Citat:
Citat:
Službeni, 2.5T 147kW. Iako je auto generalno odličan, mislim da bih ja ipak drugačije potrošio 280 000 kn

.
Kudim: motor: vuče lijepo ali kratko, nakon 4000 okretaja banana, na hladno previsok ler i buči k'o dizlo
Obzirom da se tema digla s počinka a tad mi je promakla budem se osvrnuo na ovo gore:
Na hladno jest visok ler, ali vrlo brzo padne na normalu, tako da nije neš strašno.

I ne buči, upali nekakvo dizlo ujutro. :p
Ne vuče kratko niti iznad 4000 okretaja ne umire ali niti ne daje dodatni potisak (kao što si se navikao na svom nabrijancu) nego nastavlja linearno. A to linearno kaže da je jednostavnije prešaltati višu brzinu i imati istu stvar ali uz manje buke. Ono što mogu dodati je da nakon TH tretmana raspon od tih 4000 okretaja pa na više dobio bolji smisao. Meni dovoljan.

Vjerojatno postoji razlog zbog kojeg su digli ler na hladno tako visoko (pritisak ulja potreban za podmazivanje najudaljenijih točaka sa kojih se prilikom stajanja iscjedi ulje u karter - pretpostavka), a to što malo zaronda također nije bitno jer kratko traje (vjerojatno je baš to povezano sa ovom prvom pretpostavkom, pa se stvar smiri kada ulje počne podmazivati kako treba).
Međutim, što se tiče toga kako i koliko motor vuče, tu sa moje strane nema oprosta

. Iznad 4k je za mene mrtav i točka. Sve preko toga je nabiranje brzine kao kod nekog lijenog atmosferca, pa si u pravu, bolje je prešaltati i spusitti okretaje, jer je ta igračka od turba puno efikasnija na nižim okretajima. Uzmi u obzir i da je ovaj agregat u 80-ki, koja je, vjerujem, i teža od 60-ke.