Sada je: čet svi 01, 2025 1:00 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 20 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet lis 29, 2010 3:42 pm 

Vozi: S80 D5 AWD Summum
evo doslo je vrijeme i da ja postavim prvo pitanje :D

jutros sam imao prvo iskustvo s Webastom (nisam ni znao da ga imam :mrgreen: ), tocnije, auto se poprilicno zadimio nakon paljenja i nakon cca 1min sve se vratilo u normalu. naravno, posto nikad nisam imao auto s tim prvo sam pomislio da se auto zapalio...na svu srecu nije, hehe

kopao sam po forumu prije postavljanja ovog pitanja pa sam tako i utvrdio da imam ugradjen Webasto (cinjenica je da mi je bilo cudno kako je tak brzo toplo u autu kad je vani 0 stupnjeva) pa me zanima da li je to dimljenje normalno, javlja se samo u nekim slucajevima ili bi trebao to svog servisera???

Vrh

PostPostano: sub lis 30, 2010 8:41 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Kad je sve potpuno ispravno ne dimi, sad ako ti to ne smeta ostavi tako ako ti smeta prvo kaj treba napraviti probati kod ovlaštenog servisa podići broj okretaja webaste a ako to ne riješi problem promijeniti diznu.

Vrh

PostPostano: ned lis 31, 2010 9:23 pm 

hvala na odgovoru :D

koliko cujem od ekipe, zna se dogoditi ako sistem dugo nije radio. ako se kojim slucajem opet ponovi, idem na servis.

Vrh

PostPostano: čet pro 16, 2010 10:28 pm 

Evo da ovdje javim da se ne otvara nova tema kad već postoji o webastu.
Danas sam promijenila kučište na webastu, S60, '07.godina.
Zanimljivo je bilo kad sam išla prema servisu, na semaforu u Savskoj stojim, a odjednom se počelo tako dimiti da su mi ljudi trubili, spuštali prozore i pitali da li trebam pomoć :mrgreen:
Čak se čulo kad stojite izvana struganje i lupkanje.
Moj savjet svima po ovom pitanju je da na vrijeme vide što im je otišlo ako počne pomalo dimiti i smrditi po nafti, nekome možda bude puno sitniji kvar ako ode vidjeti na vrijeme.
Meni je dimilo pomalo već neko vrijeme, ja sam se tješila da "nije ništa" pa se na kraju toliko dimilo i strugalo da je bilo zabavno(drugima, ne meni).

Vrh

PostPostano: čet pro 16, 2010 10:37 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
..Meni je dimilo pomalo već neko vrijeme, ja sam se tješila da "nije ništa" pa se na kraju toliko dimilo i strugalo da je bilo zabavno(drugima, ne meni).
Zanimljiv pristup rješavanju problema i kvarova na vozilu :-)

Vrh

PostPostano: čet pro 16, 2010 10:39 pm 

hm, dobro je znati :)

kolika je cijena tog zadovoljstva? i koji je majstor ako se smije znati? :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet pro 16, 2010 10:49 pm 

Vozi: v70 aut .2002g 170hp
Kako da znam dali moj auto ima webasto :think: ,relativno brzo počne da grije do 5-10min i već grije:think:

Vrh

PostPostano: čet pro 16, 2010 10:55 pm 

Ako se dobro sjecam netko od clanova je napisao da svi D5 motori serijski dolaze s webastom. A koliko vidim po snazi motora, kod tebe se radi o 2.4 benzincu, tako da vrlo vjerojatno nemas webasto. Neka me netko ispravi ako grijesim :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet pro 16, 2010 11:03 pm 

Vozi: v70 aut .2002g 170hp
I da nema webasto grijanje mu je za svaku pohvalu :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: samo šteta ne radi mi grijač u vozačkom sjedištu onda bi užitak bio potpun :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:Dali je neko reparirao taj grijač u sjedištu?neki link ili uputa! :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet pro 17, 2010 12:31 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Ako se dobro sjecam netko od clanova je napisao da svi D5 motori serijski dolaze s webastom. A koliko vidim po snazi motora, kod tebe se radi o 2.4 benzincu, tako da vrlo vjerojatno nemas webasto. Neka me netko ispravi ako grijesim :mrgreen:
ne svi, moj v70 ga nema :)

webasto ima auspuh na v70 ispod kotaca na vozacevoj strani... ako imas auspuh tam, imas webasto ;)

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: pet pro 17, 2010 8:20 am 

Citat:
Citat:
..Meni je dimilo pomalo već neko vrijeme, ja sam se tješila da "nije ništa" pa se na kraju toliko dimilo i strugalo da je bilo zabavno(drugima, ne meni).
Zanimljiv pristup rješavanju problema i kvarova na vozilu :-)
Moja greška što sam se krivo izrazila pa ispada da ne brinem o autu, što je daleko od istine.
Prvi put se kvar manifestirao u obliku vrlo malo dima prije dva tjedna.
Svi su rekli da je webasto proradio nakon dugo vremena i da ako se ne ponovi, sve je ok.
Ništa se nije dešavalo po tom pitanju na autu do prije par dana ponovno.
Isti dan je prodimio lagano par puta, i taj isti dan sam zvala servis da se naručim na dijagnostiku.
Slijedeći dan sam vozila u servis i na tom putu prema servisu je ekstra prodimio na semaforu, ali sam sretno stigla do servisa, gdje sam odmah i ostavila auto iako su rekli da dođem drugi dan...
Nadam se da sam pojasnila moj pristup rješavanja problema na vozilu... ispričavam se ako sam ostavila krivi dojam sa izrazom "neko vrijeme", ovo je bio točno redoslijed događanja...

Vrh

PostPostano: pon pro 17, 2012 3:17 pm 

Gotovo točno u dan prije 2 godine sam popravljala webasto, evo danas opet primijetila lagani dim.
No ovog puta neću čekati niti dana, sutra ujutro već imam zakazano u servisu.
Tko bi rekao da će opet prodimiti nakon samo dvije godine, a kaj ćeš, mora se popraviti.

Vrh

PostPostano: sri pro 19, 2012 8:47 pm 

Vozi: VOLVO XC90
I ja sam prije dvije godine popravljao webasto. Moj webast je dimio od prvog dana. Pomalo. A onda na semaforu ista slika kao i vama. Dim i uplaseni prolaznici koji masu da se auto zapalio.

Odem kod majstora, popravljali dva dana i javili mi da je gotovo. Popravak ne kosta nista. Webasto je sada dobar. Ne dimi i ne radi.

Nekoliko puta sma u ovlastenim servisima pokusao da objasnim da webasto ne radi ali kazu mi da dijagnostika ne prijavljuje kvar. I tako sada vec trecu godinu.

Zna li neko majstora, koji bi mogao ovo da pogleda, sa malo vise paznje?

A od prosle godine, osjecam dim u kabini. Filter klime mi se zaprlja vrlo brzo i naravno da ne objasnjavam ugodjaj pri voznji. Ne znam da li je ovo povezano ili postoji neki drugi problem

Vrh

PostPostano: čet pro 20, 2012 8:21 am 
član VKH
član VKH

Pero, da ti nije aspuh od webasta krivo usmjeren tj da ga nisi negdje savinuo. ??
Provjeri si to, dim tj isp plinovi iz webasta bi trebali sukljati prema podu ....

Vrh

PostPostano: čet pro 20, 2012 9:05 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
A od prosle godine, osjecam dim u kabini. Filter klime mi se zaprlja vrlo brzo i naravno da ne objasnjavam ugodjaj pri voznji. Ne znam da li je ovo povezano ili postoji neki drugi problem
Ima nas svakakvih na forumu, neki se bave sportom, neki umjetnošću, neki dotjeruju svoje limene ljubimce, neki možda u slobodno vrijeme ponekad inhaliraju opuštajuća opojna sredstva (čitaj lagane ili manje lagane droge, mi to kao klub ne podržavamo niti ne potičemo) ali su vrlo rijetki oni koji se fixaju ispušnim plinovima vlastitog vozila. Na duži rok to može biti štetno za zdravlje. Ja bih na tvom mjestu ipak prvo otišao do servisa, a odmah potom i na liječnički pregled. U ovoj prvoj instituciji bi ipak inzistirao na tome da s webastom nekaj nije u redu i da ga poprave/promjene (na koncu nek se oni malo voze i uživaju u "kvalitenom zraku" u vozilu) a u onoj drugoj instituciji bi zatražio da provjere dal je ova metoda opuštanja ostavila traga na zdravlju. Naglasak zabrinutosti bi stavio na dišne organe.
:-)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 20 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: