Sada je: uto lip 24, 2025 9:53 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto svi 04, 2010 11:24 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo FH16
kako je ipak ošlo onoga čega sam se najviše bojao, bosch pumpa, gubi pritisak kad auto duže stoji pa jako teško pali, mada nekad normalno upali, to bi išao sređivat prvom prilikom
ali da nebi samo to ošlo, izgleda da je i turbina dala svoje, tj na crijevu kod intercoolera je počela bacat ulje, i reko mi jedan prijatelj mehaničar da je stvar u turbini, mada nisam otišao kod svog majstora još, ali tako mi je i rekao prijatelj kojem je riknila turbina, tako da znam sad šta me čeka, pa me zanima koliko otprilike koštaju popravci i jednog i drugog, i da li u slavoniji postoji koji dobar boschista i neki servis ili šta već koji reparira turbine?

hvala

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: pon svi 10, 2010 7:43 am 
Veteran
Veteran

jel moguće da nitko sa foruma nije reparirao bosch pumpu i turbinu? :D

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: pon svi 10, 2010 9:39 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
to što ti ne drži pritisak i moraš dulje verglati ponekad nije boš-pumpa nego samo nepovratni ventil na njoj. Za turbinu prvo pogledaj da li ti je ona cevka koja vraća ulje iz turbine u karter otčepljena, da ne bi reparirao bezveze, to ako se začepi dešava se slična stvar.

Vrh

PostPostano: pon svi 10, 2010 11:40 am 

ja sam moral pumpu reparirat ali ne bosch. Ista stvar su mi se događala kao i tebi. Uskoro bude ti samo na cesti stal. Barem je tak meni.

Vrh

PostPostano: uto svi 11, 2010 12:16 am 
Veteran
Veteran

@ruka hmmm, stavljao sam nepovratni ventil kod filtera od goriva, a jel baš ima neki drugi na bosch pumpi? se to može u nekim autodijelovima nabavit ili? ovo za turbo ću prepustit majstoru jedan dan

@richi a koji su simptomi prije nego što stane? ili samo odjednom ode?

Vrh

PostPostano: uto svi 11, 2010 1:41 am 

Nemam baš onak nekih simptoma. Jedno vrijeme sam ga teže palil. I onda jedan put nakon nekih 3, 4 kilometara je jednostavno stal. Automehaničar po mene i auto i onda je bil tam jedno vrijeme. Ako se ne varam u Zaprešiću je bila pumpa reparirana. Nova je skupa ko suho zlato. Čini mi se da je to taj lucas sistem, jer ja imam 1.9 TD (90ks) od PSA grupacije motor. Ako se ne varam to je iz Renaulta motor.

Vrh

PostPostano: uto svi 11, 2010 11:47 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Na samoj pumpi bi trebao biti taj ventil. Zaleti se do zagreba, balog na markuševcu je najbolja opcija da ti to pregleda i jeftino popravi. Svi drugi su manjeviše muljatori. Eventualno deriš na samoborskoj nije loš.

Vrh

PostPostano: uto svi 11, 2010 8:02 pm 
Veteran
Veteran

@richi

heh, ja svog teže palim skoro godinu dana, al normalno ide, samo što teže pali... a neznam sad, ti kažeš da imaš lucas sistem, moj je generaciju noviji motor, 95 ks tdi, mada po rječima majstora kažu da imam bosch pumpu, isto renolov motor
koliko te izašla reparacija?

@ruka

am nije mi samo tak doć do zegea, 3h jahanja do tamo pa onda još po gradu i neznam šta, al ovaj moj majstor je stvarno ok, pa sam se dog s njim u četvrtak da pogleda šta je s turbinom i pumpom.

Vrh

PostPostano: uto svi 11, 2010 9:52 pm 

da, da. različite su ti pumpe. čuj ako se ne varam, znači stari je moj plačal ali je rekel da je platil papreno, ono par tisuća kuna. e bilo je toga već 4,5 mjeseci. pogledaj si po netu cijene pumpa, možda ima jeftinijih. znači auto ti radi, budeš vidjel kaj ti bude ovaj rekel. meni je moj samo riknul nakon jednog vremena a kak ga i stari i ja skupa vozimo nismo baš mogli birati oko toga kaj i kad. što brže i ako je moguće stvarno kvalitetno to bolje. evo već je neznam koliko tisuća kilometara prošlo i pumpa radi. samo kaj mi se čini da je boschova pumpa jeftinija.

Vrh

PostPostano: uto svi 11, 2010 10:35 pm 
Veteran
Veteran

ja sam se pripremio cifru od nekih 2500-3000 kn, a možda i više, provjerit ću sutra kod jednog majstora koji nam je radio na bageru pumpu, on je bio najpovoljniji a sa strojem je sve oke već dosta dugo.

Vrh

PostPostano: uto svi 11, 2010 11:56 pm 

da, nas je koštalo cca. 4000, 4500. SKUPI sport.

Vrh

PostPostano: sri svi 12, 2010 9:17 am 
Veteran
Veteran

joj kak će mi bit krasno ak je stvarno ona riknila i još turbina, uf

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: