Sada je: uto lip 24, 2025 10:06 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 57 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet tra 30, 2010 7:19 pm 

Citat:
preporuka za diskove ako ne divljaš,brembo max i ferodo pločice,one su mekane,i brže se troše,ali normalna cijena ili ebc ti koštaju i red staf pločice....
na našem tržištu treba izbjegavati brembo.. :wink: kočnice su živa čokolada (pošto je za nas).. treba ih izvana uzimati.. još davnih dana je bilo rasprava oko toga na forumima da mi dobivamo jako loše kočnice od "bremba"...

frend je stavil AP (brembo baby) i njemu su fakat odlične, a on je težak na gasu, a bogami i kočnicama.. al opet sama težina vozila i njegova snaga utječu baš na sve.. treba sve uzimat u obzir..

moja preporuka je svakak EBC prek e-baya uzeti..

za extreme USR diskove + redstuff = yebe majku

od ostalih mogu reči da je kombinacija zimmermann + ebc jako dobra kombinacija (zimmermann je OEM za mercedes)

red stuff je dobar al sama razrada traje predugo.. treba uzimati yellow stuff ako si klasičan vozač bez extremnih ganjanja..

za OMP sam čul da isto valjaju samo neznam dal imaju za volvo..

ja sam spalil brembo max + lockhead pločice za sezonu.. vozil sam se turistički i povremeno po zavojima ganjačina ali ja sam više kočil motorom nego s kočnicom.. samo sam ju dirkal bez nagaz do amena stila..

auto je imal oko 125ks i 1300kg.. coupe..

moje misli oko kočnica..

Vrh

PostPostano: uto svi 04, 2010 9:44 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Evo, da ne otvaram novu temu, danas sam u Molydonu zamijenio disk pločice. TRW - 420,00kn
Prošle su mi bile Ferodo i bio sam zadovoljan, a kažu da su TRW malo bolje. VIdjet ćemo. Moram mijenjati i zadnje, samo danas nisam imao love. One su 315 kn.
Tamo mi je majstor rekao da će me uskoro čekati i zamjena diskova, vjerovatno poslije ovih pločica. Ja ih nisam nikad mijenjao a napravio sam sa autom cca 50tkm. Ako financije budu tada zadovoljavajuće, vjerovatno bih se odlučio na one što je Tomo spominjao, lagano sportskije jer mije tako strašna razlika u cijeni, a autiću nebi škodile bolje kočnice.
Negdje se pričalo i o tome koliko minimalno smije biti debljina diska, ali sad ne znam koliko je to. Možda bih ga malo potokario jer mi frend u susjedstvu ima tokarski stroj.

Vrh

PostPostano: uto svi 04, 2010 10:03 pm 

minimum koliko bi disk trebal biti "debeli" su ove:
ventilirani = 21.5mm
obični = 8,4mm

Vrh

PostPostano: uto svi 04, 2010 10:26 pm 

Ja sad na autu imam TRW ,platio ih isto 420 kn i katastrofalne su,tvrde jako ,cvile strašno. Moram ih hitno promjeniti iako su prešle desetak tisuća.

Vrh

PostPostano: uto svi 04, 2010 10:33 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
Citat:
Citat:
preporuka za diskove ako ne divljaš,brembo max i ferodo pločice,one su mekane,i brže se troše,ali normalna cijena ili ebc ti koštaju i red staf pločice....
na našem tržištu treba izbjegavati brembo.. :wink: kočnice su živa čokolada (pošto je za nas).. treba ih izvana uzimati.. još davnih dana je bilo rasprava oko toga na forumima da mi dobivamo jako loše kočnice od "bremba"...

frend je stavil AP (brembo baby) i njemu su fakat odlične, a on je težak na gasu, a bogami i kočnicama.. al opet sama težina vozila i njegova snaga utječu baš na sve.. treba sve uzimat u obzir..

moja preporuka je svakak EBC prek e-baya uzeti..

za extreme USR diskove + redstuff = yebe majku

od ostalih mogu reči da je kombinacija zimmermann + ebc jako dobra kombinacija (zimmermann je OEM za mercedes)

red stuff je dobar al sama razrada traje predugo.. treba uzimati yellow stuff ako si klasičan vozač bez extremnih ganjanja..

za OMP sam čul da isto valjaju samo neznam dal imaju za volvo..

ja sam spalil brembo max + lockhead pločice za sezonu.. vozil sam se turistički i povremeno po zavojima ganjačina ali ja sam više kočil motorom nego s kočnicom.. samo sam ju dirkal bez nagaz do amena stila..

auto je imal oko 125ks i 1300kg.. coupe..

moje misli oko kočnica..

Kupio sam ove "problematične" Brembo diskove i samo ih mogu preporučiti, odlični diskovi za solidnu cijenu. Do sad sam prešao oko 100tkm s njima i još uvijek dobro koče, ništa ne tresu i još se mislim s njima voziti a ne vozim se baš sporo i poprilično iskorištavam kočnice.
Također ih je i punac stavio na citroen xm automatik i drže već dvije godine i 50tkm,ima ih i frend na vectri 2.5 v6, vozi se kao lud i zadovoljan s diskovima...

Što se tiče tih rasprava na forumima ljudi pišu gluposti, netko je naletio na lošu pošiljku i automatski ispadne da sve što nama pošalju je škart. Ako malo bolje pogledaš po forumima oni koji pišu da brembo ne valja uglavnom ga nisu ni imali na autu nego su to negdje čuli.

Vrh

PostPostano: sri svi 05, 2010 7:34 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Citat:
Ja sad na autu imam TRW ,platio ih isto 420 kn i katastrofalne su,tvrde jako ,cvile strašno. Moram ih hitno promjeniti iako su prešle desetak tisuća.
Neeeeemoj me j...t!? :o Sad je gotovo, pločice su na autu i tako će i biti dok ne dotraju. :doh:

Vrh

PostPostano: sri svi 05, 2010 8:18 am 
Veteran
Veteran

Vozi: tečetri
Citat:
Citat:
Neeeeemoj me j...t!? :o Sad je gotovo, pločice su na autu i tako će i biti dok ne dotraju. :doh:
Imam ih i ja i bome su 1. liga!!!!! doduse tek sam napravio 2k km ali nevidim zasto i dalje nebi bile!
bice si ti njih prika pripeka koji put,a??? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: sri svi 05, 2010 10:35 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Ja ih isto imam u paru sa diskovima već jedno 15-20k km i super su. Niš ne cvili i super koče. Možda se ne radi o orginalu TRW-a :?:

Vrh

PostPostano: sri svi 05, 2010 10:36 am 

Citat:
Što se tiče tih rasprava na forumima ljudi pišu gluposti, netko je naletio na lošu pošiljku i automatski ispadne da sve što nama pošalju je škart. Ako malo bolje pogledaš po forumima oni koji pišu da brembo ne valja uglavnom ga nisu ni imali na autu nego su to negdje čuli.
drago mi je da si imal dobro iskustvo.. barem ti..

ja sam ih imal na autu i spalil sam ih (na autoputu skoro razguzil frenda kad nisam mogo stat), cura ih je imala na corsi gsi i spalila ih, još barem 5 frendova ih je imalo i palilo ih, a svi su kupljeni u različito razdoblje.. svi s teškim nogama.. a svi smo išli kupit (joj brembo je brembo pa to moram imati ipak valja) e tu sam skikso ilitiga kak bi međimurci rekli "vritnul sam v kmicu".. ja ne kažem da su govno ali ja ih osobno nebi stavio ni kraj auta.. ovo su sve razgovori tj iskustva koja sam imal osobno ili netko meni blizak, a ne direkt preko foruma.. ja više volim osobno vidjet (i usput pošarafit) pa tek onda povjerovati.. :wink: to stoji da je mogučnost da je loša pošiljka ili čak neki od dobavljača da prodaje "brembo" koji nije brembo.. tko če ga znat..
100 ljudi, 100 čudi, 100 baba, 200 cica

svak ima svoje.. ovo je moj dio kolača (razmišljanja)..

BTW: pitaj punca dal treba još kojeg xm-a? imam 3 komada 3.0 V6 automatic.. ono za djelove i to..

Vrh

PostPostano: sri svi 05, 2010 4:40 pm 
Veteran
Veteran

Jel imaš možda novi model xm-a?

Vrh

PostPostano: sri svi 05, 2010 6:23 pm 

novi po čemu? motoru ili?
znam da je max oprema i 3.0 V6 a ostalo bas nisam gledal da budem iskren.. i da 1 ima hr papire druga 2 ne.. mogu ti pogledati pa javiti i čak šibnuti slike..
malo OT al nema veze..

Vrh

PostPostano: sri svi 05, 2010 7:45 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
novi po čemu? motoru ili?
znam da je max oprema i 3.0 V6 a ostalo bas nisam gledal da budem iskren.. i da 1 ima hr papire druga 2 ne.. mogu ti pogledati pa javiti i čak šibnuti slike..
malo OT al nema veze..

Novi model ima napredniji ovjes (hidractive 2), drugačiju unutrašnjost (malo zaobljeniju armaturu, normalan volan..) i neke razlike izvana (maska,svijetla).
Najlakše ga je prepoznati po natpisu xm, kod starog modela je taj natpis napravljen velikim slovima (XM) a kod novog malim slovima (xm).

Da ne bude OT moram spomenuti da brembo diskovi odlično rade na xm-u unatoč velikoj težini i automatskoj getribi. :) :wink:

Vrh

PostPostano: uto lip 08, 2010 10:05 am 
.
.

Citat:
Da se malo vratimo na temu. Dakle, i ja sam imao problema s kočnicama. Dva puta mijenjao diskove koji su nakon 1000 km počeli trest. Na 130 kad bi stisnuo kočnicu volan bi mi htio iskočit iz ruke. I sada novi moment: nakon šlepanja kad sam masakrirao kočnicu na suho, nema trešnje na volanu niti jednog milimetra :think: Jel ima neko ideju koji je razlog tome?
Citat:
I opet nova situacija. Mijenjao neki dan gume, kupio nove ljetne. I krenem vozit i papučica mi od kočnice počne tresti.... :o Izludit ću više s tim...

:angry-steamingears: Promijenio diskove i pločice, očistio i ošmirglao i glavčinu i felge, mjerio glavčinu mikrometrom - nema odstupanja! Nakon 2000 km opet počinje trest! Nek ide više u 3 p.... materine!!! :angry-steamingears:

Jel možda ima netko ideju što bi moglo biti?

Vrh

PostPostano: uto lip 08, 2010 1:05 pm 
.
.

Vozi: najbolji auto - službeni auto
prije 2 tjedna u auto Tacchi Vž pobrušeni diskovi bez skidanja s auta, par tisuća km kasnije auto ne trese. Do sada mi je protresao već nakon nekoliko stotina km. Cijena 300 kunića.

If life seems jolly rotten, There's something you've forgotten, And that's to laugh and smile and dance and sing. When you're feeling in the dumps, Don't be silly chumps, Just purse your lips and whistle - that's the thing

Vrh

PostPostano: sri lip 09, 2010 10:55 am 
.
.

Citat:
prije 2 tjedna u auto Tacchi Vž pobrušeni diskovi bez skidanja s auta, par tisuća km kasnije auto ne trese. Do sada mi je protresao već nakon nekoliko stotina km. Cijena 300 kunića.
Oprosti, nisam baš neki znalac što se tiče mehaničarskih radova. Ali kaj to znači pobrusiti diskove? :icon-redface: Tnx..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 57 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: