Sada je: pon lip 23, 2025 11:14 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned svi 24, 2009 12:34 am 

NEZNAMNI JA ZASTO TI 100-KE VISE TROSI! MENI SADA U OVO VRIJEME TROSI OKO 13 PA TI VIDI! MALOMI IZGLEDA HOCE DEP RASTERETIT! MENI SVE STIMA OD SONDE, EKO TESTA PA NA DALJE I STVARNO NEZNAM STO DALJE! KOGA GOD PITAM SVI TVRDE DA PO PARAMETRIMA POTROSNJE TO BI BILO TO! DO SAD SAM BIO KOD SVIH FRENDOVA KOJI IMAJU TESTER! SVI TESTERI KAZU NEMA GRESKE! STO SETICE OTVORENE CESTE I MOJ TROSI KAO I TVOJ OKO 7-8 LITARA! NAKRCAN POSTENO JUCER NA AUTOPUTU 170KM/H OKO 10.7 LITRA! TO JE OK!" ALI MINIJE JASNO ZASTO U GRADU PIJE! DA PIJE KAO TVOJ BILO BI SUPER!!!

Vrh

PostPostano: ned svi 24, 2009 2:39 am 

Zaboravio sam napisati da ne koristim klimu, malo mi trokira kad je upalim pa je izbjegavam koristiti. Vjerojatno bi i potrosnja bila bar 1l/100km po gradu veca. I ne vozim bas brzo po gradu, Zadar je manji grad od Rijeke i Zagreba i mi nemamo bas puno guzvi.. Mozda je 13 litara realna potrosnja za malo zivljeg vozaca po Zg ili Ri, i jos ako A/C radi non stop.. Pozdrav..

Vrh

PostPostano: sub svi 30, 2009 7:57 pm 
..
..

Vozi: S40 D3
Tata vozi moj bivši v40 s istom mašinom i mislim da mu po gradu pije najmanje 12L

Vrh

PostPostano: sub svi 30, 2009 10:45 pm 
..
..

Vozi: s60 2.4D
ne znam šta da kažem, osim mog iskustva sa mojim bivšim s40 sa istim motorom
Vozio sam uglavnom na plin pa me skoro četiri godine baš i nije previše zanimalo koliko benzina troši. Dakle, plina je kurio oko 11.5-12 litara u nekoj kombiniranoj vožnji pošto ne živim baš u gradu ( koliko se Bjelovar može nazvati gradom, hehe). Uglavnom nekih 11 km do grada i onda kilavljenje po gradu i tako nekoliko puta na dan.
Kad je došlo ono vrijeme da je distribucija plina malo štekala pa se na benzinskoj moglo naletit na komad A4 papira na kojem je pumpaš crnim markeropm napisao "nema plina" počeo sam kurit malo više na benzin i ne znam kako bih se morao vozit da ga nagovorim da srkne 12 litara benzina, valjda stalno na rubu incidenta, al jbg, nisam takav vozač :naughty: pa je potrošnja bila negdje oko 9-9,5 litara.
e sad, voziti po Bjelovaru ili po Zagrebu sigurno da nije isto

Vrh

PostPostano: ned svi 31, 2009 1:17 pm 

Naravno da bjelovar i rijeka nisu isti! mi smo stalno na nekakvoj uzbrdici! najbolje da postavimo nekakvu zicaru da nas vuce u brdo!!!!! Sto se potrosnje van grada tice to je super 7 do 8.5! Zadar je pak cijeli ravan! Ja ga ipak volim malo pritisnut! Nemoze on potrosit vise nego ja natocit!!!!! Ha ha ha! Mozes mislit! Inace je auto super i nije uvoz jer je kupljen novi ovdje kod nas!!!!! Ja se razmisljam da bi uzeo s60 d5 ali bih si i ovog ostavio jer ima samo 170000km i ne trazi nikakve popravke! Da ga dam nekome za neke male novce bas i nema smisla zar ne!!!

Vrh

PostPostano: ned stu 08, 2009 5:12 pm 

Vozim S40 1.8i 90kw 2000g potrošnja je između 9 i 12l. Malo sam se raspitivao jer je to puno za ovaj motor al ko god ga ima rekao mi je isto. Kroz priču s rajom primjetio sam da niko nije zadovoljan s ovim motorima i da bi voljeli da su izabrali T4 (jači je a skoro isto troši kao i 1.8)

Vrh

PostPostano: pon stu 09, 2009 9:45 pm 

Ma nije motor los!!! Malo ga muce kratke relacije po gradu ali inace je sve ok!!! Pogotovo ga muce uzbrdice u Rijeci(5-10 km).Inace sam zadovoljan s njim! Da ima par konja vise bilo bi super jer se malo boji brda kada mu je klima ukopcana!!! A i to se rijesi sa malo vise okretaja i onda se taj strah kompenzira!! Ha ha ha..

Vrh

PostPostano: pon ožu 22, 2010 10:37 pm 

Vozi: Volvo S40 2.0 SE '97
    Ja imam 2.0 SE 97g i meni na otvorenom trosi 7.5-8 a po gradu ume da potrosi i 14-15l
    razlika izmedju otvorenog puta i grada mi je bila zapanjujuce velika (ocekivao sam 10-12l po gradu) i zanimaju me vasa iskustva-da li mislite da stanje kvacila moze znacajno doprineti povecanoj potrosnji u gradu?

Vrh

PostPostano: sri ožu 24, 2010 1:49 pm 

Vozi: 2001 S60 2.4i 125kW
    meni moj 2.0 troši 11-12L po gradu bez upaljene klime.

Vrh

PostPostano: sri ožu 24, 2010 4:42 pm 
    Veteran
    Veteran

Vozi: Nissan 350z
    Problem je to što je jednostavno nerealno i jako nezahvalno uspoređivati gradsku vožnju po Zagrebu i npr. Bjelovaru. U Zagrebu se na relaciji od 10-ak km 80% vremena stoji, 10% vremena ubrzava i koči, te 10% vremena vozi u kontinuitetu (karikiram, ali shvaćate što želim reći), dok su ti omjeri u manjim gradovima puno povoljniji u korist vremena u kojem se doista vozite. Samim time prosječna potrošnja će drastično rasti (Zg), odnosno padati (Bj).

Drugo, prilikom paljenja hladnog motora i rad prvih 10-ak sekundi potrebno je ubrizgati i do 400% više goriva nego u normalnim uvjetima, pa ako radite puno kratkih relacija (znači motor rijetko postigne radnu temperaturu i učestalo palite hladan motor), prosječna potrošnja u takvim uvjetima vrtoglavo raste. Također, prilikom ubrzavanja automobila potrebno je ubrizgavati više goriva nego prilikom kontinuirane vožnje. Na to sve dodajte da za rad na leru pri zadanom omjeru zraka i benzina (14.7:1) trebate više benzina za 2.0l motor nego za npr. 1.1l (a motori na leru u Zg gradskim gužvama rade većinu vremena), i kad se podvuče crta, potrošnje su takve kakve jesu. Nemojte biti u zabludi, niti proizvođači motora drugih automobilskih marki nisu ništa više imuni na visoke potrošnje u takvim uvjetima, to je jednostavno tako kod svih "neefikasnih" i "primitivnih" Otto motora koji rade na principu spaljivanja gorive smjese.

Vrh

PostPostano: čet ožu 25, 2010 6:43 pm 
    Veteran
    Veteran

Vozi: V-iše ništa40
    Zato kad mene netko pita kolko troši prvo kažem "kolko mu naspeš" a onda velim od 7 do 15, koliko je imao oscilacije kod mene.
    Evo Astra npr., imam trenutno gradilište u Čakovcu i svaki dan radim preko 200km i stalno gledam potrošnju. Ako idem starom cestom troši 6 l, a ako idem auto-cestom troši preko 12. Prosjek po BC-u zadnjih 20-tak tkm (kad sam ga zadnji put poništio) je 10.

Vrh

PostPostano: pon ruj 27, 2010 3:17 pm 

imao sam isti problem. U servisu u Sloveniji su mi otkrili da je u igri senzor temperature - 27,00 eura i potrošnja je u gradu 10,5 litara/100 km. vozim isti auto kao ti. Rješeno prije 2 godine i nema problema.

Vrh

PostPostano: uto ruj 28, 2010 10:43 am 
    Veteran
    Veteran

Vozi: tečetri
    Citat:
    imao sam isti problem. U servisu u Sloveniji su mi otkrili da je u igri senzor temperature - 27,00 eura i potrošnja je u gradu 10,5 litara/100 km. vozim isti auto kao ti. Rješeno prije 2 godine i nema problema.
    mozda postavljam glupo pitanje.

Senzor temperature cega? :?: :?: :?:

Vrh

PostPostano: pet pro 03, 2010 12:00 am 

Vozi: Volvo V40 1.6
    vozim v40, 1.6, trenutna potrosnja (vozim se trenutno najvise po gradu) je oko 8.3 l

Vrh

PostPostano: uto vel 22, 2011 4:51 pm 

Vozi: volvo
    Moj volvo 2.0; 103 kw zimi po gradu troši oko 15 litara, a imao sam i onoga 1.8; 85kw on je trošio možda litar manje. To je surova realnost.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
    Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
    Ne možeš odgovarati na postove.
    Ne možeš uređivati svoje postove.
    Ne možeš izbrisati svoje postove.
    Ne možeš postati privitke.

Traži:
    Forum(o)Bir: