Sada je: čet srp 03, 2025 5:35 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 16 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned lis 17, 2010 7:08 pm 
Veteran
Veteran

dobio sam danas mail jedan, pa neznam kolko tome vjerovati?!?
ima neko informacija?
Citat:
Pozdrav!

Samo da vam proslijedim informaciju da je od 3.10. ustavni sud u ZG donio
presudu
da pauk ne smije odnositi vozila (osim u iznimnim situacijama kada ga
pozovu hitna pomoć,
vatrogasci ili policija ito u slučaju da im onemogućuju prolaz).
Naravno da oni to i dalje rade i to povećanim intenzitetom jer ljudi još ne
znaju za
odluku pa naivno plaćaju kazne. Ako vam se to dogodi slobodno ih tužite i
sigurno dobivate spor (imam već par primjera).

pozdrav

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: ned lis 17, 2010 8:38 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V70
neznam bas mali sam sad cackao po stranicama ustavnog suda i nisam pronasao nista a ako je tako onda super :dance:

V70 2.5T AWD 04'-2020-2024
740 2.0i 91'-2022-2024
740 2.3 turbo 90'-2022-...
XC90 4.4. V8 09'-2024-...

Vrh

PostPostano: pon lis 18, 2010 9:26 am 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
Teško da će se bilo šta promijeniti jer pauk (kad rade samostalno) funkcionira po sustavu da uslikaju auto, pošalju policiji sliku na odobrenje i onda dižu auto. Tako ispada da pauk radi po nalogu policije.
Što se tiče onemogućavanja prolaza (kao jedinog razloga za dizanje), to se može poprilično široko tumačiti...

Vrh

PostPostano: pon lis 18, 2010 9:32 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
dobio sam danas mail jedan, pa neznam kolko tome vjerovati?!?
ima neko informacija?
Citat:
Pozdrav!

Samo da vam proslijedim informaciju da je od 3.10. ustavni sud u ZG donio
presudu
da pauk ne smije odnositi vozila (osim u iznimnim situacijama kada ga
pozovu hitna pomoć,
vatrogasci ili policija ito u slučaju da im onemogućuju prolaz).
Naravno da oni to i dalje rade i to povećanim intenzitetom jer ljudi još ne
znaju za
odluku pa naivno plaćaju kazne. Ako vam se to dogodi slobodno ih tužite i
sigurno dobivate spor (imam već par primjera).

pozdrav
Najbolje da parkiraš na Trg bana Jelačića, pa nam javiš kak je prošlo ;).

Vrh

PostPostano: uto lis 19, 2010 11:34 am 

Citat:
Teško da će se bilo šta promijeniti jer pauk (kad rade samostalno) funkcionira po sustavu da uslikaju auto, pošalju policiji sliku na odobrenje i onda dižu auto. Tako ispada da pauk radi po nalogu policije.
Što se tiče onemogućavanja prolaza (kao jedinog razloga za dizanje), to se može poprilično široko tumačiti...
Sliku šalju komunalnom redaru koji sjedi u kontejneru u Strojarskoj.
Policija nema nikakve veze s paukom ni s nalogom za dizanje.

Vrh

PostPostano: uto lis 19, 2010 11:44 am 
..
..

Citat:
Citat:
Sliku šalju komunalnom redaru koji sjedi u kontejneru u Strojarskoj.
Policija nema nikakve veze s paukom ni s nalogom za dizanje.
Odakle ti ta informacija?

AFAIK prekršajni podaci se šalju ovisno o prirodi prekršaja odgovarajućoj službi koja može biti policija prometno ili komunalno redarstvo. Svatko ima svoje ovlasti i propisane prekršaje te sukladno tome kazne i prekršajne naloge koje izdaje.

2 robert: volio bih vidjeti i presudu crno na bijelo jer ovako je sve to patka ako ne postoji čvrsto uporište u obrazloženju navedene presude.
To me podsjeća na sagu Zagrebparkinga i Ugovornih kazni.

Vrh

PostPostano: uto lis 19, 2010 12:02 pm 
..
..

Našao sam upravo da se to odnosi na pobijanje odredbe Grada Zagreba koji je suprotno odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama odlučio da je u gradu zagrebu zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila na nogostupu bez iznimke koju dozvoljava ZSPC (1,6m od zgrade i uz kolnik).

Moram priznati da me to pomalo veseli jer to znači da ću u skorijem roku dobiti konačno pozitivna rješenja svojih tužbi protiv ZGP. :dance: :clap:

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/ ... 19006.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: uto lis 19, 2010 12:17 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Mene to ne veseli jer iskreno, bez obzira na to kako je formuliran zakon nisam nikada vidio pauka kako odnosi ispravno parkirano vozilo a nakon ovoga ce grad vjerojatno biti jos vise zakrcen "pametnjakovicima".. :neutral:

Vrh

PostPostano: sri lis 20, 2010 12:37 am 
..
..

Citat:
Mene to ne veseli jer iskreno, bez obzira na to kako je formuliran zakon nisam nikada vidio pauka kako odnosi ispravno parkirano vozilo a nakon ovoga ce grad vjerojatno biti jos vise zakrcen "pametnjakovicima".. :neutral:
Onda ili ne živiš u centru ili nisi dobro gledao.
8)
A pametnjakoviće će i dalje voziti.
FYIO problem je bio u tome što su si Grad Zagreb i Zagrebparking dali za pravo pretpostavljati svoju Odluku o komunalnom redu pred ZSPC. Mislim da je bespredmetno uopće govoriti da je Odluka nižeg hijerarhalnog ranga od Zakona. Na taj način je Zagrebparking pogodovao Gradu jer se dešavalo slijedeće:
Imaš neku ulicu u ZG gdje je pločnik (nogostup) dostatne širine za parking vozila uz rub nogostupa, a da ostane 1,6 m za prolaz pješaka. Sukladno Odluci o komunalnom redu Grada Zagreba parkiranje i zaustavljanje je zabranjeno na nogostupu na cijelom području Grada Zagreba. Iz tog razloga kad gospodi usfali posla i novaca, pošalje se desetak Pauka u dotičnu ulicu i poberu sva vozila koja nađu. Ogorčeni stanovnici ulice s pravom pitaju što učiniti jer će im se ta ista stvar vrlo vjerojatno ponoviti i opet će im izbiti novce iz džepa. A odgovor je da sakupe quorum od 10% potpisa svih stanara ulice ili dijela ulice na temelju koje će Zagrebačke ceste i ZGP onda iscrtati parkirna mjesta i urediti naplatu parkiranja. I svi sretni, stanari jer mogu "legalno" parkirati uz relativno malu novčanu naknadu naspram troškova odvođenja paukom, a Grad i Zagrebački holding jer su povećali prihode i posuli se pepelom... :evil:

Zadnja izmjena: Izy, dana/u sri lis 20, 2010 12:59 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

PostPostano: sri lis 20, 2010 8:14 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Banda :!:

Vrh

PostPostano: sub lis 30, 2010 9:00 pm 

Vozi: bmw
Ja sam 1998. parkirao kod Katedrale u Zg i bilo je mjesta oko auta više od 10 metara sa svih strana i majstori su mi digli auto. Žalio sam se i na sudu me dočekala odvjetnica koja zastupa ZGparking kojoj sam rekao da se pozivam baš na taj članak zakona od 1,6m (čak sam kupio zakon o sigurnosti i prometu na Hr cestam i odlično se pripremio) , ona se nasmijala i rekla mi da će oni dobiti sud 100%.
U sobi (sudnici) sam sve stručno izreferirao sudkinji, ali ona je presudila u korist ZG parkinga , jer sam ja kao stanovnik grada Zagreba morao imati moralne časti i ne parkirati ispred Katedrale. ( da se razumijemo - parkirao sam na veliko ugibalište gdje su se u to vrijeme parkirali turistički autobusi ).
Žalio sam se i na tu presudu i radi daljne cirkuse i tražio i izuzeće sudkinje jer je pokazala izravnu pristranost prema tužitelju, ali drek - sve su odbili s nemogučnosti žalbe.
Pa sad ti vidi!

Vrh

PostPostano: sub lis 30, 2010 10:15 pm 
..
..

A kaj se čudiš. Pa vidiš da i Ustavni sud u ovoj presudi ponovno otvoreno kaže da je ispravno raditi protiv zakona, te da takvi nezakoniti postupci NEĆE BITI SANKCIONIRANI, već samo obustavljeni kada narodu prekipi.
To su rekli i sada i onom presudom vezanom uz Ugovorne kazne za parkiranje. Svatko tko želi nek' pročita presudu i shvatiti će što govorim.

Vrh

PostPostano: čet stu 18, 2010 9:56 pm 

Vozi: bmw
Evo ja najebao neki dan....žena parkirala (naglašavam žena) na mjestu za invalide, kaže nije vidjela da su 5 mjesta za invalide - parkirala je na 5. po redu (naravno što uopče ne opravdavam - jer je trebala gledati!) i kad se vratila s kolicima i dvoje djece u njima svi zajedno su mogli tužno mahati za Bmw-om koji je već bio na kamionu i žurno odlazio.
Ja u Crikvenici i zvoni mi mobitel - naravno histeričan glas i kad sam čuo pao mi je mrak na oći.
I tako moja gospođa gurala kolica do doma 35minuta brzog hoda, a ja sam ostao bez 1200kn - 500 pauk i 700 parkiranje na invalida.
Jebi ga - kriva je 100%.

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 9:09 am 
Veteran
Veteran

Mogao si proć i s 300 kn manje, ukupno 900kn, provjereno, malo se cijenkaš i ide, nažalost na svojoj koži, majku im lopovsku, najbrže izgubljen novac ikad :twisted:

Vrh

PostPostano: sub stu 20, 2010 4:10 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Mogao si proć i s 300 kn manje, ukupno 900kn, provjereno, malo se cijenkaš i ide, nažalost na svojoj koži, majku im lopovsku, najbrže izgubljen novac ikad :twisted:
ide i za 50 eura ak stignes trcati za kamionom :D pa ti ga spuste 5km dalje, bez svjedoka :)

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 16 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: