Sada je: pon lip 23, 2025 9:27 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 14 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet stu 05, 2010 2:31 pm 

Vozi: V50 Drive
Jeli netko imao ovaj problem pa da mi prenese iskustva s popravka?

Radi se o V40 1.6i, 80 kW iz 2003. godine, vozim auto 2 godine, redovno je održavan i nisam imao nikakvih problema do sada.

Auto normalno vozi, nisam primjetio ništa značajno u vožnji, međutim u leru ima čudan iritantan zvuk, nekakvo štektanje s prekidima.

U jednom autoservisu su mi rekli da pretpostavljaju da je problem u ventilu bregaste osovine, i da su mijenjali na jednom V40 na motoru 1.8 jer je kompjutor registrirao grešku na tom ventilu, ali da je zvuk nakon zamjene ventila ostao isti, motor je i dalje štektao, no kompjutor više nije registrirao grešku!? Kažu da novi ventil košta 1300 kn + rad ...

Nazvao sam jedan ovlašteni Volvo servis , kažu da se to zna događati na tim modelima, te da je vrlo velika vjerojatnost da se upravo radi o ventilu bregaste osovine, no koliko sam shvatio kako su mi objasnili, ne mijenja se samo ventil već se mora mijenjati u kompletu s remenicom, a to dođe cca 2000 kn + rad...
I kažu bilo bi dobro to zamijeniti u nekom razumnom roku da se ne bi nešto još dodatno zakompliciralo ...

Molio bi forumaše da podijele svoja iskustva ako su imali sličnih problema s Volvom.

Što da poduzmem, u koji servis ići, što bi u tom slučaju trebalo mijenjati - samo ventil, ili ventil s remenicom, mogu li negdje nabaviti te dijelove osim u ovlaštenom Volvo servisu ... ?

Unaprijed se zahvaljujem!!!

Vrh

PostPostano: pet stu 05, 2010 5:38 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Najprije da razjasnimo o kojem ventilu pričaš.
Mislio si valjda na varijator na bregastoj osovini ili :?:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: sub stu 06, 2010 8:11 am 

Koliko sam shvatio majstora radi se o varijatoru faze na bregastoj.
Ne znam da li ima još uopće nešto drugo slično tome vezano za bregastu ?

Vrh

PostPostano: ned stu 07, 2010 12:25 pm 

Vozi: Volvo V40 1.6
nemam na zalost odgovor na tvoj problem,
ali i ja vozim V40 1.6l, 80KW iz 2003 i svakako bi me zanimalo o cemu se radi.

Vrh

PostPostano: ned stu 07, 2010 1:36 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Iz mog iskustva podosta ih ima problema s tim varijatorom.Mnogo njih štekče ali auto i dalje normalno vozi.Koliko znam (ali tu je još i Kiki) kad taj dio ode to se osjeti u performansama auta i povečanoj potrošnji goriva.
Pokušaj zanemariti to štektanje i vozi :wink:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: pon stu 08, 2010 10:35 pm 

To isprekidano štektanje traje već nekih godinu dana, no mjesec-dva se čuje glasno, u početku je bilo jedva primjetno....pa nisam shvatio kao nekakav problem.
Dok je auto hladan ne čuje se, ali već nakon nekoliko minuta kad se motor ugrije štektanje u leru je vrlo glasno i primjetno.
S obzirom da 90% vožnje imam u gradu, od semafora do semafora, potrošnja mi je nešto veća od nekakvog prosjeka ali je možda prisutan i utjecaj lošeg rada tog ventila!?
Sad mi se čini i da kad je auto na višim obrtajima, na autocesti, i slično, da se nekako muči, ne vuče mi baš kao prije...

Na nekim stranim Volvo forumima sam pronašao slične probleme, ali ne na 1.6 Volvo motoru već na većim zapreminama Volvo motora i većih modela, kažu da se taj ventil treba očistiti, a tek ako čišćenje ne urodi plodom, treba ventil mijenjati...

No, u jednom autoservisu u HR koji popravlja i dosta Volva su mi rekli da su promijenili taj ventil na jednom V40 ali motor 1.8 i da je i dalje štektao...
opet, u jednom ovlaštenom Volvo servisu su mi rekli da bi vjerojatno trebao zamjenu tog ventila (1300 kn), a u drugom ovlaštenom Volvo servisu su mi rekli da osim ventila bi trebalo zamijeniti i varijabilnu remenicu (komplet 2000 kn), jer to navodno ide u kompletu, da se ventil sam ne mijenja, ... pa sad više ne znam što bi trebao mijenjati, a nemam love za razbacivanje...
Pokušati ću prvo dati očistiti taj ventil, pa ću vidjeti što dalje...

Mislio sam možda je netko imao takav identičan slučaj, pa da podijeli svoja iskustva - što je mijenjao, koliko ga je došlo, u kojem servisu je radio, ..., pa da ne lutam.

Unaprijed se zahvaljujem svima koji imaju volje i nekih iskustava i saznanja vezano za probleme rada tog ventila, a mogu pomoći savjetima ili svojim znanjem :)

Vrh

PostPostano: pon stu 15, 2010 7:47 pm 

Vozi: V40 1.6i
imo sam isti problem na v40 1.6 zamjenio sam varijabilnu remenicu i to je nestalo. ja sam je mjenjo u moto ris oko 2200 sam to platio.

imas tu viewtopic.php?f=3&t=4092" onclick="window.open(this.href);return false;

pozz

Vrh

PostPostano: ned stu 21, 2010 7:54 pm 

Marko4444,

zahvaljujem na obavijesti.

Znači nisi morao mijenjati ventil koji si zaokružio na fotki, već samo remenicu koja je pored njega?
Što to znači, da moram to pod hitno mijenjati ili mogu voziti još možda mjesec dana s ovom remenicom?

Poz

Vrh

PostPostano: pon stu 22, 2010 2:16 pm 

U ovlaštenom Volvo servisu tvrde da je varijabilna remenica "boljka" na tim motorima i da nema pravila koliko će izdržati. Koliko sam shvatio, varijabilna remenica ima nekakve pločice koje se nakon određene eksploatacije raštimaju, i otuda taj čudan zvuk motora u vidu roštanja, štektanja, ili kako ga već opisati, ali karakterističan je.

No, kod zamjene varijabilne remenice mora se skidati i zupčasti remen, pa ako je blizu interval izmjene uputno je zamijeniti i zupčasti remen, što podrazmijeva i zatezač zupčastog remena, ... pa cijela priča zadire sve dublje u novčanik ...

Eto, nadam se da će ovo malo "istraživanje" eventualno pripomoći nekome "volvašu" koji će se susresti s čudnim zvukom motora.

Vrh

PostPostano: uto sij 11, 2011 7:02 pm 

Nedavno u ovlaštenom servisu mi rekoše u vezi varijabilne remenice da je potrebno mjenjati i zupčasti pa me zanima da li je to stvarno tako. Naime, zupčasti je mjenjan na 120t km (prije 2 godine). Od tada sam prešao nešto manje od 40 000km pa me zanima da li je taj zupčasti ok i koliko je preporučljivo mjenjati ga s obzirom da Volvo preporučuje izmjenu istog na 120t km.

Vrh

PostPostano: uto sij 11, 2011 10:01 pm 

Navodno je 100 tkm interval za izmjenu remenja (zupčasti, microremen, varijabilna remenica).
Ne znam što bi ti preporučio jer nisam serviser, no ako si s tim zupčastim remenom prešao samo 40 tkm, vjerojatno nije potrebno mijenjati ga sad ponovno, kad se mijenja varijabilna remenica...
S druge strane serviserima je u interesu naplatiti što više, vremena su recesijska i svaka naplaćena kuna osigurava opstanak servisa, plaće radnicima, ..., pa i njih treba shvatiti, ..., druga je priča što nam je standard sve lošiji pa si prosječni čovjek sve teže može priuštiti da vozi dobar auto, da ga redovno servisira u ovlaštenom servisu, ...
Jel se i na tvom Volvu čuje taj karakterističan zvuk roštanja?
U koji servis planiraš ići mijenjati varijabilnu remenicu?
Koliko su ti rekli da dođe izmjena varijabilne remenice (skupa s radom)?
Pozdrav

Vrh

PostPostano: sri sij 12, 2011 11:14 am 

Sama remenica je u Mehanizaciji Zadar 2100kn + cca 2000 kn rada.
Zvao sam Nuić auto u Mostaru i tamo su dosta jeftiniji. Remenica je 400km (cca 1500-1600kn) a sa ugradnjom bi me izašlo između 700 i 800km (2800-3200kn). Znači neuporedivo jeftinije. A i sam sam redovno u Mostaru pa mi je uz put.

CVB Split i Mehanizacija i Nuić su mi rekli da je izmjena zupčastog ide na 120 t km po Volvo standardu pa sam ga tada i mjenjao.

Vrh

PostPostano: sri sij 12, 2011 2:31 pm 
.
.

mijenjao mi frend pred mjesec dana u Rijeci u VOLVO-Dragi.varijabilna sa nekim čepom bregaste(ima funkciju semeringa) ga je došlo 1880,00 kn i izmjena 750 kn.

Vrh

PostPostano: pon sij 24, 2011 6:47 am 

Za vikend promjenjeno u Auto Nuić u Mostaru. Sve zajedno 645km (1km ≈ 4kn po najgrubljem tečaju, inače je ≈ 3,7kn).
Sama remenica je bila 410+pdv (480km) i 160 km ruka. Razlika u odnosu na Mehanizaciju Zadar cca 1500kn.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 14 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: