Ključ sam kopirao tu u Kutini kod lokalnog bravara, znači on je samo narezao drugi ključ (drugo ne radi).
Cijena 100 kn (ključ marke Silca).
Na plastičnom dijelu ključa ima predviđen mali utor (crveni poklopčić) u koji ide mikročip (ja sam premjestio postojeći).
Inače ako trebate kompletan ključ s mikročipom to se može riješiti u bravarskoj radnji "BMB ključ" u Ilici. Identični su ključevi u ponudi (Silca) ali imaju u sebi umetnut mikročip tako da se samo još kopira kod pomoću nekog uređaja i to je sve zajedno mislim 200 ili 250 kn. Iz nekog nepoznatog razloga covjek mi nije uspio ocitat kod vec mu je stalno javljalo gresku pa na kraju nisam nikad ni napravio drugi kodirani kljuc, ali kaze da je inace radio vec za volvo.
Inace se kod da i skinut kod malo boljeg majstora i onda ti ne treba mikročip. 8)
P.S.
1) Kod originalnog ključa od auta čip je zaliven u plastici pa ako ne uspijete ili ne zelite kopirati kod, a mehanički je ključ loš lagano se s skalperom izrezbari ta plastika dok se ne dođe do čipa pa ga sam premetnete u drugi ključ.
2) Druga opcija je na bilo koji način fizički približiti čip (izvađen ili s postojećim ključem) bravi na nekih 3-4 cm i mozete auto upaliti i sa obicnim zamjenskim narezanim ključem, meni hvata taj kod na nekih 5 cm od brave.
Evo slika zamjenskog ključa baš za volvo s40/v40 (takav isti ključ imam)
Model: SILCA HU56RAT2