Sada je: čet lip 19, 2025 6:56 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet sij 21, 2011 9:33 pm 

Vozi: s 60 2.4 aut.
Neisplativo je to, preslab je auto za neko jurcanje, kolko mi treba zadovoljan sam kocenjem, za pohvaliti su cak kocnice s obzirom na tezinu auta.

Vrh

PostPostano: pet sij 21, 2011 9:37 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 2020 Volvo V60 R Design
Meni malo u nekim trenucim neuvjerljive, ali vidim to tek kad stavim nove diskove, pločice i ulje.
:)

Vrh

PostPostano: pon sij 24, 2011 3:30 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Ima li smisla mijenjati diskove i ostaviti plocice? Naimem mjenjao sam plocice prije 6 mjeseci i jos su nove pa mi ih je nekako zao...a diskovi su jako losi i moram ih promijeniti... :think:

Recesija je..a opet ne zelim upropastiti nove diskove starim plocicama...

Misljenje?

Hvala

Vrh

PostPostano: pon sij 24, 2011 4:31 pm 

Vozi: s 60 2.4 aut.
Ako ne promijenis sve u kompletu cinis grijeh za koji nema oprosta! :naughty:
Jedino ako si stavio disk plocice pa da auto stoji 6 mj...velim, opet sve ovisi, pitaj mestra nekog u kakvom su stanju disk plocice, ako si se stvarno malo vozio i ako su skoro ko nove nema ih smisla mijenjati, uglavnom, jako je preporucljivo da se sve novo stavi...

Vrh

PostPostano: pon sij 24, 2011 5:22 pm 
.
.

U pravilu se sve mjenja u kompletu. No, ja moram priznati da sam se tu naslusao milion teorija i svatko ima svoju priču.

Ja sam zadnji put mijenjao samo diskove, a pločice ostavio stare (koje su imale
10k km), i jedini problem je bio sto je prvih nekoliko kocenja bilo jako slabo sve dok plocice nisu legle citavom povrsinom na disk.

Vrh

PostPostano: pon sij 24, 2011 6:40 pm 

Vozi: Ford Focus Mk1
U nekom pravilu bi to trebalo biti da se (naravno, nije sad to sveto pismo da se razumijemo) na jedne diskove promijene 1 ili dvoje pločice, ovisno o načinu i stilu vožnje. Uglavnom prevladava 1 mijenjanje pločica, pa onda komplet disk i pločice.
No opet, u zadnje vrijeme se dosta mijenja sve skupa odmah i tako smanjuje mogućnost da se koči izvan balansa.

E sad, kako i Zox kaže, ima svih i svakakvih teorija, ali ja uvijek glasujem za onu koja je najbolja i najdugovječnija po pitanju voznih karakteristika i sigurnosti u prometu, pogotovo kada se radi o kočnicama.

A to je:
NA jedne diskove najviše jedna zamjena pločica, odnosno (ovisno o kilometraži) sa pločicama mijenjati i diskove i uvijek je sve novo i zapravo i duže traje, jer se ne mora na nekoj srednjoj kilometraži ići mijenjati opet diskove, pa su onda opet pločice malo stare .... uglavnom, vjerujem da razumijete što želim reći time.

Vrh

PostPostano: pon sij 24, 2011 6:47 pm 
..
..

ja sam uvjeren da 6mj stare pločice bez beda možeš staviti na nove bdiskove :whistle:

Vrh

PostPostano: pon sij 24, 2011 6:58 pm 

Vozi: Ford Focus Mk1
Naravno da se može staviti, no ukoliko su pločice ravnomjerno potrošene uslijed starih diskova, onda neće biti nekih problema, ali da će ranije opet na servis radi toga jer će se stare pločice prije potrošiti, to sigurno.
A ukoliko su pločice neravnomjerno potrošene, onda to baš i neće biti sretno rješenje.

E da, takav sam prvi onaj post gore trebao napisati :wink:

Vrh

PostPostano: pon sij 24, 2011 8:32 pm 
Veteran
Veteran

mene zanima kako se pravilno razradjuju kocnice, bilo komplet nove ili samo nove plocice? cuo sam za dva nacina, cisto me zanima kako vi radite.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: