Sada je: ned lip 22, 2025 2:46 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 20 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet sij 21, 2010 1:27 pm 
.
.

dakle u volvu s 40 imam SC 805 volvov cd,i odjednom mi više ne čita cd-e,pržene,do neki dan mi ih je sve čitao,bez obzira na marku.sad možda jednog od 10.sto mi je činiti?da li pomaže onaj cd za čišćenje?ima li netko kakvog iskustva sa time?

Vrh

PostPostano: pet sij 22, 2010 12:48 am 
.
.

Vozi: S40 1.8 `98 PH I
Ja ti imam s tim problema samo kada je hladnije vrijeme, sada nisam siguran da li je u pitanju sam medij ili brzina prženja, ako ti originale čita kako treba def. nije problem u uređaju.

Vrh

PostPostano: pet sij 22, 2010 8:14 am 
.
.

ma čita mi i recimo jedan od 10 prženih,inače mi je prije sve čitao ,bez obzira na marku cd-a(verbatium,sony,kvark...)i brzinu prženja

Vrh

PostPostano: pet sij 22, 2010 9:44 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Treba pokušati sa čišćenjem laserske optike. Probaj sa cd-ovima za čišćenje, ali bojim se da bez otvaranja uređaja ne bude uspjeha. Ako ni to ne pomogne onda ti je laser u fazi odumiranja.

Vrh

PostPostano: pon sij 25, 2010 12:24 pm 
.
.

kupio taj cd za čišćenje,nešto bolje je,ali još uvijek nečita sve pržene

Vrh

PostPostano: pon sij 25, 2010 1:20 pm 
Veteran
Veteran

Ako si vičan rastavljanju tehnikalija, a da nakon toga znaš i sastaviti u prvobitno stanje :D, onda probaj i opciju B. Dakle izvadi unit iz auta, otvori ga, pa sa štapićem za uši i malo sline (nije zajebancija) laganim pokretima počisti optiku lasera. Ako ni to ne pomogne onda nisi imao sreće.

Vrh

PostPostano: pon sij 25, 2010 3:15 pm 
.
.

Citat:
Ako si vičan rastavljanju tehnikalija, a da nakon toga znaš i sastaviti u prvobitno stanje :D, onda probaj i opciju B. Dakle izvadi unit iz auta, otvori ga, pa sa štapićem za uši i malo sline (nije zajebancija) laganim pokretima počisti optiku lasera. Ako ni to ne pomogne onda nisi imao sreće.
hvala ,probat ću

Vrh

PostPostano: uto sij 26, 2010 1:11 am 
.
.

ja bih savjetovao alkohol, ali kako nisam siguran od kojeg je materijala napravljena leca, bolje poslusati tcoda, naravno sa drugom stranom stapica osusiti lecu.

Vrh

PostPostano: uto sij 26, 2010 8:39 am 
Veteran
Veteran

Alkohol nije dobar iz barem dva razloga. Ukoliko optika nije staklena, postoji dobra šansa da ju alkohol nagrize. Ako i je staklena, alkohol vrlo brzo ispari i nakon toga ostavi mrlju. Slina čuda radi :).

Vrh

PostPostano: uto sij 26, 2010 8:43 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
slina je zakon :lol: :lol: cak i doma dobro dodje :drool:
morao bi si dat truda da rastavim player od navigacije jer se nesto buni da nemre procitat cdeje.

Vrh

PostPostano: uto sij 26, 2010 9:13 am 
.
.

ne znam baš da alkohol nagriza plastiku jer radim sa pleksiglasom i čistimo redovito alkoholom jer odmasti i deelektrizira pa ne vuče novu prašinu na sebe..
no, slažem se da slina pomaže u svakom slučaju, i sigurno je manje agresivna a čuda radi :D
samo nemoj prije slinjenja jesti čokoladu ili slično hehe

Vrh

PostPostano: uto sij 26, 2010 6:56 pm 

Vozi: volvo a nije turbo
evo ja upravo rešio isti problem na mom volvaću, imam volvov sc 805, nije čitao cd nikako već duže vreme. Morao sam skinuti gornji poklopac sa cd-a ( drže ga 2 šrafa ) zatim sa štapićima za uši i alkoholom očistio lasersku optiku ( može se prići bez daljeg šarafanja) malopre sve vratim na svoje mesto, priključim u auto, ubacim cd i sad je sve 5 :dance: bilo koji cd da ubacim, oriđiđi ili prženi sve čita. Probaj, možda i uspe kao kod mene, samo nemoj zaboraviti izvaditi cd iz uređaja pre skidanja poklopca (kao ja) pa da se nešećeš puno :D :D

Vrh

PostPostano: uto sij 26, 2010 8:52 pm 
.
.

Citat:
Alkohol nije dobar iz barem dva razloga. Ukoliko optika nije staklena, postoji dobra šansa da ju alkohol nagrize. Ako i je staklena, alkohol vrlo brzo ispari i nakon toga ostavi mrlju. Slina čuda radi :).

Yep zato i napisah kako ne znam o kojoj se leci radi tj. od kojeg je materijala, naime do sredine devedesetih su se koristile lece koje su imale zastitni sloj koji je alkohol skidao, danas se u vecini slucajeva koriste polikarbonatne koje nemaju tih problema.

Vrh

PostPostano: pet vel 05, 2010 12:15 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Made in Japan
Samo da upozorim da CD-i za ciscenje sucks... Mene kostalo kompleta lece sa sistemom.
Nazalost velika svota na kraju ispala.

Stapic za usi zakon....

Ako sam sisao vesla, ne znaci da sam pusio gliser...

Vrh

PostPostano: pet vel 05, 2010 6:44 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
Blaženi gramofon.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 20 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: