Sada je: uto lip 24, 2025 12:49 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 9 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned stu 28, 2010 10:14 pm 

Evo mojim problemima s volvom izgleda nikad kraja, jučer mi tu i tamo počela štekat brava za paljenje (kad izvadim ključ) da bi danas jedva uspio nakon 10 min nekak okrenut ključ pri ponovnom umetanju, sada ga se bojim vadit uopce vise van, nego zakljucavam auto sa rezuervnim, a ovaj je stalno u bravi da ne bi bilo da me mora vozit vučna služba do servisa, pošto se i volan zaključa kad je ključ izvađen.
Sada mene zanima jer imao tko ovakav slican problem i sta napraviti.
Ne zelim ni zamisljati o ciframa koje bi se vrtile kod mijenjanja brave i slicno ali bojim se da bi me tako nesto moglo docekati :oops: :oops:
Prijedlozi???

Vrh

PostPostano: pon stu 29, 2010 12:30 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo FH16
imam slične probleme, isto tako nekad zna zaštekat ali malo promrdam i sve super, ali to se uglavnom dešava sa drugim ključem, znači sa jednim super sa drugim šteka, si probao promjenit ključ ako imaš rezervni?

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: pon stu 29, 2010 7:54 am 
član VKH
član VKH

Vozi: S60 2.4T 2001
ne znam da li imas kodirani kljuc, ako je tako, probaj da samo dobro ocistiti.
frend je imao iste probleme, doduse na golfu, sve dok jednom nije zvao HAK jer vise nije mogao upaliti auto.
dosao covjek, ocistio mu kljuc i vozi misko....

Vrh

PostPostano: pon stu 29, 2010 1:32 pm 

Evo rijesen problem izradom duplikata ključa, sa bravom je sve u redu ipak

Vrh

PostPostano: pon stu 29, 2010 9:19 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo FH16
gdje si radio ključ i koliko te koštalo?

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: uto stu 30, 2010 12:16 am 

Ključ sam kopirao tu u Kutini kod lokalnog bravara, znači on je samo narezao drugi ključ (drugo ne radi).
Cijena 100 kn (ključ marke Silca).
Na plastičnom dijelu ključa ima predviđen mali utor (crveni poklopčić) u koji ide mikročip (ja sam premjestio postojeći).
Inače ako trebate kompletan ključ s mikročipom to se može riješiti u bravarskoj radnji "BMB ključ" u Ilici. Identični su ključevi u ponudi (Silca) ali imaju u sebi umetnut mikročip tako da se samo još kopira kod pomoću nekog uređaja i to je sve zajedno mislim 200 ili 250 kn. Iz nekog nepoznatog razloga covjek mi nije uspio ocitat kod vec mu je stalno javljalo gresku pa na kraju nisam nikad ni napravio drugi kodirani kljuc, ali kaze da je inace radio vec za volvo.
Inace se kod da i skinut kod malo boljeg majstora i onda ti ne treba mikročip. 8)

P.S.
1) Kod originalnog ključa od auta čip je zaliven u plastici pa ako ne uspijete ili ne zelite kopirati kod, a mehanički je ključ loš lagano se s skalperom izrezbari ta plastika dok se ne dođe do čipa pa ga sam premetnete u drugi ključ.
2) Druga opcija je na bilo koji način fizički približiti čip (izvađen ili s postojećim ključem) bravi na nekih 3-4 cm i mozete auto upaliti i sa obicnim zamjenskim narezanim ključem, meni hvata taj kod na nekih 5 cm od brave.

Evo slika zamjenskog ključa baš za volvo s40/v40 (takav isti ključ imam)
Model: SILCA HU56RAT2
slika

Vrh

PostPostano: uto stu 30, 2010 12:29 pm 
.
.

e baš to meni treba, jel zna tko jel ima u zagrebu takav ključ ali onda s opcijom da prebacim svoj čip unutra?

Vrh

PostPostano: uto stu 30, 2010 5:05 pm 

Citat:
e baš to meni treba, jel zna tko jel ima u zagrebu takav ključ ali onda s opcijom da prebacim svoj čip unutra?
Vjerojatno se moze kupiti i bez cipa u BMB-u u Ilici, ako ne ima i onaj bravar na kraju importane na glavnom tam di su zetovi autobusi (s desne strane)...

Vrh

PostPostano: uto stu 30, 2010 7:05 pm 
..
..

Vozi: Citroen C5 2.0 HDI
Meni se originalni ključ doslovce raspao (onaj gornji gumeni dio) i sve mi je komplet složeno kod nekog ključara u Gorici (uz naravno njegovo prebacivanje koda), platio 120,00 kn i dan danas radi besprijekorno.

Kad saznam gdje je i neki kontakt broj javim.

Citroen C5 2.0 HDI, Hydroactive, 163 2014-

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 9 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: