Sada je: ned lip 22, 2025 4:47 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 4 posta ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet vel 25, 2010 12:00 am 

Simptomi su sljedeći: auto u leru radi na 1200 okretaja,onda par dana 800 ,a nekad i spusti na 200-300 pa se gasi. Pretpostavljam da je u pitanju motorić ler gasa pa me zanima da li se neko susreo sa ovakvim problemom ? Da li se isplati pokušati skinuti i očistiti navedeni ili moram novi staviti. Da li se isplati staviti zamjenski ili ići na original? I da ne otvaram novu temu,stavio bih bosch metlice brisača ,one skuplje sa spojlerom pa me zanima ima li neko iskustva sa takvima i jesu li kvalitetne?

Vrh

PostPostano: čet vel 25, 2010 7:37 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Što se tiče metlica, jednom sam kupio one skupe Valeo, fleksibilne i koštale u me 300-tinjak kunića i rekao sam više nikad. Isto se zgule kao i one jeftine za 30 kn, pa je po meni, bolje staviti češće one jeftinije nego pljunut lovu i nadati se da će trajati 3 godine.
Sad na Astri moram mijenjati (isto su fleksibilne), ali nisam uspio naći zamjenske, a oriđiđi koštaju oko 500 kn, mamicu im. :evil:

Vrh

PostPostano: čet vel 25, 2010 9:55 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Ja još nisam čuo za slučaj da je krepao motorić ler gasa na T4 (što naravno ne mora značiti da tebi i nije), pa prije nego ga potpuno prekrižiš:
1. provjeri sva vakuum crijeva, tanja i deblja da nije koje od njih potrgano, otpojeno ili probušeno
2. očisti MAF senzor
3. očisti klipić motorića ler gasa

Vrh

PostPostano: pet vel 26, 2010 6:22 pm 

Jutros obavio dijagnostiku.Potenciometar gasa nije vraćao na 0 nego na 0.4 te je očišćen kao i motorić ler gasa.Poslije toga radi mirno na 800 okretaja. Što se tiče metlica ,uzeo sam Bosch fleksibilne za 270 kn ,a vrijeme će pokazati da li opravdavaju relativno visoku cijenu. Hvala na savjetima !

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 4 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: