pa je li to istina ??
pa ak imas sumnje sjednes u auto i jednostavno isprobas..i vidis..

a inace isti princip je na mom nosonji(je da je 960 al je isto volvo) sa gumbicem klime..pa eto..mozda :think:

Vrh

PostPostano: ned ruj 04, 2011 6:45 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 740GT VTR Evolution, 760 V6
Citat:
Citat:

a inace isti princip je na mom nosonji(je da je 960 al je isto volvo) sa gumbicem klime..pa eto..mozda :think:
Plus, trebalo bi da se STC resetira svaki put kad ugasiš auto, tako da, ako ga isključiš, idući put kad upališ Volvo, opet će biti ukljućen STC.
I, trebalo bi da ti piše "STC off" na displeju kad ga isključiš, jesi li probao to?

amadeusdrazen, kako je kod tebe s klimom?
Ja na karavanu imam dugme "A/C" koje kad svijetli zeleno okolo, valjda znači da je klima uključena, a na benzincu imam dugme "A/C off", pa bi kod njega, pretpostavljam, trebalo biti obrnuto, kad je "dugme uključeno" (zeleni obrub svijetli), klima je ugašena?

Ludi Švedi...

Kvarimo pošten svijet.

Vrh

PostPostano: ned ruj 04, 2011 8:02 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Citat:
Citat:

Plus, trebalo bi da se STC resetira svaki put kad ugasiš auto, tako da, ako ga isključiš, idući put kad upališ Volvo, opet će biti ukljućen STC.
I, trebalo bi da ti piše "STC off" na displeju kad ga isključiš, jesi li probao to?

amadeusdrazen, kako je kod tebe s klimom?
Ja na karavanu imam dugme "A/C" koje kad svijetli zeleno okolo, valjda znači da je klima uključena, a na benzincu imam dugme "A/C off", pa bi kod njega, pretpostavljam, trebalo biti obrnuto, kad je "dugme uključeno" (zeleni obrub svijetli), klima je ugašena?

Ludi Švedi...
kod mene je crveni obrub i kad je lampica upaljena i to znaci da klima ne radi(gumbic je stisnut unutra)..go figure :think:
gumb vani=nema lampice=nema klime..
kao valjda da se bolje vidi u mraku :lol: ..ko da bum klimu palio po noci :doh:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 33 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: