Sada je: ned lip 22, 2025 11:42 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 23 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri ruj 01, 2010 7:36 am 

Kako i sam naslov kaže...sinoć kad sam kretao doma iz kafića normalno krenem prva,druga i kad sam htio treću auto je jednostavno stao tj. ostao upaljen ali kao da je u leru i ni jednu brzinu neće da uhvati više!! :twisted:
Mijenjao sam cilindar kvačila nedavno tako da nije on (cilindar radi kad se stisne kvačilo), a lamela isto nije jer nije uopće klizala ni niš!! Frend mi kaže da je moguće da je potisni otišao pa vas molim za informacije ako je netko imao sličan problem,da mi kaže koja je cijena, kako, šta mijenjat cijelii komplet (lamela, korpa, potisni) ili ne???
Hvala

Vrh

PostPostano: sri ruj 01, 2010 8:12 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Čekaj malo, nisam shvatio da li ti ručica mjenjača normalno radi ali kad pustiš kuplung i daš gas auto jednostavno stoji na mjestu ili ne možeš ručicom mjenjača ubaciti ni u jednu brzinu :?:

Vrh

PostPostano: sri ruj 01, 2010 10:31 am 

Vozi: volvo a nije turbo
evo da i ja napišem koju reč, upravo sada krećem u kupovinu seta kvačila ( korpa, lamela i druk lager) Poručio sam u volvo prodavnici, košta 190 eura, neznam koji je proizvođač, javiću.

takođe moram menjati i desnu poluosovinu, cena 150 eura

meni se dešava kad šaltam brzine da papučica od kvačila podrhtava i prilikom šaltanja takođe se čuje druk lager kako zviždi. U toku vožnje se nečuje ništa.

Vrh

PostPostano: sri ruj 01, 2010 12:12 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Citat:
evo da i ja napišem koju reč, upravo sada krećem u kupovinu seta kvačila ( korpa, lamela i druk lager) Poručio sam u volvo prodavnici, košta 190 eura, neznam koji je proizvođač, javiću.

meni se dešava kad šaltam brzine da papučica od kvačila podrhtava i prilikom šaltanja takođe se čuje druk lager kako zviždi. U toku vožnje se nečuje ništa.
Papucica cesto podrhtava kod kretanja kada je(su) puknut(i) nosac(i) motora...nadam se da si to pogledao pije kupovine seta kvacila.

Vrh

PostPostano: sri ruj 01, 2010 4:17 pm 

Citat:
Čekaj malo, nisam shvatio da li ti ručica mjenjača normalno radi ali kad pustiš kuplung i daš gas auto jednostavno stoji na mjestu ili ne možeš ručicom mjenjača ubaciti ni u jednu brzinu :?:

Šaltam bez problema...ručica normalno upada u brzinu ali kad pustim kuplung ne hvata ništa...kao da je u leru! Kaže mi majstor da je lamela otišla tj da ne dodiruje i ne spaja uopće, da će pogledat cijenu od ''Valea'' jer kaže da postoje neka sranja koja su jeftinija možda 100 kn a fuš teški i da to ne stavljam! U jednoj trgovini su mi rekli za cijeli set 1600 kn ali nisam zapamtio proizvođača :wink:

Vrh

PostPostano: sri ruj 01, 2010 4:19 pm 

Citat:

Ovih 190 E za set kvačila se ne čini puno ako je u volvo prodavaonici tolika?! Onda ovih 1600 je malo previše,pogotovo ako je neka lijeva marka! :wink:

Vrh

PostPostano: sri ruj 01, 2010 4:21 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Renolov mjenjač zar ne :wink: Otišao ptisni ležaj raspao se.No nemogu oako ocijeniti na daljinu.U intercarsu je cijena 1600kn minus popust za članove :wink:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: sri ruj 01, 2010 7:14 pm 

Citat:
Renolov mjenjač zar ne :wink: Otišao ptisni ležaj raspao se.No nemogu oako ocijeniti na daljinu.U intercarsu je cijena 1600kn minus popust za članove :wink:
A nebi znao čiji je mjenjač ali vjerojatno je! Kažu da on zviždi prije nego će krepat, a meni je nešto zviždalo prilikom dodavanja gasa i sa povećanjem okretaja i zvuk je bio intenzivniji! Je to to?? :wink:

Vrh

PostPostano: sri ruj 01, 2010 7:19 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Vrlo vjerojatno je :wink: Ali ponavljam nisam baš toliko vidovit :D

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: sri ruj 01, 2010 8:25 pm 

Vozi: volvo a nije turbo
evo da se javim, set kvačila je saksov ( nepišem originalan naziv da se ne profulam :lol: ) a u ovlašćenim volvo servisima je cena haos, oko 450 do 550 evrića, plus ruke oko 140 eura,

ova prodavnica je za volvo delove, imaju sve, u oči mi zapala cena za far prednji ( levi ili desni nebitno ) 140 eura, sa duplim sočivima,

filter zraka 9 eura

do sada mi nikada nije podrhtavala papučica kvačila pa brijem da su mi nosači motora ok, u svakom slučaju sutra sledi pregled dotičnih takođe.
e da, auto je 97 god, 1.8 85 kw

Vrh

PostPostano: sri ruj 01, 2010 9:03 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Citat:
Citat:
A nebi znao čiji je mjenjač ali vjerojatno je! Kažu da on zviždi prije nego će krepat, a meni je nešto zviždalo prilikom dodavanja gasa i sa povećanjem okretaja i zvuk je bio intenzivniji! Je to to?? :wink:

A možda mu je izrasla neka turbinica, pa fućka :D

Vrh

PostPostano: čet ruj 02, 2010 7:36 am 

Citat:
A možda mu je izrasla neka turbinica, pa fućka :D
Hehehe da je barem...pa bi skupa fućkali...ja od veselja naravno :whistle: 8)

Vrh

PostPostano: čet ruj 02, 2010 8:23 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
="Mikele"Šaltam bez problema...ručica normalno upada u brzinu ali kad pustim kuplung ne hvata ništa...kao da je u leru! Kaže mi majstor da je lamela otišla tj da ne dodiruje i ne spaja uopće, da će pogledat cijenu od ''Valea'' jer kaže da postoje neka sranja koja su jeftinija možda 100 kn a fuš teški i da to ne stavljam! U jednoj trgovini su mi rekli za cijeli set 1600 kn ali nisam zapamtio proizvođača :wink:
Onda je vrlo vjerojatno to to. Lijepo zamjeni cijeli set (kuplung lamelu, potisnu ploču i lager) i trebalo bi onda sve biti u redu. Kupuj kvalitetno, Valeo je O.K., Sachs također, Luk. No kako imaš renaultovu getribu iznenađenja su uvijek moguća. Držimo fige da nije ništa drugo jer ovo se ionako smatra potrošnom robom.

Vrh

PostPostano: čet ruj 02, 2010 4:08 pm 

Citat:
Onda je vrlo vjerojatno to to. Lijepo zamjeni cijeli set (kuplung lamelu, potisnu ploču i lager) i trebalo bi onda sve biti u redu. Kupuj kvalitetno, Valeo je O.K., Sachs također, Luk. No kako imaš renaultovu getribu iznenađenja su uvijek moguća. Držimo fige da nije ništa drugo jer ovo se ionako smatra potrošnom robom.
Evo danas mi je javio mehaničar da je set od Valea 1550 kn + ruke,izmjena ulja bla bla nekih 700 kn u koliko,šta ti kažeš, nije ništa drugo otišlo!! Srećom da se ne mijenja često jer je bome lijepa cifra kad te opali po džepu :o

Vrh

PostPostano: čet ruj 09, 2010 4:49 pm 

Evo samo da javim kako je prošlo za buduće ''sretnike'' 8)
Da stvar bude bolja...na kraju nije kuplung otišao (ali kaže majstor da je bio na kraju a i pokazao mi ga je, te da je bilo pitanje dana kad će krepat), nego mi se razletio tj. iskrivio i otpao osigurač diferencijala...sad pošto sam ja laik malo za te stvari meni to ne znači puno ali mi je rekao da imam sreće jer da je sve u diferencijalu moglo podrobit kad je isti ispao! Srećom imao je jedan u radioni pa je zamijenio jer kaže da se to ne može samo tako nabavit! Inače stavio sam set kuplunga (lamela,potisni ležaj i korpa) od ''Valea'' koji dođe nekih 1550 kn, taj osigurač, novo ulje u mjenjaču te 2,5 l ulja u motor i izašlo me sa rukama majstora 2700 kn :doh: prava sitnica :o
Ali mogu reć da se auto preporodio... :dance: :whistle:

Btw. Hvala svima na pomoći :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 23 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: