Sada je: čet lip 19, 2025 9:28 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 140 postova ]  Stranica 1 2 3 4 5 ... 10 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned kol 19, 2007 7:49 pm 
.
.

uh, eto nakon 3.000 km nakon dihtunga novi problemčić..
zadnjih par dana sam primjetio da mi malo štuca auto, ali nisam osjetio to jako pa nisam ni reagirao, nisam se valjda ni ganjao kak spada :)
danas vozim dragu doma i malo ga stisnem kad ono cuka li cuka.. prebacim na benzin sa plina da vidim da li će i dalje da eliminiram plin, ne, opet isto. i to se dešava na jačem gasu, na manjem se valjda ne osjeti, auto ubrzava ali trese, kao da nestaje benzina recimo (nije pumpa jer je nova i na plinu je isto), pojavljuje se osjetno iznad 3.000 okretaja.. kada sam ga bacio u kickdown i baš ga stisnuo na trenutak je počela blinkati žaruljica motora ali je prestala kada sam pustio gas, znam da je to jako jako loše... inače ne izbacuje nikakvu grešku, sve je pogašeno.. imate li kakvih ideja možda? sutra budem s frendom malo pogledao oko motora da vidimo možda kaj bi moglo biti ali ako ima tko ideju di i kaj da gledamo bio bi zahvalan.. eto opet problema, pozdrav svima

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned kol 19, 2007 8:01 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
stari dobro poznati problem koji je meni jeo živce jedno 8 mjeseci sve dok zlaya nije kupio T4 pa smo od njga selili kompletnu elektroniku dio po dio na moj dok nismo na kraju zaključili da su hebene BOBINE šprungirale na lulicama te su na full gasu probijale struju :twisted:
dotični problem mnogo majstora što u austriji što kod nas nije znalo riješit a bilo je i dijagnoza "otišao ti komjuter i takve crne stvari".
za takav "sitan" problem hebeni EMS 2000 ne daje nikakav CEL tj. nepali lampicu od elektronike.
komad bobine ti je oko 600-700 kuna i ima ih dvije koje bi bilo pametno u setu kupit da riješiš problem.
e kad već kupuješ bobine kupi i kablove (isto oko 600kn)jer i oni imaju indentične lulice,makni prste od neorginalnih kablova jer sam ja probao i auto je i dalje cukao dok sa org kablovima nije.:shock: :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned kol 19, 2007 8:08 pm 
.
.

Hvala ti puno na savjetu, nadam se da je to da ne pljunem toliko love bezveze, ionak sam kratak da nemrem opisati i ovo mi najmanje sada treba, ali kada da lupi nego kad je najgore, kaj ne

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned kol 19, 2007 8:25 pm 
Veteran
Veteran

izvadi bobine i kablove i gledaj na lulicama dali ima pukotina,risova..

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned kol 19, 2007 8:37 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Kao što ti je Gonzo već napisao, imaš apsolutno sve simptome shebanih bobina, tako da je to 99% razlog tvog problema. Ne brini se, do sada smo ih mjenjali valjda svi sa turbacima, Gonzo, Zlaja, Nikša i ja, a i dosta kolega sa američkog foruma. Ono što tražiš kao potvrdu je na slikama niže.

slika

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned kol 19, 2007 8:44 pm 
Veteran
Veteran

e te sam slike tražio :wink: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned kol 19, 2007 8:52 pm 
.
.

super dečki, hvala!! ako jesu one, kupim ih u volvu onda? potvrdim vam sutra odmah..

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned kol 19, 2007 8:57 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Nisi mogao te tražit jer su uslikane prije 20 min :P, one koje sam prije napravio ni sam ne mogu naći :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned kol 19, 2007 9:00 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
super dečki, hvala!! ako jesu one, kupim ih u volvu onda? potvrdim vam sutra odmah..
Mislim da bobine niti ne postoje zamjenske, a kablove možeš kupiti neoriginalne, ali moraju biti "performance", neki silikonski i sl., no to ti je skuplja varijanta i ne trebaš ih osim ako imaš ambicija prema tuningu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned kol 19, 2007 9:02 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
Nisi mogao te tražit jer su uslikane prije 20 min :P, one koje sam prije napravio ni sam ne mogu naći :lol:
imao sam ih ja valjda jedno 7-8 al nisam mogao naći :x

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned kol 19, 2007 9:16 pm 
.
.

Citat:
Citat:
Mislim da bobine niti ne postoje zamjenske, a kablove možeš kupiti neoriginalne, ali moraju biti "performance", neki silikonski i sl., no to ti je skuplja varijanta i ne trebaš ih osim ako imaš ambicija prema tuningu.
OK, hvala puno tebi i gonzu, već sam se prepao jer se nisam još "opustio" s autom pa me svaki zvuk ili bilo što izbaci iz takta odmah, fala dečki!

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned kol 19, 2007 9:29 pm 
Veteran
Veteran

no frx :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned kol 19, 2007 10:12 pm 
Veteran
Veteran

Ako budeš trebao jednu bobinu ispravnu bez pukotina,i drugu koja je malo napukla,ja sam ih promijenio prvencije radi i nisma imao nikakvih simptoma da su otišle, ali sam ih promijenio, javi mi na pm pa će mo se dogovorit :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 20, 2007 8:25 am 
.
.

e sad, pogledao sam obje bobine i čitave su, nemaju nikakvu pukotinu na sebi, malo sam promrdao kontakte ali i dalje je ista stvar, da li mislite da je i dalje problem u bobini, meni se čini da je jer mi se ponaša isto kao i vectra (kao da proživljavam sve probleme s vectre na t4 opet) čak i isto zvuči kada dam gas, kao da pucketa u ispuhu..

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 20, 2007 9:21 am 
Veteran
Veteran

pogledaj lulice na kablovima mozda je tamo puklo :roll:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 140 postova ]  Stranica 1 2 3 4 5 ... 10 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: