Sada je: pet srp 18, 2025 11:16 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 17 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned svi 29, 2011 3:28 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850 T-5
Gledajući danas Prkačina u NU2 podsjetio me na ovu temu kojom smo svakodnevno bombardirani iz svih medija, a o kojoj, ruku na srce, većina vjerovatno vrlo malo zna. Prije svega molim administratore / moderatore da u samom početku ovu temu ubiju ukoliko smatraju da je neprimjerena ovom forumu. Ja osobno smatram da je ovdje prilika da relativno mali broj relativno poznatih (jedni drugima) ljudi koji su barem po jednom pitanju istomišljenici, napišu svoja mišljenja / stajališta / saznanja ukoliko su naravno voljni otkriti svoja "politička" opredjeljenja. Pišem zato što vjerujem da široka populacija ima malo saznanja o tome što donosi članstvo u Uniji, a između ostalog ponukala me i Prkačinova izjava da iz Sabora RH nije mogao dobiti prijevod Lisabonskog sporazuma što je stvarno iznenađujuće ukoliko je točno.

Vrh

PostPostano: ned svi 29, 2011 10:26 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 850 2.0 plin
Stvarno ne razumijem zašto hrvatska vlada skriva Lisabonski ugovor :?:
http://www.udruga-gavran.hr/images/stor ... ugovor.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.assembly-weu.org/documents/T ... 20LOGO.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: pon svi 30, 2011 6:32 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Stvarno ne razumijem zašto hrvatska vlada skriva Lisabonski ugovor :?:
http://www.udruga-gavran.hr/images/stor ... ugovor.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.assembly-weu.org/documents/T ... 20LOGO.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala. Evo za početak smo utvrdili da Prkačin javno na HRT laže :wink: . S druge strane evo još jedne oprečne informacije: moramo Vam dati do znanja da se Vlada RH službeno očitovala kako nema prijevod Lisabonskog sporazuma (tzv. Ustava EU) Ugovora koji namjerava, u što kraćem roku, potpisati. Iz propagandnog letka nadstranačke udruge Volim Hrvatsku, Tkalčićeva 33, Zagreb, 01 5615 401, 091 9733 960
jako@volim-hrvatsku.hr, http://www.volim-hrvatsku.hr" onclick="window.open(this.href);return false;

e sad, što je istina :?: Ako tome dodamo činjenicu da se sve radnje oko pristupa RH u EU provode bez referenduma (provoditi referendum nakon završetka pregovora :?: ) na kojem bi se vidjelo što je zapravo volja građana RH pa kad se sjetimo referenduma u Irskoj pa zemalja koje su odbile članstvo u EU...imamo dobar materijal za razmišljanje.

Vrh

PostPostano: pon svi 30, 2011 2:03 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
Gledajući danas Prkačina u NU2 podsjetio me na ovu temu kojom smo svakodnevno bombardirani iz svih medija, a o kojoj, ruku na srce, većina vjerovatno vrlo malo zna. Prije svega molim administratore / moderatore da u samom početku ovu temu ubiju ukoliko smatraju da je neprimjerena ovom forumu. Ja osobno smatram da je ovdje prilika da relativno mali broj relativno poznatih (jedni drugima) ljudi koji su barem po jednom pitanju istomišljenici, napišu svoja mišljenja / stajališta / saznanja ukoliko su naravno voljni otkriti svoja "politička" opredjeljenja. Pišem zato što vjerujem da široka populacija ima malo saznanja o tome što donosi članstvo u Uniji, a između ostalog ponukala me i Prkačinova izjava da iz Sabora RH nije mogao dobiti prijevod Lisabonskog sporazuma što je stvarno iznenađujuće ukoliko je točno.
Zašto se opterećuješ s tim? Kud svi tud i mali mujo.

Vrh

PostPostano: pon svi 30, 2011 4:24 pm 
Veteran
Veteran

Pa nije da se nešto opterećujem, ali smatram da ljude treba informirati. Znamo kako je lako zavaljati ljude, a posljednji primjer toga trenutno je u zatvoru. Ovdje se mora nešto promijeniti, ali to se neće promijeniti činom ulaska u bilo kakvu uniju. Vlast treba dugoročno raditi na opću dobrobit poput primjera Norveške...

Vrh

PostPostano: pon svi 30, 2011 9:15 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V90 1997. opet i još uvijek
Citat:
Vlast treba dugoročno raditi na opću dobrobit poput primjera Norveške...
nece se nas mentalitet promjenit nikada..di smo mi od skandinavije..

Vrh

PostPostano: pon svi 30, 2011 10:56 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: S60 2.4T 2001
kad mi udjemo, eu se raspada u roku 5 godina :obscene-tolietpush:

Vrh

PostPostano: pon svi 30, 2011 10:57 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V70
Citat:
kad mi udjemo, eu se raspada u roku 5 godina :obscene-tolietpush:
i prije :lol:
zato nas godinama ni nece

V70 2.5T AWD 04'-2020-2024
740 2.0i 91'-2022-2024
740 2.3 turbo 90'-2022-...
XC90 4.4. V8 09'-2024-...

Vrh

PostPostano: uto svi 31, 2011 9:43 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Pa nije da se nešto opterećujem, ali smatram da ljude treba informirati. Znamo kako je lako zavaljati ljude, a posljednji primjer toga trenutno je u zatvoru. Ovdje se mora nešto promijeniti, ali to se neće promijeniti činom ulaska u bilo kakvu uniju. Vlast treba dugoročno raditi na opću dobrobit poput primjera Norveške...
Nas tu valjaju pošteno zadnjih trideset godina pa će nas valjat i dalje. Situacija je manje više ista i u okolnim zemljama. Ima i korupcija i skandala i prevara i svega i svi su redom sjebani, nije to samo kod nas tako. Glede mentaliteta,to je stvar neke stečene kulture i podneblja. Kako ćemo se mi komparirati s njima kad smo tu na toplom, turci su nam sabljama mahali do prije malo više od sto godina i nabijali ljude na kolac dok su oni razgrtali snijeg i kopali rudnike.
Jedini naš problem je što smo abnormalno iskompleksiran narod. Ovce u pravom smislu riječi. Nismo sposobni si sami vladati, nikad nismo ni bili koliko god to (ne)uspješno neki pokušavaju prezentirati. Niti si sad vladamo sami, pušimo patetiku o domoljublju na veliko. I na kraju ćemo biti ono što turistička zajednica koristi kao slogan, mala zemlja za veliki odmor sa nas 4 i po milijuna jeftine posluge.
Ovo s Norveškom, čekaj Krešo dok ne sjebu bliski istok i venecuelu, onda će norveška ili u eu ili će im uvodit demokraciju.

Vrh

PostPostano: uto svi 31, 2011 10:48 am 
Veteran
Veteran

Situacija je negdje gora, negdje bolja, ali boli me k.... za Srbiju ili Rumunjsku ili zemlju gdje je "nacionalna" valuta KMarka, ja živim ovdje. Ovce jesmo, da ne kažem stoka sitnog zuba, ali dolazi vrijeme kad se mora nešto promijeniti. Okrupnjavanje država je neminovna budućnost / Orwellove države - kontinenti / primjer je USA gdje će Kanada / Mexico vremenom nestati pa je tako EU neminovna budućnost Europskog kontinenta dakle i Norveške - ali u budućnosti, ne sada. Naravno da nismo sposobni vladati sami sobom (pa nikada i nismo). 1918. smo ušli u neku novu tvorevinu (po Radiću ko guske u magli) pa ne moramo na isti način i sada ući u Uniju iz koje izlaska više nema. Treba prvo očistit ovo smeće doma, a to se mora napraviti jer novo smeće koje dođe na vlast nema više što krasti, dakle tu nema izbora - mora se. Kad se počisti vlastiti dom porast će i svijest pa više nećemo bit tolike ovce (nego malčice manje :wink: ).

Vrh

PostPostano: uto svi 31, 2011 12:05 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Situacija je negdje gora, negdje bolja, ali boli me k.... za Srbiju ili Rumunjsku ili zemlju gdje je "nacionalna" valuta KMarka, ja živim ovdje. Ovce jesmo, da ne kažem stoka sitnog zuba, ali dolazi vrijeme kad se mora nešto promijeniti. Okrupnjavanje država je neminovna budućnost / Orwellove države - kontinenti / primjer je USA gdje će Kanada / Mexico vremenom nestati pa je tako EU neminovna budućnost Europskog kontinenta dakle i Norveške - ali u budućnosti, ne sada. Naravno da nismo sposobni vladati sami sobom (pa nikada i nismo). 1918. smo ušli u neku novu tvorevinu (po Radiću ko guske u magli) pa ne moramo na isti način i sada ući u Uniju iz koje izlaska više nema. Treba prvo očistit ovo smeće doma, a to se mora napraviti jer novo smeće koje dođe na vlast nema više što krasti, dakle tu nema izbora - mora se. Kad se počisti vlastiti dom porast će i svijest pa više nećemo bit tolike ovce (nego malčice manje :wink: ).
Ja ti ne govorim za srbiju i rumunjsku nego za zemlje koje su već dulje u eu. Sve je to korupirano i sjebano na isti način. Ti i dalje ne shvaćaš da mi ne odlučujemo o ničemu nego radimo što drugi žele? I tako stalno kroz povijest. I te 1918 smo radili što su drugi htjeli. Pa i 1941 i 1945, pa i 1991. Ali se to uvijek prezentira na takav način da narod to želi. Tako će biti(je) i za eu. Ak se sjećaš, nismo još bili ni izašli iz juge a već smo htjeli ući u eu.
Zato, spavaj, radi,šuti jedi i čekaj smrt.

Vrh

PostPostano: uto svi 31, 2011 12:56 pm 
Veteran
Veteran

:lol: neću :!: iz ovih godina kaj si navel iskače '45. Joža je radil po svom i to s genijalnom idejom da od ničega napravi nešto / treći blok - nesvrstane. Dakle, on nije bio poslušnik nego kreator događanja. Kaj se tiče ulaska u uniju, bili smo spremniji '91. prije početka rata nego danas.

Vrh

PostPostano: uto svi 31, 2011 5:04 pm 
Veteran
Veteran

Ja samo znam, da se ja gadno smrznem, svaki put kad neki od EU dužnosnika dođe tu kod nas, da nam objasni kako je njima jako stalo da mi penetriramo u EU.
Šta da kažem, život tako ošamario, da kad mi tako veliki grači dođu, i kažu da je njima jako bitno......

Vrh

PostPostano: sri lip 01, 2011 8:51 am 

Vozi: 850 T5
Ja smo znam da kada uđemo u tu smrdljivu Uniju Hrvatska će nestati kroz par godina.
Kleti i vinograde će pokupovati Francuzi i Englezi. Obala će pripasti Rusima itd.
Za deset godina ćeš na pitaj boga kojem jeziku govoriti da si iz Hrvatske.
Večini Hrvata kupnja stana je nemoguća misija. Strancima to i nije jer u Parizu
kvadrat stana košta od 4000-8000E,a naš narod prodaje zemlju za male pare kako
bi mogao doći u svoje selo sa novim Audijem,BMW ili nećim drugim. Ako nije dobro
Talijanima, Francuzima i Njemcima, zašto bi bilo dobro i nama. I još nemojmo
zaboraviti da Rumunji i Bugari rade za 200 E mjesečno i svi će navaliti kod nas.
Zato NE EU!

Vrh

PostPostano: sri lip 01, 2011 8:56 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Ja smo znam da kada uđemo u tu smrdljivu Uniju Hrvatska će nestati kroz par godina.
Kleti i vinograde će pokupovati Francuzi i Englezi. Obala će pripasti Rusima itd.
Za deset godina ćeš na pitaj boga kojem jeziku govoriti da si iz Hrvatske.
Večini Hrvata kupnja stana je nemoguća misija. Strancima to i nije jer u Parizu
kvadrat stana košta od 4000-8000E,a naš narod prodaje zemlju za male pare kako
bi mogao doći u svoje selo sa novim Audijem,BMW ili nećim drugim. Ako nije dobro
Talijanima, Francuzima i Njemcima, zašto bi bilo dobro i nama. I još nemojmo
zaboraviti da Rumunji i Bugari rade za 200 E mjesečno i svi će navaliti kod nas.
Zato NE EU!
Da parafraziram Orwella / Životinjska farma: sve će svinje biti jednake, samo će neke svinje biti jednakije od drugih :wink:

Zadnja izmjena: olle, dana/u sri lip 01, 2011 5:22 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 17 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: