Sada je: pon lip 23, 2025 1:03 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sub pro 04, 2010 4:00 pm 
..
..

Vozi: v40t4+lpg, 2001
dakleM,
pri jačem ubrzavanju oko 4.200 kretaja pa do njegdje 5.000 kretaja auto lagano, gotovo neprimjetno "cuka", ne ubrzava ravnomjerno... kao da malo zastane na djelić sekunde a onda povuče jako, kao da je preskočio nekoliko stotina okr/min. danas sam ga po zaobilaznici malo nagazio i auto ide odlično, ništa se neobično ne čuje, i na konstantnom gasu od preko 5.000 okretaja nema nikakvih trzanja, samo u dijelu ubrzavanja od 4-5 tisuća okretaja. to osjetim samo u 4 brzini, inače prebrzo preleti te okretaje da bih nešto osjetio. inače, auto vozi žena, sasvim polako, a ja imam prilike samo vikendom dati mu da malo prodiše.

o čemu se radi?
isto se dešava na plin i benzin ali čini mi se da se mrvu jače osjeti na benzin. točim omv carrera 100, auto ima gotovo 160000 km a zadnji servis je bio na 147 tisuća.

Vrh

PostPostano: sub pro 04, 2010 4:14 pm 
..
..

da ne otvaram novu temu, možda je povezano:
spremam se za servis auta (još ne znam gdje) pitao bih još i koje ulje, svjećice i filter da kupim?
filter zraka? mijenjati? ako da: k&n ili original?

glede ulja znam da je netko rekao 10w50 međutim ne mogu ga naći. sad je unutra shell 5w40 i njega čini mi se da troši previše pa bih rado probao nešto drugo... možda ovo:

CASTROLEdgeSport10W-60-1L
Potpuno sintetičko
Benzin i Dizel

API: SL/CF
ACEA: A3/B3/B4

cijena 90 kn preko uljaonline.

nemam pojma što znači ovo acea.... i koja je preporuka za t4?

Vrh

PostPostano: sub pro 04, 2010 4:51 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Trzanje ti je najvjerojatnije zbog ispucanih bobina. A kad već njih mijenjaš, promijeni i svjećice i kablove.

Vrh

PostPostano: sub pro 04, 2010 5:54 pm 
..
..

Citat:
Trzanje ti je najvjerojatnije zbog ispucanih bobina. A kad već njih mijenjaš, promijeni i svjećice i kablove.
gdje se to kupi?
volvo original ili da probam preko neta ili..?
ulje? ništa ne govoriš...

Vrh

PostPostano: sub pro 04, 2010 6:13 pm 
Veteran
Veteran

Prvo provjeri bobine, obično su one krivac, orginal su dosta skupe kod naših "gulikoža" i Velje tu su negdje, onako na brzinu tu ih možeš uzet http://www.ipdusa.com/Volvo-S40V40-NEDC ... -424-4291/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ulje, ovaj RS po ovoj cijeni nije loš, 10W50 Silkoline cca 166,00 kn litra.
Također ti oni imaju odlične silikonske kablove, preporuka obavezno ih uzmi, sviječke, DENSO IRIDIUM, K&N kad već kupuješ da se riješiš čestih mjenjanja, filter goriva..

lp

Vrh

PostPostano: sub pro 04, 2010 8:11 pm 
član VKH
član VKH

Možda ti je blok napuko, dosta čest slučaj na t4 :shhh: :shhh: :shhh: :shhh: :shhh:

Vrh

PostPostano: sub pro 04, 2010 8:52 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
Citat:
gdje se to kupi?
volvo original ili da probam preko neta ili..?
ulje? ništa ne govoriš...
Bobina nema zamjenskih AFAIK, znači naši dealeri ili dealeri vani. Rabljene nemoj kupovati jer su vjerojatno u stanju kao i tvoje, ili će uskoro postati jer im je to boljka.

Ja koristim Fuchs Silkolene 10W50 i preporodio sam se od kada sam ga počeo točiti u svoj motor.
slika
Potrošnja ulja nikad nije bila manja, a za hidropodizače više ne znam da ih imam u motoru, a vrtim ga nerijetko i na 8000 rpm.

Vrh

PostPostano: pon pro 06, 2010 6:11 pm 
..
..

@ zlaya:
ove bobine s linka su baš za t4 ili moram i to gledati? kiša je stalno u rijeci i nije me baš volja skidati onu plastiku da vidim da li je to taj broj? sry...

@tcode, gdje kupuješ to ulje, ne nalazim...?

zašto u manualu piše 5w30 odnosno 10w30?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: