Sada je: ned lip 22, 2025 11:25 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto vel 09, 2010 5:30 pm 

Vozi: V40
evo ja sam jedan od novih članova,nisam još baš navikao na forum ali valjda cu se snac...
mene muci jedna stvar,nije nesto posebno samo bi zamolio za savjet...
na V 40 sam jedno vrjeme imao nisko profilne gume i auto je bio nesto nizi nego sto treba biti...
jednom prilikom sam pri maloj brzini presao preko nekakve grbe od šodera (pjeska)ili kako vec to nazvat i zastrugalo je po zaštitnim plastikama od motora ili kako se već to zove...
i sad prilikom otpustanja papucice gasa čuje s e nekakvo struganje pod motorom...da budem jasniji auto normalno radi,nema nikakvih problema
ali me muci taj čudan zvuk...jesu to one zaštitne plastike se otkvačile,olabavile ili je nesto drugo...

i drugi problem,ali ne manje iritantan muce me i skakavci(zujanje) u bunkeru (također prilikom otpuštanja papučice gasa na oko 2.5k okretaja)
prije nije toga bilo čut,ali sam vozio svakave stvari po bunkeru pa da se nije nesto olabavilo ili sta ja znam sta da se cuje taj iritirajući zvuk ...
hvala za pomoć

:violin:

Vrh

PostPostano: uto vel 09, 2010 6:09 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: S60 2.4T 2001
auspuh? mozda se skinuo/olabavio na kakvom spoju...gumeni nosaci

Vrh

PostPostano: uto vel 09, 2010 6:11 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Naj bolje da se zavučeš ispod i pogledaš :dance: . Zaštitne plastike drže plastične tiple i ,kako i sam kažeš, moguće je da se neka otkvačila i na određenoj turaži stvara vibracije. Ako imaš kakvu grabu da se zavučeš i gledaš, a netko da ti stisne gas ...
Meni je ,npr, iritantan zvuk stvarala ukrasna plastika - poklopac motora jer se jedna rupa za šaraf na glavi motora izglodala, tako da taj šaraf nije držao, a ostala tri jesu. Također se vibracija javila prilikom oduzimanja gasa i odlučio sam da moj auto više neće imati šminkerski poklopac :naughty: - riješeno.
Što se tiče gepeka, prvo provjeri da ti nije neki šarafić ili sl. opao u prostor rezervnog kotača. Također, sve tapecirunge i plastike drže šarafići, plastične tiple i one kombinacije metalno- plastične kopče, pa ako je netko skidao obloge, moguće da nije dobro vraćeno ili da nešto fali i onda se trese.
Rastavljao sam sve to i skidao tapecirunge, pa znam da i nije jednom laiku sve vratiti u prvobitno stanje. :evil:

Vrh

PostPostano: uto vel 09, 2010 6:13 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Citat:
auspuh? mozda se skinuo/olabavio na kakvom spoju...gumeni nosaci
Može i to biti. Čak sam imao na Meganeu slučaj da se raspalo saće u katalizatoru ... uuuuu šta je to zujalo :doh: .

Vrh

PostPostano: sri vel 10, 2010 6:07 pm 

evo danas sam se zabavio sa zujanjem u bunkeru i mogu rec da sam potrosio dva dobra sata
na to.hvala na savjetima oko toga ,pomoglo mi je...
ovo su neki od razloga "skakavaca" u autu: 1.ono srednje stop svjetlo na staklu šta bude gore ima na sebi zaštitnu plastiku;ta plastika nije bila totalno sjela na mjesto jer je jedan mali komadic plastike okrhnut pa je imala pola centimetra lufta...
2.ispod rezervne gume bilo je nekoliko vijaka nekakvih ruzinavih koji nisu sjelovi od auta i neznam kako su tamo dospjeli...vjerovatno kad sam vozio starin namještaj ili tako nešto...
3.onaj tapicirunh ili kako već to nazvat na unutrašnjoj strani od vrata bunkera isto nije bio na svom mjestu bas te je i on proizvodio male vibracije...
4.kako sam prije imao sub i zvučnike otraga koje sam uklonio kad sam vidio da me od njih samo glava boli :) ostavili su traga ,barem ja to mislim...oni šarafi što drže tablicu su bili nekako labavi te je registarska pločica sa postoljem plesala ljevo desno sigurno centimetar...

najvise mi je trebalo vremena dok sam skužio što zuji jer sam to sam radio pa sam dok sam dodavao gas morao slušat i tako otklanjat zujanje dio po dio :D :!:

Vrh

PostPostano: sri vel 10, 2010 6:14 pm 

i da još nešto...
pogledao sam auspuh,dole je sve u redu gumene držači su na mjestu i sve izgleda ok...
nema ruzinavih djelova ni ništa,šta se tiče toga dole je dosta dobro očuvano...

Vrh

PostPostano: čet vel 11, 2010 10:26 am 
član VKH
član VKH

Vozi: S60 2.4T 2001
Sto se tice cvrcanja ispod auta ili iz predjela motora, kod mene se na odredjenim obrtajima motora pojavljivao zvuk kao da je neki metalni dio olabavljen. Nisam mogao dokuciti sto je, pregledavajuci sve je bilo pritegnuto.
Nakon nekog vremena mi auto jednostavno nije htio ici preko 120..., sve stima, sve ok, al dodje do 120 normalno i onda muka..
Skinuo katalizator i odtada nema "cvrcanja" i auto ide normalno.
Bilo je "otkrhnuto" par komadica od katalizatora i to je "cvrcalo", a razlog sto nije "vukao" je vjerovatno sto se pomaknuo ili pukao jos unutra (sto nije vidljivo) golim okom...
Buduci da se vozim na plin, nemam EKO testa i najnormalnije sam produzio registraciju prije 2 tjedna.

Vrh

PostPostano: čet vel 11, 2010 6:13 pm 

evo danas popodne sam rješio problem sa bukom ispod motora...zaštitne plastike su bile traljavo stavljene na mjesto (jednom prilikom su ponovno stavljani na mjesto jer sam udario u zid pri maloj brzini pa su ispali sa mjesta ) tako da su šarafi falili na nekoliko mjesta,problem sam rješio sa onom uzicom ili neznam kako to zovete (na jednom kraju rupa,zategnem i višak odsjeko) tako da se sad više ništa ne čuje...

tako da hvala svima :violin:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: