Sada je: pon lip 23, 2025 1:30 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Splash guard
PostPostano: čet lis 28, 2010 10:06 am 
.
.

Vozi: S40 2.0T
Nakon parkiranja nad visokim rubnikom, spigao mi se ovaj dio pod 1:

slika

Je li to plastično ili metalno? Ravna li se ili moram kupit novi? Ima netko ideju
koji je to part id da pogledam malo cijene (ako netko prodaje, isto mi se može javiti).

Vrh

PostPostano: čet lis 28, 2010 11:26 am 
.
.

to bi trebala biti pvc zaštita ispod motora,ako se ne varam

Vrh

PostPostano: čet lis 28, 2010 3:31 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
Citat:
to bi trebala biti pvc zaštita ispod motora,ako se ne varam
Točno,to je plastična zaštita ispod motora.
@simun: teško da je spigana, poprilično je savitljiva pa ili je pukla ili se samo otkvačila na nekim mjestima. Ako je pukla odnesi nekom majstoru za plastiku da je spoji.

Vrh

PostPostano: čet lis 28, 2010 10:33 pm 
.
.

Vozi: S40 2.0T
Da, danas sam se sagnuo da malo bolje pogledam, je, plastika je.

Ali spigala se dosta, zakačio sam njome rinzol dok sam išao u rikverc, pa se
nešto iskrivilo i sad mi strši dosta nisko, grebe kad prelazim preko ležećih.

Mogu li ju skinut sam dok ne nabavim drugu, koliko je to komplicirano?

Možda je glupo pitanje ali nisam nikad mehaničario auto pa ne znam :?

Vrh

PostPostano: čet lis 28, 2010 11:06 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Svašta se tu napisalo pa da neke stvari pojasnimo. Plastike pod tvojim autićem bi trebale biti čak tri , jedna odmah ispod štosdempfra (hrvatski, branik), te dvoje lijevo i desno od centralne sanjke s nosačma motora, jedna pod motorom a druga pod getribom. Za karoseriju i druge plastike ove potonje spojene su plastičnim tiplama (ona lijeva i desna) a ona ispod štosdempfera je učvrćena pleh šerafima za željezne kopće s navojem koje su nataknute na štosdempfer. Dakle ovu potonju nije komplicirano izvaditi dočim za one s tiplama postupak najbolje opisuje izraz "muka ježova". Bilo bi pametno prije tog postupka otići u servis i kupiti par tih kopči je u žrau brobe i pomanjkanju strpljenja znaju stradati. Možeš se voziti bez plastika ali one tu nisu bez razloga. Štite neke pokretne dijelove, kao pro su remenje, neke djelove elektike i elektonike od vode s ceste a neke od tih plastika usmjeruju struju zraka da hladi neke dijelove koji se griju (motor, getriba). Ako baš nisi udeio tu plastiku da je još jedino za baciti budi pažljiv pri skidanju jer se to da "povariti". Za vađenje onih plastičnih tipli važno je znati da se satoje iz dva dijela. Jedan ima rupu na glavi tiple a tjelo je šuplje i rascjepljeno na 4 dijela, nazovimo ih perima. Drugi dio je plastični klin koji se umeče u onaj šuplji dio i širi ona 4 pera te se tipla upire o drugu plastiku kao i....... obična tipla :-) . Kunst je u tome da je pri skidanju potrebno taj klin izvuči okretanjem lijevo desno i izvlačenjem prema van. No s obzirom da ta dva djela usko nasjedaju jedan u drugi i uz to je glava klina plosnata i tanka pa je se ne može s nečim uloviti to je problem. Postoji alat koji izgleda kao rascjepljen jako plosnati šerafenciger pa bi s tim to trebalo ići lakše. Ideja je da ga se ugura između glave kline i drugog dijela tiple pa se pokuša klin izvaditi poput čavla iz daske. Inaće se taj alatić koristi za skidanje tapecirunga u unutrašnjosti auta, kao recimo obloge vrata.
P.S. one plastike ispod getribe i motora mislim da u RIS-u dođu nekih 300-400 kn a za ovu prednju nemam poima.
Evo ti i šaljem sliku s u crveno obojanim plastikama a možeš vidjeti i tiple ali jako slabo.

slika

Vrh

PostPostano: čet lis 28, 2010 11:20 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
Citat:
Da, danas sam se sagnuo da malo bolje pogledam, je, plastika je.

Ali spigala se dosta, zakačio sam njome rinzol dok sam išao u rikverc, pa se
nešto iskrivilo i sad mi strši dosta nisko, grebe kad prelazim preko ležećih.

Mogu li ju skinut sam dok ne nabavim drugu, koliko je to komplicirano?

Možda je glupo pitanje ali nisam nikad mehaničario auto pa ne znam :?
Skidanje plastike s običnom dizalicom je problematično jer se moraš skroz podvuć pod auto (samo noge vire :) ) radi skidanja zadnjih tipli.
Ako možeš otiđi negdje na dizalicu ili grabu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: