Sada je: uto lip 17, 2025 9:13 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 06g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 45 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet tra 23, 2010 2:35 pm 
.
.

Vozi: V50 2.0D 2004g.
Evo, pročačkao i po VADIS-u (za servisere). Tamo piše isto: vidjeti servisni program iz knjižice, ali rok vremenski je na 10 godina max.

Vrh

PostPostano: sub tra 24, 2010 7:55 pm 

Vozi: V 50
Dakle po svemu sudeći siguran sam.
Zamisli kako ekipa vrti te servise, mogli su onda još spustiti na manju kilometražu

Vrh

PostPostano: sub lis 23, 2010 1:41 am 

Vozi: V50
i ja danas kupio V50 :mrgreen:

astoris, jesi promijenio na kraju taj remen ili ne?

evo, čitam baš u servisnoj knjižici...
zamjena remena koljenastog vratila svako 240 000 km :pray:

koji su lopuže ti ovlašteni servisi..pa to nije normalno :hand:

nego, jedna stvar me zanima..po servisnoj je izmjena ulja svako 20 000 km???

zar to nije malo previše?
ja sam svojoj toyoti ulje mijenjao svako cca 10-tak tisuca

btw...i koje biste mi ulje preporučili?
(znate li koje koriste u ovlaštenim..proizvođać/gradacija?)

Vrh

PostPostano: sub lis 23, 2010 4:36 pm 
član VKH
član VKH

Meni u Baotiću stavljaju Shell 5W40. Mijenjam ga svakih 20000-23000 km, kako imam vremena otići na servis.
Nema nikakvih problema s motorom. Zupčasti sam mijenjao na 124000 km, na vlastiti zahtjev.

Vrh

PostPostano: pon stu 01, 2010 2:28 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
U servisnoj knjižici je naveden spomenut interval ali nije da vam sevisi žele uzeti pare već želi biti sigurni da vam neće isti pukniti na npr. 200000 i tko će onda biti kriv naravno da oni :? jer su oni dužni brinut se o tome.

Samo što to loše iskomuniciraju prema vama, trebaju vam spomenuti da je servisni interval toliko km koliko piše u servisnoj a za vašu sigurnost oni vam preporučaju na xx km ako vi to ne želite lijepo potpišete u radnom nalogu i obje strane zadovoljne i čiste.

Vrh

PostPostano: ned stu 07, 2010 7:47 am 
.
.

Vozi: V50 2.0D 2004g.
Heh, Heh.
Kad serviser zamijeni remen koji je došao u servis kao originalni rezervni dio, onda je Volvo kriv ako remen ne izdrži garantirani rok. No, ako pak remen nije isporučen servisu kao originalan dio već ga serviser nabavlja u nekom lokalnom aranžmanu, logično je da serviser diktira-garantira rok izmjene remena. Svaki remen, ako se ne prezategne, izdrži 100 000 km.

Vrh

PostPostano: pon ožu 21, 2011 7:14 pm 
član VKH
član VKH

Ja sam bacio oko na ovoga, idem ga za vikend viditi jel je to k čemu ili ne, nisam nikad imao do sada v50, za taj motor sam čuo da je dosta bučan i da malo troši ali da ga mogu servisirati i u fordu :D

http://www.njuskalo.hr/auti/volvo-v50-2 ... as-2327670" onclick="window.open(this.href);return false;

Bela

Vrh

PostPostano: pon ožu 21, 2011 10:07 pm 

Citat:
Ja sam bacio oko na ovoga, idem ga za vikend viditi jel je to k čemu ili ne, nisam nikad imao do sada v50, za taj motor sam čuo da je dosta bučan i da malo troši ali da ga mogu servisirati i u fordu :D

http://www.njuskalo.hr/auti/volvo-v50-2 ... as-2327670" onclick="window.open(this.href);return false;

Bela

Ma ko je rekao da je taj motor bučan ????
Ja se sa time ne bih složio. Nikako :naughty:

Moj je totalno isti kao i ovaj :)
Ne piše nigdje kilometraža ili nisam primjetio ?

Vrh

PostPostano: uto ožu 22, 2011 7:01 am 
član VKH
član VKH

Ne piše ali sam zvao 137 000 km mada mi to niš ne znači, moram ga ič vidjeti najprije, napravljen je servis, gume ima zimske nove, kočnice su prednje mijenjane pločice samo, ovjes da ne trese ni ne lupa, kad se volan pusti da ide ko po špagi, xenoni oem i nikad nisu mjenjani, sve na autu radi i da je izuzetno jako ušćuvan...vidjet čemo.

Vrh

PostPostano: uto ožu 22, 2011 8:12 am 

Citat:
Ne piše ali sam zvao 137 000 km mada mi to niš ne znači, moram ga ič vidjeti najprije, napravljen je servis, gume ima zimske nove, kočnice su prednje mijenjane pločice samo, ovjes da ne trese ni ne lupa, kad se volan pusti da ide ko po špagi, xenoni oem i nikad nisu mjenjani, sve na autu radi i da je izuzetno jako ušćuvan...vidjet čemo.
Definitivno djeluje uščuvano, barem sudeči po fotkama.

Jel mi se dobro učinilo da postoji mogučnost da ga je vozila žena?
Pripazi na mjenjač. Na hladno iz 1 u 2. Dok je hladan voli zapinjati

Vrh

PostPostano: uto ožu 22, 2011 9:31 am 

provjeri jeli auto iz uvoza....ako je iz uvoza...ja ne bi vjerovao kilometrima :)

Vrh

PostPostano: uto ožu 22, 2011 10:33 am 
član VKH
član VKH

Citat:
provjeri jeli auto iz uvoza....ako je iz uvoza...ja ne bi vjerovao kilometrima :)
Bez brige budi, veli da je auto iz HR i da nije iz uvoza, ako je iz uvoza onda znam da je iz ITA i da ima min 200 kkm, no nisam od onih koji žele auti iz uvoza star 7 god i da im na satu piše 112 000 km, ako je auto održavan i ako nije bio vitalno oštećen ne smeta mi niti 250 000 km, bar znam na čemu sam, mada teško da bi unutrašnmjost bila tako dobro očuvana, no nikad se ne zna.

Žena je bila prva vlasnica ''navodno'', kažem, idem ga viditi pa ču znati više oko svega toga.

Vrh

PostPostano: uto ožu 22, 2011 10:39 am 

Citat:
Bez brige budi, veli da je auto iz HR i da nije iz uvoza, ako je iz uvoza onda znam da je iz ITA i da ima min 200 kkm, no nisam od onih koji žele auti iz uvoza star 7 god i da im na satu piše 112 000 km, ako je auto održavan i ako nije bio vitalno oštećen ne smeta mi niti 250 000 km, bar znam na čemu sam, mada teško da bi unutrašnmjost bila tako dobro očuvana, no nikad se ne zna.

upravo tako :clap:

btw...ne znam koliko se razumiješ u limariju (jeli bio udaran)

ali,ako te zanima...znam gdje možeš nabaviti tester boje za 250 kn

bez greške otkriva jeli auto igdje bio udaren ili zagreban :whistle:

Vrh

PostPostano: uto ožu 22, 2011 10:43 am 
član VKH
član VKH

Vidim za vikend pa dam očitovanje.

Vrh

PostPostano: sri ožu 23, 2011 2:11 pm 

Ja sam uzeo isto godište prošli mjesec, i mogu reći da sam do sada jako zadovoljan. Auto lijepo ide, dobro vuče, nije bučan, limarija ok (a kojem volvu nije? :D). S obzirom da se isti motor ugrađuje u ford i još u neke modele citroena i mislim V70, išao sam kod prijatelja koji radi u fordovom servisu prije kupnje da se raspitam o motoru. Kaže sve super. Jedina mana ti je kuplung! (PAZI NA TO KOD KUPNJE). Samo prošli mjesec je on promjenio 10-tak kuplung setova na fordovima sa tim motorom (cijela hrpa starih kuplung setova u kutu radione).
Simptomi: u leru bez kuplunga čuje se lagano tik-takanje koje kad stisneš kuplung prestaje.
Izmjena u fordovom servisu 7000-9000 životinja.
Na mom se za sad čuje jako slabo, ali sam već počeo kopati po netu za kuplung set. Uglavnom oko 250 eurića.
Pozdrav Nenadu :D i nadam se da uskoro neće završiti kod njega :pray:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 45 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: