Sada je: pet lip 20, 2025 2:39 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 39 postova ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet vel 11, 2010 1:59 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4 2000.
Od kako je došla zima, imam poteškoća sa zagrijavanjem kabine u jutarnjim satima kada se tem. spusti ispod 0.
Neznam jel to normalno, mislim da nije, da mi se kabina ne može zagrijati 20 min. Ostavim auto upaljen na mjestu i uključim grijanje, vani je -6 i dođem za cca 20 min a u autu prilično hladno. Kad ga provozam brzo se zagrije. Znam da dizeli sporije griju od benzinaca ali imao sam ja i dizela i dosta brzo je grijao. Jel se radi o termostatu ili?
Kako je stanje sa auto klimom, jel funkcionira grijanje ako je vanjska tem. ispod 0? Kod kućnih klima ako vanj. tem padne ispod 0 ne grije već se vanj. jed zaledi.
Pitam to jer i kad upalim klimu ista je stvar?

Vrh

PostPostano: čet vel 11, 2010 2:25 pm 
.
.

Mislim da to nije baš OK. Meni s70 tdi grije nakon cca. 2-3 minute bez obzira jel se vozi ili stoji u leru. To ima veze sa navodnim dodatnim grijačima koji predgrijavaju vodu. Ne znam zbog čega ali auto grije kao rijetki benzinci. S time da temperatura vode se ne diže barem 7-8 minuta. Imam do posla cca. 10 min i znam da dok dođem do posla je kabina skroz topla, a mašina ne.
To nema veze sa klimom (kompresorom) jer se ona ne uključuje na grijanju (osim ako je puhanje samo na šajbu kod automatske klime).

A mašina, jel to se ona ugrije nakon 20 min? Ako da, onda je nekaj sa grijanjem, ako ne onda je termostat i zato ne grije.

Imaš dovoljno vode u sistemu?

Vrh

PostPostano: čet vel 11, 2010 2:51 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
termostat je mozda otvoren a i trebalo bi prekontrolirat dali pali tzw. webasto grijac za zagrijavanje vode u sistemu.

Vrh

PostPostano: čet vel 11, 2010 10:22 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Ako imaš webasto onda ti on ne radi ako nemaš, može biti termostat mada sumnjam jer je tak meni bilo kad mi nije radil webasto.

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 12:19 am 
..
..

Vozi: S60 D5, 2002.
vjerojatno ti je termostat.
na bmw-u od starog je trebalo dobrih preko pola sata da se zagrije jer je termostat bio otvoren, a usto mu je i webasto krepao. ako imaš webasto onda ti je veliki problem za popravit jer nema baš nekih stručnjaka koji ga popravljaju. svi su veliki "serviseri" koji znaju samo skinut staro i zamjenit sa novim. novi webasto ti je vjerojatno oko 8 soma KN. barem za bmw.

VOLVO swinger/sfinger

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 12:42 am 
Veteran
Veteran

slučajno ak je webasto,imam jedan viška pa javi ak ti bude trebao.
poz

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 2:45 am 
Veteran
Veteran

Sholle, pusti ti njega cijeli dan na -6 da radi na leru, nikad ti se on neće zagrijati.
Ako nemaš webasto, onda jednostavno nemoj grijat auto na leru, jer kao što i sam kažeš, u vožnji je dovoljno 10 minuta da počne grijat.
Sa klimom se isto nećeš puno pomoć jer klimi isto treba neko vrijeme da počne grijat. Čini mi se da klime mogu ok radit i na -4, samo im treba vremena.
Mislim da se ovdje jednostavno radi o navici, jer si do sada vozio benzinca, a ni oni stari dizellaši se ne mogu po tome uspoređivati sa novim generacijama.
Ono što mene pati je taj webasto, jer kod mene se ove godine valjda samo par puta upalio (prošle godine se gotovo uvjek palio na temp. oko 0, i to je dimilo kao peć).
Nemam nikakve komande, pa me zanima ako netko zna kad se takav webasto uopće pali.

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 10:40 am 
Veteran
Veteran

Citat:
slučajno ak je webasto,imam jedan viška pa javi ak ti bude trebao.
poz
Ok, javim ti se ako budem trebao!

LP

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 10:42 am 

I meni treba da se d5 zagrije jako dugo (na leru to ne dozivim), jucer sam bas bio na servisu kod ris-a jer mi je jedan parkirni senzor upao u branik pa sam rekao neka pogledaju jel radi webasto zato jer se auto sporo grije. I ne radi, ali sam bio pred kraj radnog vremena pa nisu stigli raskapati. E sad, rekli su da ce pogledati sto je sa tim al da se narucim za slijedeci tjedan. Zanima me samo dal da uopce idem da mi to rjesavaju jer sigurno ce biti bar dva-tri sata posla, pa ako je nesto trivijalno (tipa da se odsrafila neka casica kao sto sam citao na forumu) onda je ok, al ako treba sve mijenjati onda vjerojatno necu to mijenjati jer je sigurno preskupo. Jel taj webasto ima neku serijsku gresku da se svima kvari i dal je itko to mijenjao/popravljao i za koliko krznenih zivotinjica? Hvala.

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 10:46 am 
član VKH
član VKH

Citat:
I meni treba da se d5 zagrije jako dugo (na leru to ne dozivim), jucer sam bas bio na servisu kod ris-a jer mi je jedan parkirni senzor upao u branik pa sam rekao neka pogledaju jel radi webasto zato jer se auto sporo grije. I ne radi, ali sam bio pred kraj radnog vremena pa nisu stigli raskapati. E sad, rekli su da ce pogledati sto je sa tim al da se narucim za slijedeci tjedan. Zanima me samo dal da uopce idem da mi to rjesavaju jer sigurno ce biti bar dva-tri sata posla, pa ako je nesto trivijalno (tipa da se odsrafila neka casica kao sto sam citao na forumu) onda je ok, al ako treba sve mijenjati onda vjerojatno necu to mijenjati jer je sigurno preskupo. Jel taj webasto ima neku serijsku gresku da se svima kvari i dal je itko to mijenjao/popravljao i za koliko krznenih zivotinjica? Hvala.
Skida se cijeli prednji branik, računa j za provjeru min. 2 sata u ovl. servisu, do +/- 2005 su bile neke greške na tim webastima, trebalo je dignuti broj okretaja (o tome KIKI više zna) na webastu, novi je oko 11ooo kn :wink:

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 11:35 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Sholle, pusti ti njega cijeli dan na -6 da radi na leru, nikad ti se on neće zagrijati.
Ako nemaš webasto, onda jednostavno nemoj grijat auto na leru, jer kao što i sam kažeš, u vožnji je dovoljno 10 minuta da počne grijat.
Sa klimom se isto nećeš puno pomoć jer klimi isto treba neko vrijeme da počne grijat. Čini mi se da klime mogu ok radit i na -4, samo im treba vremena.
Mislim da se ovdje jednostavno radi o navici, jer si do sada vozio benzinca, a ni oni stari dizellaši se ne mogu po tome uspoređivati sa novim generacijama.
Ono što mene pati je taj webasto, jer kod mene se ove godine valjda samo par puta upalio (prošle godine se gotovo uvjek palio na temp. oko 0, i to je dimilo kao peć).
Nemam nikakve komande, pa me zanima ako netko zna kad se takav webasto uopće pali.
Vili, muči me grijanje, jer ujutro vozim djecu u vrtić i nije im ugodno u hladnom autu. Auto mi stoji pod nadstrešnicom, znači na hladnom a do posla / vrtića imam 5-10 min vožnje, a tek tad počne grijati. Moram otići do majstora da vidi što je.
Poz.

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 6:40 pm 
.
.

Da li se motor zagrije u vožnji do radne temperature? Pitam da eliminiramo termostat.

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 7:02 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Vili, muči me grijanje, jer ujutro vozim djecu u vrtić i nije im ugodno u hladnom autu. Auto mi stoji pod nadstrešnicom, znači na hladnom a do posla / vrtića imam 5-10 min vožnje, a tek tad počne grijati. Moram otići do majstora da vidi što je.Poz.
Koliko ti imas taj auto? Jel' to pocelo sad ili je oduvijek?

Ja imam ovaj 6 god. i uvijek mu je trebalo po zimi skoro 10 km da se zagrije na radnu temp, i prije toga bas nema grijanja.

Kad se zgrije, grijanje je odlicno. I po ljeti mu ne treba puno manje da se kazaljka popne do radne temperature.

Imam i ja webasto (riknuo prosle godine), ali nije automatski. Auto je iz Njemacke i 1. vlasnik si je sigurno stavio webasto, jer mu je bilo hladno, pa da ne pati ;-)

I da, kod starih dizela nije bilo tako. I sumnjam da ona dodatna 3 grijaca kod audijevog TDI, D5252T motora mogu pomoc oko grijanja, oni rade samo upocetku dok je ledana, da je motoru lakse.

Hebiga, motor je preefikasan :lol:

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 7:41 pm 
Veteran
Veteran

injače koliko ja znam svi D5 motori(za 2,4D nisam siguran) serijski imaju ugrađen tzw. webasto koji se koristi prvenstveno u svrhu zagrijavanja motora, jer dizelašima treba cijela vječnost da se zagriju na radnu temperaturu.
oni koji hoće sa gore navedenim uređajem grijati i kabinu moraju doplatiti cca 500-600 eura za softver,tek onda mogu upravljati njime preko bord kompjutera i zagrijavati kabinu dok je motor ugašen .

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 9:39 pm 
..
..

Vozi: S60 D5, 2002.
webasto se pali kad vanjska temperatura padne ispod 5 ili 3 stupnja C.

gonzo: mislim da nemaju svi D5 motori webasto, jer kad ima webasto onda počne grijat nakon 3 minute. a di bi se nalazio ako ga imaju svi D5 motori??
jel tvoj original volvo webasto? i daj na pm kolko ga prodaš

VOLVO swinger/sfinger

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 39 postova ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: