Sada je: ned lip 22, 2025 4:49 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet sij 28, 2010 6:32 pm 

Evo ovako... trenutna situacija je da hmm nemam love :lol: no dobro, necemo o tome...
Uglavnom, planirao/m ove god svakako kupiti si jedan autić jelte, a ako bude veselja, onda će to biti i do ljeta. Svašta sam gledao, i o svemu razmišljao, ali eto... drago mi je pa u familiji (kolegama sa posla) imam ljude koji mi također mogu dati pokoji savjet, međutim, na koji god sam ja "mudri" zaključak došao, uvijek se našao netko ko bi rekao a ne ne nemoj ..... Davno sam prošao tu priču kada sam bio kupio svog prvog fiata (Bravu) prije nekih 6 god, koji je bio u mom vlasništvu jedno 70tkm i nikad problema nisam imao no dobro... nazad na temu, kad sam došao na ideju Volva (jedan poznanik ga je uzeo prije jedno god dana, a i u obitelji je bio jedan V40) sjetio se ja lijepih dana u njemu, i ponukan time rekoše: A da bude Volvo?! Odjednom, gdje god da pitam... svima reakcija manje više :clap:

Eeeee nakon toga je usljedilo moje iscrpno traganje, surfanje, ispitivanje itd itd :) i došao sam do nekakvog zaključka da bi možda najrađe išao na varijantu S40 (da odmah skratimo, ne govorim o nekako strašno novom autu.... budžet će bit hmm do 7000-8000€). Neznam, taj autek mi se nekako sviđa heh, ali sam imao priliku se uvjeriti da su ovi slabiji modeli dosta tromi, tako da ipak ciljam malo više recimo 2.0T pa malo stariji ili tako nešto ... vidjet ćemo :)
Neznam točno kako im se inače kreću potrošnje, ali šta sam uspio čut, to je bilo 8-9 L kombinirano normalne vožnje ...

Meni je stvar da godišnje prolazim cca 35-40tkm ali to je u pravilu ako bi gledao 85 % otvorene ceste i 15 % grada, tako da se nadam da potrošnja nebi bila nekakav strašan faktor ... (mazda koju trenutno vozim troši cca 7,5 - 8 L ) tako da ... ako će trošit DO 9-9,5 normalne vožnje na otvorenoj cesti (80-130 kmh) ja zadovoljan :mrgreen:

Vidio sam da ima dosta volvača koji su na 180-200tkm, međutim sugestije sastrane dolaze da to zapravo za njih ako su održavani nije apsolutno nikakav problem heh

Daklem ... sad sam se raspisao ko telac ali neka, ako imate kakve savjete bio bi zahvalan ;)

Pooozzzzzzz :)

p.s. malo kad razmislim, iako je topic o S40... možda je topic trebao ići pod volvo for life ili neznam, tako da, ako sam lupio na krivo mjesto, premjestite :)

Vrh

PostPostano: čet sij 28, 2010 8:16 pm 
..
..

[quote="Snoopie"]
Vidio sam da ima dosta volvača koji su na 180-200tkm, međutim sugestije sastrane dolaze da to zapravo za njih ako su održavani nije apsolutno nikakav problem heh

[\quote]

Vidiš ja bih se samo zamislio na ovaj boldani dio... IMHO takvi su rijetki, nažalost.

Vrh

PostPostano: čet sij 28, 2010 10:52 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo FH16
upravo to što izy kaže, i ja kad sam kupovao tako prošao, lik mi je prodao kak je super auto, održavan ma sve sve, pa sam u pola godine ulupao 2000€ u njega

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: pet sij 29, 2010 12:07 am 

Vozi: volvo a nije turbo
sve je to mačka u đžaku, kao fora održavan redovno itd, itd...bla, bla... treba dobro otvoriti oči, treba i znanja imati velikog kad se kupuje, a poneko ima i LUDU SREĆU PA MU ZAPADNE DOBAR PRIMERAK.

Vrh

PostPostano: pet sij 29, 2010 3:52 am 

Citat:
sve je to mačka u đžaku, kao fora održavan redovno itd, itd...bla, bla... treba dobro otvoriti oči, treba i znanja imati velikog kad se kupuje, a poneko ima i LUDU SREĆU PA MU ZAPADNE DOBAR PRIMERAK.
Hmm, a nije li to tako sa svakim rabljenim autom? bar šta se tiče mačke :P ali čak bi se usudio reć i ne samo sa rabljenim ....
Jedan poznanik mi vozi mazdu... sav sretan čovjek... na kraju kad je bio na serivsu (dobar sam sa mehaničarom tamo) u tom autu je motor od peugeota, i to u ne baš dobrom stanju... [auto 2005to god.] kupljen novi
Drugi vozi opela (2006to) odjednom auto neide ništa ovo ono... ispalo da je katalizator koji uz to ima i senzore i pizdarije u sebi u banani bez mogućnosti nekakvog popravka ... nema alternative (nećemo spominjati staviš samo cijev) nego novo .... cijena 13500kn
u ovlaštenom oplo servisu kažu, znate to se zna desiti na njima :o ....
tako da mislim da su mačke nažalost na sve strane :mrgreen:

Uh... neznam, vidjet ćemo :) par poznatih koji imaju hrpu znanja pod ruku i tražit hehe ...to kažete za održavanje, mislim da se možemo svi složiti da je (čast izuzetcima) to kod nas koma ... samo mi je isto tako rečeno da je daleko teže "poderat" volva nego šta je to neke druge :violin:

Vrh

PostPostano: pet sij 29, 2010 6:25 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Moj 2.0T je na prodaji, pa ... :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: