Sada je: uto lip 17, 2025 3:28 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 80 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 6
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned sij 23, 2011 6:03 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
da bi isprao cijeli sistem potrebno ti je oko 12 litara ulja.
probaj isprati cijeli sistem mozda pomogne,a ako ne onda prepremi 10K kuna za novu salt plocu.

Vrh

PostPostano: ned sij 23, 2011 9:03 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Imaš možda sliku ili nacrt te famozne šalt ploče? Kaj je na njoj?

Vrh

PostPostano: ned sij 23, 2011 9:23 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Citat:
I mene to zanima.Malo mi je nejasno da to vrijedi toliko novaca i da se nebi dalo niš po njoj prčkati :D

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: ned sij 23, 2011 9:31 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
Citat:
I mene to zanima.Malo mi je nejasno da to vrijedi toliko novaca i da se nebi dalo niš po njoj prčkati :D
Ma da, kolko sam ja uspio sebi rastumačit to je razvodna hidraulička ploča sa ventilima. Otprilike to srećem svakodnevno ali vjerojatno malo većih dimenzija neg je ta u getribi. Zato mi je nejasno zakaj bi to bilo sveto pismo. Ventilima upravlja mozak koji rijetko dobije tumor, eventualno se zmažu ventilčići i počnu zajebavat, niš neobično. Kakvi god da jesu moraju se moć i rastavit i čistit i promjenit.

Vrh

PostPostano: ned sij 23, 2011 10:32 pm 

Citat:
Stvari stoje ovako: Prešao sam par stotina kilometara sa osvježenim uljem i primjetio sledeće:kada se vozim brzinom recimo oko 65km/h mjenjač kao da ne zna dali da vozi trećom ili četvrtom tj obrtaji mi čas padnu za 100-200 čas se dignu ne mogu da vozim konstantnom brzinom to u vožnji i nije tako dramatično a kada uključim tampomat sve je normalno obrtaji ne skaču i ne padaju, brzina ista.Sve ovo se dešava u rasponu između 60 i 80 km/h ispod i preko toga auto se ponaša normalno.E sad me zanima šta je u pitanju ako je mjenjač onda bi se trebao isto ponašati kada se brzina odredjuje popučicom gasa ili tempomatom svejedno ili je nešto treće nadam se da je neko razumio šta sam htio reći .Dali neko ima iskustva sa ovakvom pojavom,kontam da mjenjaču možda treba tzv adaptacija getribe ili nešto...:?: :!: :?: :!: :think:
Ja sam imao isti problem doduše ne konstantno i odlučil sam napravit transfuziju ili ti ga flush getribe. Za 1000 kuna kupio sam 10 L ulja liqui moly top tec 1200 u Zagrebu. I mijenjao na izlaznnom crijevu na kileru po 2 litre, uz šaltanje po svim brzinama prilikom istakanja (izađe litra ulja u par sekundi).
Nakon izmjene nestali simptomi tipa mjenjać ne zna u kojoj brzini da vozi(šaranje s okretajima) i sve super. Auto ima 235 000 i za sad jedino ponekad imam problem da kod naglog kočenja auto zna zacukat kod skidanja u drugu brzinu ostalo ok. Ovo liqui ulje vozim zadnjih 20 000 i definitivno se mjenjač ponaša puno bolje nego prije.
Imaju u liqui moly dučanu i serdstvo za ispiranje-čišćenje getribe koje odgovara i za novije tipove automatica (nisam imao hrabrosti natočit i ispobat). Isto tak imaju i dodatni aditiv za natočit kad getriba lupa (također nisam isprobao).

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 80 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 6

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: